17 Eylül 2017 Pazar

İzmir En İyi Yerler

İzmir ve Türkiye gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri olan ve özgür ve serbest olmakla gurur duyan İzmir, binlerce yıllık köklü bir tarihe sahip. Antik çağlardan beri önemli bir liman kenti olan İzmir’in zengi kültürü Yunanlara, Ermenilere, Yahudilere, Levantenlere ve Türkler’e yüzyıllar boyunca ev sahipliği yapmış. Türkiye’nin en büyük ve etkileyici çarşılarından birinin ve bunu yanında harika bir tarih ve sanat müzesinin bulunduğu İzmir’de gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en iyi yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

İzmir Gezilecek Yerler

İzmir gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir şehirdir. İzmir’de gidilecek en iyi yerlerin başında, kentin en bilinen yerlerinden biri olan ve Konak Meydanından başlayıp antik Agora’ya kadar uzanan Kemeraltı Çarşısı geliyor. Esnaf dükkanları, camiler, çay bahçeleri ve birçok farklı mağaza ve yiyecek içecek alabileceğiniz yerlerle dolu olan Kemeraltı, size gerçek ve tarihi İzmir’in manzaralarını sunuyor. Burada, özellikle 18. Yüzyılda inşa edilen Kızlarağası Hanına uğramanızı ve bu handa bulunan Hisarönü’nde sahlep içmenizi tavsiye ederiz. Ancak Kemeraltı’na güvenlik sebepleriyle gece gitmenizi pek önermiyoruz.
İzmir’de gidebileceğiniz en iyi yerlerden başka bir tanesi de; taş eserler, kıymetli eserler ve seramik eserler olmak üzere üç bölümden oluşan İzmir Tarih ve Sanat Müzesi. Bu müzede özellikle görmenizi tavsiye ettiğimiz parçalar; kıymetli eserler bölümünde bulunan ve M.Ö. 7. Yüzyıldan kalma altın ve gümüş alaşımları içeren Kral Croesus zamanına ait olan sikkeler; heykel bölümündeki frezeler ve Roma döneminden kalma nehir tanrısı Kaistros heykeli.
İzmir, özellikle hayatın yoğun olarak aktığı Kordon’u ile meşhur. Bu bölge Cumhuriyet Meydanından Alsancak’a ve Konak Pier’den Konak Meydanına kadar uzanmakta. Sahil boyunca üzerine uzanıp denizi seyredebileceğiniz çimenler ve bisiklet yolları bulunan Kordon, aynı zamanda birçok kafeye, restorana ve bara da ev sahipliğ yapmakta. Burada Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın adının verildiği Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisini, Arkas Kültür Merkezini ve Atatürk Müzesini gezebilir ve sahil boyunca faytona binebilirsiniz.

İzmir Görülecek Yerler

İzmir görülecek yerler hakkında size birçok farklı alternatif sunmaktadır. Yazının başında da bahsettiğimiz gibi İzmir, tarih açısından oldukça zengib bir şehir. Görebileceğiniz en iyi yerlerin başında da, kuruluşu M.Ö. 4. Yüzyıla kadar geriye giden antik agorası geliyor. 2. Yüzyılda bir depremde yıkılan Agora, Roma imparatoru Marcus Aurelius2un emri ile tekrar inşa edilmiş. Burada, özellikle Korint sıra sütunları ve Faustina geçici dikkatinizi çekecektir; ayrıca iki bazilikanın altındaki hücreli odalar ve sarnıçlar da bu üçgen şekilli çok katlı pazarın, en ihtişamlı dönemlerinde nasıl göründüğü ile ilgili size fikir verecektir.
Görmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerden başka bir tanesi de, 17. Yüzyılın başlarında inşa edilen ve şehirde halen hizmet veren en eski Hıristiyan ibadet evi olma unvanını elinde bulunduran Aziz Polikarp Kilisesi. 1922 yılındaki büyük İzmir yangınından kurtulmayı başaran binanın içi, mimar Raymond Charles Pere tarafından 19. Yüzyılda restore edilip eklenen fresklerle kaplı. Girmek için Necati Bey Bulvarı No:2’yi çalın.
İzmir’de görebileceğiniz diğer yerler ise; Kemeraltı Pazarında bulunan ve şehrin en büyük camisi olan 16. Yüzyıldan kalma Hisar Cami (iç tasarımı mavi-altın altın motifleri ile tam bir İzmir havası yakalamış) ve yine Kemeraltı’nda bulunan, taze meyve sebze, zeytin ve helva bulabileceğiniz Havra Sokağı. Mekan, adını bölgede bulunan tarihi sinagoglardan almış.
Umarız İzmir en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder