3 Eylül 2017 Pazar

Hong Kong En İyi Yerler

Hong Kong ve Çin gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Dünya üzerindeki en yoğun nüfuslu yerlerden biri olan Hong Kong, Hong Kong Adası, Kowloon ve New Territories olmak üzere üç farklı adadan oluşmakta. Geleneksel sokak pazarlarından güzel tapınaklara ve onlarca metre yükselen gökdelenlerine kadar Hong Kong’da yapılabilecek şeylerin sınırı yok. Özellikle yemekleri ve gece hayatını seviyorsanız tam da size hitap edecek olan Hong Kong’da gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en iyi yerleri sizler için bu yazımızda hazırladık.

Hong Kong Gezi Maliyetleri

Hong Kong’da hostel fiyatları 110 HKD (Hong Kong Doları) civarında başlamakta, ancak temiz ve nezih bir oda için 150 HDK civarı ödemeye hazır olun. Özel odalar 250 HKD dolayında iken çift kişilik odalar 500’e kadar çıkıyor. Otel fiyatları ise 325 HKD civarından başlamakta. Daha büyük ve uluslararası otel zincirlerinde ise fiyatlar 625 HKD’ye kadar çıkıyor. Ulaşım için ise turist kartı günlük 65 HKD ve bununla metroyu, tramvayı ve hafif raylı treni sınırsız kullanabilirsiniz. Biletler ise mesafeye göre 7 ile 23 HKD arasında değişmekte. Taksiler de fazla pahalı değil ve gece düşünülebilir.

Hong Kong Gezilecek Yerler

Hong Kong gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir bölgedir. Hong Kong’da gidilip ziyaret edilecek birçok geleneksel tapınak ve tarihi alan bulunmakta. Bunların içinde en iyileri olarak Miu Fat Budist Manastırını, Lo Pan Tapınağını, Sha Tin Che Kung Tapınağını, Man Mo tapınağını ve Yuen Yuen Enstitüsünü tavsiye ederiz.
Yerel kültür hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Kültürel Çiçek Kültürü Programına göz atmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca On Bin Buda Manastırını ziyaret etmeden dönmeyin!
Tapınaklar dışında, tam bir kuş ve omurgasız hayvan cenneti olan çamurlu bir Hindistan sakız ağacı ormanı olan Mai Po Doğal Alanına gitmenizi tavsiye ederiz. 430’dan fazla kuş türünün bulunduğu bu alanda, Ekim-Nisan ayları arasında kuşların göçlerini dahi görebilirsiniz.
Gece hayatından hoşlanıyor iseniz; Hong Kong’un parti merkezi olan ve onlarca bar, gece kulübü ve nargile salonu ile dolup taşan Lan Kwai Fong’a mutlaka gitmenizi öneririz. Ortamlara akacaksanız burayı kaçırmayın.
Hong Kong’a gelmişken gitmeden ayrılmamanız gereken başka bir yer de, sizi Hong Kong Adasının 5000 metreyi aşkın en yüksek dağı olan Peak Dağının tepesi. Buraya Peak tramvayı ile çıkabilir ve etrafınızı çevreleyen harika tepeleri ve muhteşem Victoria Limanı ve Kowloon manzarasını izleyebilirsiniz. Buradan baktığınızda şehrin ne kadar büyük olduğunu görmek mümkün.

Hong Kong Görülecek Yerler

Hong Kong görülecek yerler konusunda birçok farklı alternatifi barındıran bir şehirdir. Hong Kong’un havasını en iyi şekilde solumak ve şehrin gerçek ruhunu hissetmek istiyorsanız, görmeniz gereken yerlerin başında sokak pazarları geliyor. Görebileceğiniz en iyi pazarlar içinde Ladies Market, Temple Street Night Market ve Stanley Market’i tavsiye ederiz. Buralarda aklınıza gelebilecek her şeyi bulabilirsiniz.
Alışverişten hoşlanıyorsanız, Ladies Street olarak da bilinen ve Mong Kok alanının merkezinde bulunan Tung Shoi Caddesini mutlaka görün. Alışveriş yaparken pazarlık yapmayı unutmayın!
Şehirde ayrıca, Tung Chung’dan başlayıp körfez boyunca Havaalanı Adasına kadar uzanan 6 km uzunluğundaki 360 Ngong Ping adlı teleferiğe de binmenizi tavsiye ederiz. 25 dakika kadar süren bu yolculukta şehrin harikulade manzaralarını izleyebilir ve Lantau Adasına geldiğiniz Big Buddha’yı ziyaret edebilirsiniz.
Yapabileceğiniz ilginç aktivitelerden biri de; 15 kişi kadar toplanmayı başarabilirseniz eski tarz bir tekne kiralamak. Bu şekilde liman etrafında gezinebilirsiniz. Fiyatı ise kişi başı 200 HKD civarında.
Şehirde görebileceğiniz bir başka yer ise, kuş yuvaları ve köpekbalığı yüzgeci çorbası ile ünlü olan ve eski Hong Kong’u yansıtan Sheung Wan Mahallesi. Burası şehrin kalanına göre daha az gelişmiş ve daha geleneksel.
Hong Kong’da görmenizi tavsiye ettiğimiz diğer yerler ise; içinizdeki çocuğu ortaya çıkarabileceğiniz ve Micky Mouse ile el sıkışıp dev pandaları görebileceğiniz Disneyland ve Okyanus Parkı; Sai Kung Volanik Kaya Bölgesi ile Northeast New Territories Sedimenter Kaya Bölgesi arasında bulunan yürüyüş yolları ve Lantau Adasında bulunan ve Hong Kong’daki dört Budist tapınağı içinde en görkemli yapıya sahip olan Po Lin Manastırı.
Umarız Hong Kong en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder