3 Eylül 2017 Pazar

Tokyo En İyi Yerler

Tokyo ve Japonya gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Oldukça hareketli ve çılgın bir şehir olan Japonya’nın başkenti Tokyo, sizlere oldukça hareketli ve keyifli bir tatil sunuyor. Sabahları balık pazarını görebileceğiniz, imparatorluk sarayını ziyaret edebileceğiniz ve harika yemekler tadabileceğiniz Tokyo, oldukça da pahalı. Bu yazımızda Tokyo’da gidilecek ve görülecek en iyi yerleri sizler için hazırladık.

Tokyo Gezi Maliyetleri

Hostel fiyatları yurt odalarında gecelik 2000–5000 Yen arasında değişmekte. Seçenekler sınırlı olsa da çoğu nezih. Ekonomi yapmak istiyorsanız, son zamanlarda oldukça popüler hale gelen kapsül hostelleri deneyebilirsiniz. Buraları içine uyumak için girdiğiniz ufak bir kapsül ve ortak tuvalet-banyodan ibaret. En iyi hostel olarak da Khao San Hostel’i tavsiye ederiz. Otel fiyatları ise 7000–11000 Yen arasında.
Airbnb de yeni yeni yaygınlaşmaya başlamış ve buradan 4000 Yen civarına oda, 8500 Yen civarına da apartman dairesi bulmak mümkün. Ulaşım sistemi ise oldukça gelişmiş. Yamanote Hattı üzerinden şehrin önemli bütün yerlerine uğrayabilirsiniz ve günlük bilet de 750 Yen. Ayrıca otobüs de kullanabilirsiniz. Günlük otobüs bileti 500 Yen ve tren-bilet birleşik günlük bileti fiyatı 1600 Yen.

Tokyo Gezilecek Yerler

Tokyo gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir geçiş sahiptir. Tokyo’da gidebileceğiniz en iyi yerlerin başında, Eyfel Kulesinden esinlenerek inşa edilmiş olan Tokyo Kulesi var. Yine Eyfel gibi tamamen çelikten yapılmış olan bu kulede 1600 Yen karşılığında en tepeye çıkabilir ve harika şehir manzaraları izleyebilirsiniz.
Burası dışında, Japon imparatorlarının evi olan ve Japonya tarihi hakkında birçok bilgi edinebileceğiniz İmparatorluk Sarayına gitmenizi tavsiye ederiz. Etrafındaki güzel parka ve bahçeye ve aynı zamanda saraya giriş ücretsiz. Buckingham Sarayınınkine benzer muhafız nöbet devrini de izleyebilirsiniz.
Gidebileceğiniz en iyi yerlerden bir başkası da, Tokyo’daki en güzel tapınaklardan biri olan Sensoji Tapınağı. Efsaneye göre iki kardeş, merhamet tanrıçası olan Kannon’un heykelini Sumida Nehrinden çekmişler ve heykeli nehre geri koysalar dahi, heykel kendilerine geri gelmiş. Sensoji de bunlar için inşa edilmiş. Tokyo’nun en eski heykeli olan bu heykel 645 yılında tamamlanmış.
Tokyo’ya gelmişken, Japonya’nın geleneksel hamamı olan sentolardan birine mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz. Baştan uyaralım; Japonlar çıplaklık konusunda oldukça rahatlar!
Tokyo’da gidilecek en iyi yerlerin sonuncusu olarak; çıkan balıkların dünyanın dört bir tarafındaki suşi restoranlarına satıldığı Tsukiji Balık Pazarı. Açık artırma satışları artık turistlere kapalı olsa da açık artırma sonrasında pazarı ziyaret edebilirsiniz. Erkenden gelin ve kahvaltınızı suşi ile yapın.

Tokyo Görülecek Yerler

Tokyo görülecek yerler konusunda ziyaretçilerine birçok farklı alternatif sunmaktadır. Tokyo’ya gelmişken Hachiko Heykelini görmenizi tavsiye ederiz. Sahibi öldükten sonra dahi her gün sahibini beklemek için tren istasyonuna giden bir köpeğin anısına yapılan bu heykel, Japonlar için sadakatin ve adanmışlığın sembolü. Heykel Shibuya İstasyonunun önünde bulunmakta. Heykeli gördükten sonra, çiçek açan kiraz ağaçlarını izleyebileceğiniz Ueno Parkını görmenizi tavsiye ederiz. Yine burada, Japonya’nın en eski hayvanat bahçesi olan Ueno Zoolojik Bahçeleri bulunmakta.
Japonya ayrıca sumo güreşleri ile ünlü ve bir sumo güreşi görmeden buradan ayrılmaz olmaz. Yılda üç turnuvanın gerçekleştirildiği Kokugikan’a gidebilir ve maçları izleyebilirsiniz. Ayrıca tam bir mimarı harikalar diyarı olan Roppongi Tepelerinde bulunan, ünlü mimarlar tarafından tasarlanmış binaları da görmenizi tavsiye ederiz. Ziyaret ücretsiz ve tek yapmanız gereken tepeye çıkmak.
Tokyo’da yapmanızı tavsiye ettiğimiz bir diğer aktivite de, metroya güzel bir alternatif olan su otobüslerine binmeniz. Ayrıca yakata-bune adındaki yüzer restoranlarda da yemek yiyebilirsiniz. Gece yapacak bir şeyler istiyorsanız da görmenizi tavsiye ettiğimiz yer Golden Gai. Gündüzleri pek bir hareket olmasa da zigzag koridorlar ve dolap büyüklüğündeki birahaneler ile dolu bu mekan, gece değişik insanlarla dolup taşmakta.
Elektroniğe meraklı iseniz, elektronik dünyasının kalbi olan Akihabara Elektrik Kasabasını görebilir ve hayalinizde bile görmediğiniz elektronik eşyaları bulabilirsiniz. Görebileceğiniz en iyi yerler arasında son olarak; Fuji Dağı manzaralarını izleyebileceğiniz Hakone ve Kamakura’da bulunan 13 metrelik Buda heykeli.
Umarız Tokyo en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı d01a incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder