1 Eylül 2018 Cumartesi

Belgrad'da Yapılabilecek En İyi Şeyler

Belgrad'da Yapılabilecek En İyi Şeyler başlıklı yazımızda  Belgrad Gece Hayatı, Kalemegdan KalesiAziz Sava Kilisesi, Nikola Tesla Müzesi hakkında bilgi vereceğiz.

İlk bakışta güzel ve ilginç bir şehir gibi gözükmese de, vakit geçirdikçe Balkanlar'ın en büyük başkentlerinden birisi olan Belgrad'ın güzelliklerini takdir edeceksiniz. Şehrin kuzeyinde Sava ve Tuna nehrinin birleşim noktası keyifli bir manzara oluşturuyor. 1,5 milyonluk nüfusu ile Belgrad, eski Yugoslavya bölgesindeki en büyük şehir ve güneydoğu Avrupa bölgesinde ise İstanbul, Atina ve Bükreş’in ardından 4. sırada.

Gezip görülecek bir sürü yeri olan Belgrad'da, görülecek yerlerin en başında Kalemegdan Kalesi ve Parkı geliyor. Sonrasında Aziz Sava Klisesi, Nikola Tesla Müzesi, Sırbistan Ulusal Müzesi görülmesi gereken yerler. Ancak Belgrad'ın en ünlü olduğu konu, sahil kenarındaki müthiş mekanları, yat barları ile baş döndürücü gece hayatı.

İşte Belgrad'da yapabileceğiniz en iyi şeyler.


Belgrad Gece Hayatı


Belgrad gece hayatı oldukça hareketli ve günün ilk ışıklarına kadar açık olan barlar bulunuyor. En çok tanınan gece kulüpleri ise Sava ve Tuna nehri kıyılarında bulunanlar. Çoğu hafta sonu ziyaretçisi, özellikle Bosna-Hersek, Hırvatistan ve Slovenya vatandaşları, Belgrad gece hayatını kendi şehirlerindekine tercih ediyor. Sıcak ortamı, çok iyi gece kulüpleri ve barları, ucuz içkileri, dil zorluğunun bulunmaması Belgrad'ı çekici yapan özellikleri.

Birçok farklı kültürden insanın bir arada bulunduğu şehirde, şehrin tam ortasından geçen kafe ve barların bulunduğu işlek caddesinde oturup insanları izlemek de oldukça keyifli. "Belgrad gece hayatı" bakımında bölgedeki en iyi ve populer yerdir.

Kalemegdan Kalesi


Belgrad’da aynı zamanda askeri müzesine ev sahipliği yapan sevimli bir parka ve şehre tepeden bakan etkileyici Kalemegdan Kalesi de bulunuyor.

Kalemegdan Kalesi  içerisinde savaşlardan kalma toplar, tanklar sergileniyor. Kalemegdan kalesinden şehrin 180 derece manzarasını seyredebilir, Tuna ve Sava nehrinin birleşmesine tanıklık edebilirsiniz. 

Aziz Sava Kilisesi


Dünyanın en büyük Ortodoks kilisesi olan Sava Kilisesi, Sırp Ortodoks kilisesinin kurucusu olan Aziz Sava adına yapılmış. Aslında bir kilise olan Aziz Sava Kilisesi, büyüklüğü açısından bir katedral de sayılabilir. Belgrad'daki Ortodoksların en önemli ibadet yeri olan Aziz Sava Kilisesi, dış görünüş olarak da Ayasofya'ya benzer. 1935'den beri restorasyon çalışmaları teknik ve politik sebeplerden ötürü halen tamamlanabilmiş değil. Sırp Ortodoks Kilisesinin 800. kuruluş yılında yani 2019'da tamamlanması planlanan Aziz Sava Kilisesi, 10 bin kişilik kapasitesi ile de Balkanların en büyük Ortodoks kilisesi olacak.


Nikola Tesla Müzesi


Yaptığı büyük buluşlarla insanlık tarihine büyük katkılarda bulunmuş, tarihin en büyük fizikçilerinden birisi olan Nikola Tesla da Belgrad doğumlu. Bir süre burada yaşamış olan Tesla’nın buluşlarının ve kişisel eşyalarının sergilendiği bir müzesi de bulunuyor.

1952 yılında kurulan Nikola Tesla Müzesi'nde binlerce kişisel eşya sergileniyor. Tesla'nın buluşlarını ve önemini daha iyi anlamak için rehberler tarafından sunulan tura katılmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Tesla'nın insanlığa kattığı florasan lamba, mikrodalga fırın, hız ölçer gibi çığır açan ve günümüz teknolojilerinin temelini oluşturan buluşlarına şahit olmak çok heyecan verici.

Cumhuriyet Meydanı'na 15 dakikalık mesafede olan Nikola Tesla Müzesine dilerseniz toplu taşıma ya da taksi ile ulaşabilirsiniz, ancak şehri gezerek yürüyerek gitmenizi tavsiye ediyoruz. Knez Mihailova Caddesi'nden yarım saatlik bir yürüyüş ile varabilirsiniz.

Şehrin her köşesinde tarihi bina ve bol yeşillikli parkları bulunuyor. Belgrad tarihi boyunca 114 savaşa ve 44 yıkıma şahit olmuş. Şehir tarih boyunca geçirdiği bir çok savaşın izlerini ve tarihi dokusunu hala koruyor. Eski şehirdeki binalar ve sokaklar Osmanlı ve Rus döneminden kalma özelliklerini hala taşıyor.

Sporun çeşitli alanlarında çok iyi oyuncuların yetiştiği Sırbistan, Novak Djokovic, Jelena Jankovic, Ana Ivonava gibi dünyaca ünlü tenisçilerin ve NBA’de ve Euroleague’de oynayan ünlü basketbolcular sayesinde dünyada tanınan bir ülke haline gelmiş. Bu güzel ülkenin güzel başkenti küçük Paris Belgrad ise kesinlikle görmeniz gereken bir yer.

Diğer yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye'de gezilecek en iyi yerler
Avrupa'da gezilecek en iyi yerler
Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Umarız Belgrad'da Yapılabilecek En İyi Şeyler yazımızı beğendiniz, Belgrad gezinizden sonra yorumlarınızı sayfamıza eklemeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder