2 Eylül 2018 Pazar

Pai’de Yapılacak En İyi Şeyler

Pai tatili yapmayı planlıyorsanız işte yapmanız gereken en iyi şeyler; Pai Şelaleleri, Beyaz Buda, Pai Kaplıcaları, Lod Mağaraları

Chiang Mai şehrinden 135 kilometre uzakta ki Pai, bir kere görüp ömür boyu kalmak isteyeceğiniz küçük bir kasaba. Yıllar geçtikçe gezginler tarafından keşfedilen bu köy, Tayland’ın “dağdaki adası” olarak adlandırılıyor.

İşte Pai’de yapılacak en iyi şeyler.

Pai Şelaleleri


Pai şelaleler açısından oldukça zengin bir yer. En çok sevilen şelaleler ise Pombok ve Ma Paeng.

Mo Paeng Şelalelerinde, içine girip yüzebileceğiniz küçük havuzlar ve üstlerinde güneşlenebileceğiniz yatay ve uzun kayalar bulunuyor. Tabii ki Pai şelaleleri atmosferi de oldukça büyüleyici olduğu için burada uzun süre kalmak isteyeceksiniz.

Pombok Şelalesi ise daha uzakta ve havuzlar, etraftaki yüksekliklerden dolayı günün büyük çoğunluğunda gölge oluyor. Etraftaki kayalara tırmanarak, yükseklerden suya atlayabilirsiniz. Ancak atlamadan önce suyun derinliğine dikkat edin!

Pai’nin Sokaklarında Gezin


Alışveriş yapmayı sevmiyorsanız da, Pai sokaklarında karnınızı doyurmak için gezmek zorundasınız. Her gece Pai’nin ana caddesi hippi kıyafetlerinden, takılara kadar her şeyi satan seyyar satıcılar ve lezzetli sokak yemekleri satıcıları ile doluyor.

Burada bulabileceğiniz yemek seçenekleri ise oldukça fazla. Suşi, Hint yemekleri, taze meyve içecekleri vb. daha bir sürü şey. Bu kadar yiyecekle Pai’de aç kalmanız imkansız.

Burayı ziyaret eden turistler genelde scooter kiralayarak gezdikleri için, akşamları sokakta yeni scooter sürmeyi öğrenenleri izlemek oldukça eğlenceli.

Beyaz Buda ’yı Ziyaret Edin


Şehirdeki çoğu noktadan görebileceğiniz Beyaz Buda, dini bir anıt olmasının yanı sıra çok güzel bir manzaraya da sahip.

Şehrin çıkışındaki köprüyü geçtikten sonra şehirden 2 km kadar uzakta olan tepeyi gördüğünüzde, tepeye çıkan yolu göreceksiniz. Oldukça fazla sayıdaki merdiveni çıktıktan sonra, Beyaz Buda’ya yorucu da olsa ulaşacaksınız. Ancak yorgunluğunuz müthiş manzarayı gördüğünüzde geçecektir. Hatta mümkünse gün batımında çıkarsınız, şehrin üstündeki renk cümbüşüyle büyülenebilirsiniz.

Aşırı sıcakta tırmanacağınız için yanınıza su almayı ve dini bir anıt olduğu için çok açık giyinmemeyi unutmayın.

Pai Kaplıcaları


Pai’de içinde rahatlayabileceğiniz sıcak kaplıcalar bulunuyor. Pai Kaplıcaları şehirden 7 kilometre uzakta bulunuyor. Sıcak kayaların arasından akan soğuk su, sakinleştirici ve rahatlatıcı bir atmosfer yaratıyor.

Özellikle kış aylarında Pai’de hava sıcaklıkları düştüğünde oldukça keyifli olan Pai Kaplıcalarını kesinlikle uğramalısınız.

Pai Sirk Okulu


Pai’de herkes ateş dansı, jonglörlük, cambazlık gibi farklı tarzda bir eğlence ile uğraşıyor. Asıl güzel olansa, bu gösterileri öğrenebileceğiniz okulların bulunması.

Cüzzi bir fiyata okula üye olarak istediğiniz dersleri alabiliyorsunuz. Okulun öğretmenleri bu işte profesyonel kişiler.

Okul, vadinin çok güzel bir manzarasına sahip noktasında bulunuyor. Eğer ders almak istemiyorsanız bahçede bulunan hamaklarda rahatlayabilirsiniz. Eğer isterseniz okulda kalacak yer de bulunuyor. Böylelikle bütün derslere katılacak vaktiniz olabilir.

Lod Mağaraları


Pae’nin oldukça dışında Mae Hong Son’da bulunan mağaralar “Lod Mağaraları” olarak biliniyor. Lod Mağaralarının  içinden akan nehirde babu kayıklarla geçebilmek için rehberler ile anlaşabilirsiniz.

Lod Mağaralarının bazı noktalarında dikit ve sarkıtları ve ayrıca duvar boyamaları ve seramikleri görmek için merdiven ile tırmanmanız gerekebilir. Ancak Lod Mağaralarının girişinde para vermeyerek, içeri girip kendi başınıza da gezinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Eşsiz Kafelerinde Vakit Geçirin


Pai’de bulunan kafeler çok iyi kahve ve yemek servisi veriyor. Çoğu kafe de ilginç bir dekora ve etkileyici bir atmosfere sahip. Gün içerisinde uğrayıp vakit geçirmek için mükemmeller. Her biri birbirinden oldukça farklı ve ilginç bir sürü kafe bulunduğu için, her gün farklı bir yerde takılabilirsiniz.

Pai Kanyonu


Pai Kanyonu çok büyük bir alanı kaplıyor ve gerçekten çok güzel manzaralar sunan bir kanyon. Eğer enerjik hissediyorsanız dağlardan aşağı inip, kayalıklara tırmanarak doğanın içinde kaybolabilirsiniz.

Pai Kanyonu içerisinde bazı yollar oldukça kaygan ve küçük olduğu için heyecanlı ve biraz tehlikeli bir tırmanış oluyor. Yanınıza tırmanış ayakkabılarınızı ve su almayı unutmayın.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder