3 Eylül 2017 Pazar

Chiag Mai En İyi Yerler

Chiang Mai ve Tayland gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerlerhakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Kuzey Tayland’ın en büyük ve kültürel açıdan en önemli şehri olan Chiang Mai, son zamanlarda gurbetçilerin ve geçimini dijital dünyada sağlayanların popüler noktası haline gelmiş durumda. Şu anda Batı tarzında birçok bar, restoran ve kafe olmasına rağmen eski Tayland dokusunu da kaybetmeyen Chiang Mai’de gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en iyi yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Chiang Mai Gezi Maliyetleri

10 kişilik oda fiyatları 100 baht civarından başlamakta. Çift kişilik odalar ise 800 Baht, ancak biraz araştırma yaparak 350 Baht’a kadar inen fiyatlarda da oda bulabilirsiniz. Misafir evlerini de deneyebilirsiniz. Bizim tavsiye ettiğimiz misafir evi Julie’s; tavsiye ettiğimiz hostel ise SoHostel. Şehir merkezinde bulunan iki yıldızlı otel fiyatları ise gecelik 400 Baht’tan başlamakta. Airbnb’de ise gecelik 1000 Baht’a apartman daireleri bulmak mümkün. Şehirde ulaşımın en yaygın yolu ise songthaew adı verilen taksi dolmuş tipi araçlar. Tuk-tuklar da başka bir ulaşım yöntemi, ancak gözünüz açık olsun ve fazladan ücret almalarına izin vermeyin.

Chiang Mai Gezilecek Yerler

Chiang Mai gezilecek yerler hakkında size birçok alternatif sunmaktadır. Chiang Mai’de gitmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerin başında, Suthep Dağının tepesinde bulunan ünlü tapınak Wat Doi Suthep var. Ortadaki pagoda Lord Buda’ya ait bazı antik eserler içermekte. Burayı her yıl binlerce turist ve Budist hacılar ziyaret etmekte. Harika şehir manzaraları izleyebileceğiniz gibi her akşam saat 6’da rahiplerin ilahilerini dinleyebilir ve hatta onlara katılabilirsiniz.
Burası dışında gitmenizi tavsiye ettiğimiz bir başka yer, şehirden bir saat uzaklıkta bulunan ve ülke çapındaki yaralı ve saldırıya uğramış fillerin kurtarılıp getirildiği Doğal Fil Parkı.
Burayı ziyaret etmekle kalmayıp bir hafta boyunca gönüllü olarak fillerin bakımını da üstlenebilirsiniz. Buraya geldikten sonra Tayland’da neden file binmemeniz gerektiğini çok daha iyi anlayacağınızı garanti ederiz.
Doğal hayattan bahsetmişken, Chiang Mai Hayvanat Bahçesine ve Akvaryumuna da gitmenizi tavsiye ederiz. Bir Amerikan misyoneri tarafından başlatılan yaralı hayvan kurtarma işlemlerine teşvik ederek Tayland hükümeti tarafından verilen alana kurulan bu hayvanat bahçesi, Asya’nın en büyük akvaryumuna da ev sahipliği yapmakta.
Burası dışında, şehrin biraz dışında günübirlik gidebileceğiniz harika bir yer olan Bua Thong Yapışkan Şelaleleri bulunmakta. Kalker oluşumundan dolayı şelaleler yapışkan gibi ve suyun üzerinde tırmanmanıza izin vermekte! Kayaların kendisi de oldukça ilginç.
Chiang Mai’de birçok güzel Budist tapınağı da bulunmakta. Gidebileceğiniz en iyi ve güzel tapınaklar olarak Wat Chiang Man, Wat Phra Singh, Wat Suan Dok, Wat Chedi Luang ve Wat Jet Yot bulunmakta.

Chiang Mai Görülecek Yerler

Chiang Mai görülecek yerler konusunda ziyaretçilerini şaşırtacak sürprizlere sahiptir. Chiang Mai, her tür orman yürüyüşü turlarının başlangıç noktası. Turlar ne kadar uzun sürerse o kadar ilginç ve izole yerleri görme şansına erişiyorsunuz. Ancak turlara kiminle katıldığınıza dikkat edin; çoğu rehber sadece sizinle yürümekle yetiniyor.
Ayrıca kabile köylerini ziyaret ederseniz köylülere para vermeyi unutmayın. Biraz adrenalin istiyorsanız, çelik halatla iniş aktivitelerine katılabilirsiniz. En büyük iki operatör Flight of the Gibbon ve Eagle Trekkers.
Chiang Mai Tayland’da el işinin merkezi ve gece pazarı, tüm şehirdeki her tür el işini bulabileceğiniz en büyük yer. Buraya gelmişken ölümüne pazarlık yapın!
Akşam 6–12 arası açık olan bu pazara yetişemezseniz ve gündüz alışveriş yapmak isterseniz ise, akşam 6’ya kadar açık Warorot Pazarını tavsiye ederiz.
Şehirde görmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerden başka bir tanesi de, insani ve aktivist hareketler hakkında bilgi edinebileceğiniz Documentary Arts Asia.
Chiang Mai’de tavsiye ettiğimiz diğer aktiviteler ise Mae Ping nehri boyunca yapılan tekne turlarına katılıp güzel manzaralar izlemeniz ve Kasım ayında yapılan, insanların havaya binlerce kağıt fener bıraktığı ve hayallerini ve dileklerini sembolik olarak cennete taşıdıkları Yi Peng Festivalini görmeniz.
Umarız Chiang Mai en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder