7 Eylül 2017 Perşembe

Filibe En İyi Yerler

Filibe ve Bulgaristan gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı okuyabilirsiniz. Bulgaristan’ın en büyük ikinci şehri olan Filibe, Roma kalıntıları ve tarihi kiliseleri ile ünlü. Sofya ve sahil şeridinin uğradığı turist akınına uğramayan bu şehir, ülkenin ortasında yer alması sayesinde merkezi bir konumda ve kolayca ziyaret edilebilir. Tarih ile ilgileniyorsanız ve kalabalıklardan uzak kalmak istiyorsanız, Filibe tam size göre bir yer, işte Filibe en iyi yerler 

Filibe Gezi Maliyetleri

Hostel fiyatları 6-8 yataklı odalar için günlük 10 Euro civarında. 2 kişilik odalar ise 50 Euro’ya kadar çıkıyor. 1-2 yıldızlı oteller ise 25 Euro civarında. Sofya Filibe’ye otobüsler 7 Euro kadar. Şehir merkezi yürümek için oldukça uygun ve otobüs bileti fiyatları yarım Euro ile 1 Euro arası.

Filibe Gezilecek Yerler

Filibe en iyi yerlerin başında, 2. Yüzyıl esnasında inşa edilen devasa ve görkemli bir yapı olan Roma Amfiyatrosu var. Restore edilen yapı, şu anda büyük çaplı organizasyonlara ve konserlere ev sahipliği yapmakta. Tiyatroya girmek için kestirme yollar olmasına rağmen 5 Euro’luk giriş ücretini verirseniz daha çok şey görebilirsiniz. Buradan sonra, Bulgaristan’ın ilk özel sanat galerisi olma unvanını elinde tutan, Vladimir Dimitrov, Anton Mitov ve Dimitar Gyudzhenov gibi 19. ve 20. Yüzyıl Bulgar sanatçılarının eserlerinin bulunduğu Philipopolis Sanat Galerisini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
Filibe’de ayrıca her Eylül ayının 28’inde tüm galeriler erkeden açılmakta ve gecenin geç saatlerine kadar açık kalmakta. Daha da iyisi gideceğiniz her galeri ücretsiz. 200 yılı aşkın çalışmaları görmek için iyi bir fırsat olan Galeriler Gecesini kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Ayrıca Ağustos ayının birinci hafta sonu da Uluslararası Folklor Festivali düzenlenmekte. Bir sürü yürüyüşün, dansın ve şarkının olduğu bu festivalin de ilginizi çekeceğinizi düşünüyoruz.

Filibe Görülecek Yerler

Filibe en iyi yerlerden birisi de, önceden Stepan Hindlian adlı tüccara ait olan, artık turların düzenlendiği bir müze olan Hindlian House. İçerideki mobilyaların çoğu oldukça iyi durumda ve duvarlar, harika güzellikte peyzajlarla kaplı. Mimarisine ve yüksek kubbeli tavanına bayılacağınızı garanti ederiz. Burada ayrıca, Bulgar Müzesi ve yalnızca 6 Euro’ya üç kadeh şarap tadabileceğiniz Oenoloji Koleksiyonu da mevcut. Biraz daha şarap içmek isterseniz, 25 Euro’ya on şarabın tamamını tadabilirsiniz.
Filibe en iyi yerlerden bir diğer yer de; ilk olarak 1561 yılında inşa edilen ve 17. Yüzyılda yandıktan sonra 18. Yüzyılda tekrar yapılan Sveta Marina Kilisesi. İçeride ahşap, büyük ve güzel çan ve 170 yıllık ikonostaz bulunmakta. Buranın haricinde, şehrin 40 dakika uzağında bulunan ve UNESCO Dünya Miras Listesinde bulunan bir yer olan, 11. Yüzyıldan kalma Bachkovo Manastırı’nı görebilirsiniz.
Bu manastırdan sonra ise, tarihte önemli bir zirai ve dini bölge olan, manastırlarla ve kiliselerle dolu Assenovgrad’a gidebilirsiniz. Buraya gelmişken Asen Kalesini ziyaret edip bölgenin güzel manzaralarını izleyebilirsiniz.
Filibe’de ana caddeyi de görmenizi tavsiye ederiz. Araç trafiğine kapalı bu yol, kafeler ve dükkanlar ile dolu ve her zaman insan trafiği var. Hava güzelse dışarıda oturup gelip geçenleri izleyebilirsiniz. Ayrıca Çar Simeon Merkez Bahçesine gidip kafa dinleyebilirsiniz. Son olarak; Roma çömlekleri, mücevherleri, ikonları ve tarihi eserlerinin bulunduğu 60.000’i aşkın parçadan oluşan bir koleksiyon için Arkeoloji Müzesi’ni ve Çar Obedinitel Altgeçidinin orada bulunan ve görecek onlarca Roma mozaiği ve tarihi eseri barındıran Thrakart Kültür Merkezini gezmenizi tavsiye ederiz.
Umarız Filibe en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder