17 Eylül 2018 Pazartesi

Hangzhou’da Yapılacak En İyi Şeyler

Marko Polo'nun dünyanın en güzel ve en lüks şehri olduğunu söylediği Hangzhou, Çin’in 7 antik kentinden de birisi. Çok sayıda arkeolojik alana ve doğal güzelliğe sahip olan Hangzhou, antik tapınaklardan gölde tekne gezintisine, çay tarlalarında çay içmeye kadar yapabileceğiniz bir sürü güzel aktivite bulunduruyor.

Hızlı trenle Şangay'dan 1 saatte güzel ve canlı Hangzhou’ya varıyorsunuz. Hangzhou, 2016’daki G20 Zirvesine ev sahipliği yaparak dünyada bilinirlik kazanmıştır. İlkbahar ve sonbahar burayı ziyaret etmek için en iyi zamanlar. Kışları hava kirliliği çok oluyor ve hava sıcaklığı gerçekten çok düşüyor. Yazları ise aşırı sıcak ve turist akını olduğundan şehri ziyaret etmek için iyi bir vakit değil. İşte Hangzhou’da yapılacak en iyi şeyler.


Leifeng Pagoda


West Lake’in (Batı Gölü) hemen güneyinde bulunuyor Leifeng Pagoda. Asıl Pagoda bu alanda 1000 yıl önce kurulmuş, ancak 1900’lerin başında yıkılmış. Yenisi 2002 yılında yapılmış ve sizi tepeye asansörle çıkartıyor ve eski halinin kalıntılarını görmek isterseniz bir kaç merdivenle aşağı inmeniz gerekiyor. Pagoda, tepeden şehrin ve West Lake’in büyüleyici manzarasını ziyaretçilere sunuyor.

Baochu Pagoda


Şehrin yine müthiş bir manzarasını görmek için kesinlikle Baochu Pagoda'ya çıkmalısınız. Havanın açık olduğu bir günde hem gölün hem de büyüyen şehrin çok geniş bir manzarasını rahatlıkla görebilirsiniz.

Hem kent hem de doğanın birleşiminin etkileyici manzarasının keyfini çıkarın. İnmek için acele etmeyin; biraz daha macera ararsanız, etraftaki kayalıklara tırmanarak daha güzel manzaralar bulabilirsiniz.

West Lake


Hangzhou’ya gidip West Lake’i ziyaret etmeden dönemezsiniz. Bu, Paris’e gidip Eyfel Kulesini görmemek gibi bir şey olur sanırım. Ama iyi tarafı şu ki, onu görmemeniz biraz zor. 6,5 kilometrekare alana sahip olduğu ve şehre yakın olduğu için gözden kaçıramazsınız.

West Lake'e tekne turları düzenleyen birçok şirket mevcut. Eğer tekne fikrini sevmediyseniz, göl manzarasına sahip bir kafe ya da restoranda manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.


Lingyin Tapınağı


Şehir merkezinde bulunmadığı için Lingyin Tapınağı'na otobüs ya da taksi ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak yakınlarında başka güzel  yerler de olduğu için gelmeye kesinlikle değer.

Giriş ücretinizi ödedikten sonra, alanda kayalıklara oyulmuş Budalar karşılıyor sizi. Çeşitli şekil ve boyutta olan Budaların altında her biri hakkındaki detayları anlatan açıklamalar bulunuyor.

İleride ise Lingyin Tapınağı bulunuyor. Ülkedeki en eski tapınaklardan birisi olduğu için, birçok yerliyi ve Çinli turisti burada tütsü yakarak dua ederken bulacaksınız. İçeri girdiğinizde, ağır tütsü kokusu sayesinde ruhanilik ve huzur hissiyatını hissediyorsunuz.

Lingyin Tapınağını gezdikten sonra eski teleferikle yukarıya çıkabilirsiniz. Eğer hava açıksa, yine Hangzhou’nun büyüleyici manzaralarından birinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Longjing Çayı


Kesinlikle denemeniz gereken bu yeşil çay burada özel olarak yetiştiriliyor. Ancak turistik bir kafede iseniz, fiyatı şişirilmiş olabilir. Kültürlerinde çayın büyük bir yeri olduğu için, eğer ilginizi çekiyor ise Ulusal Çay Müzesi'ni de ziyaret etmelisiniz.


Grandma’s Kitchen’da Yemek Yiyin


Çin’in diğer şehirlerinde de olmasına rağmen, orjinali Hangzhou’da bulunan Grandma’s Kitchen, birçok yerel lezzet sunuyor. Turistlerin ve Hangzhou halkının popüler mekanlarından da birisi.

Şehrin başka yerlerinde de bir çok Grandma’s Kitchen bulunsa da, eğer oturmak için sıra beklemek istemiyorsanız erkenden gitmelisiniz.

Hangzhou’da Gece Hayatı


Eğer eğlenmeyi seviyorsanız, gitmeniz gereken bir kaç tane güzel bar ve gece kulübü bulunuyor. Eğer canlı müzik seviyorsanız ise Eudora’ya gitmelisiniz.

Yaz aylarında çatı barı ve aşağıda açık alanda oturma alanı bulunan barları tercih etmelisiniz. Sahneye çıkan yerel gruplar eğlendirmekte oldukça başarılı. Tam anlamıyla bir Çin gecesi geçirmek istiyorsanız, gitmeniz gereken yer KTV. Bütün ülkede bulunan bu mekandan Hangzhou’da da bolca bulunuyor. Bunlar aslında karaoke bar, ancak batıdakiler gibi değil. Özel ses geçirmez odalar için saatlik ücret ödüyorsunuz ve odaya yiyecek içecek sipariş edebilirsiniz. Gece boyu odada istediğiniz kadar yiyip içip şarkı söyleyebilirsiniz.

Hangzhou’da yapılacak en iyi şeylerin bazılarını anlattık, ancak yapılacak daha bir sürü güzel etkinlik var. Bizim önerimiz şehirdeki her şeyin tadını çıkarmak için bir hafta kadar burada kalmanız. Hangzhou güzel manzaraları, lezzetli yemekleri ile oldukça çekici bir şehir.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye'de gezilecek en iyi yerler
Avrupa'da gezilecek en iyi yerler
Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder