3 Eylül 2018 Pazartesi

Ao Nang’ta Yapılacak En İyi Şeyler

Tayland'ın Krabi bölgesindeki bir sahil kasabası olan Ao Nang tam bir tropikal cennet. Dağ yürüyüşlerinden sahilde güneşlenmeye, masaj yaptırmadan, kayık ile açılmaya işte Ao Nang’ta yapılacak en iyi şeyler.

Dağ Yürüyüşü


Ao Nang’ta dağ yürüyüşü yapabileceğiniz bir çok seçenek bulunuyor. Bunlar uzun ve bir kaç günlük yürüyüşler olmasa da, hala çok güzel manzaralar keşfedebileceğiniz, büyük ormanlar göreceğiniz yürüyüşler. Ao Nang’ta dağ yürüyüşü yapmak istiyorsanız bir firma ile anlaşabilir ya da kendi başınıza yapabilirsiniz.

Biraz yorucu olsa da, Ao Nang’taki en popüler dağ yürüyüşü Hang Mak Dağı'na tırmanmak. Tepeye vardığınızda göreceğiniz manzara ise büyüleyici.

Kaya Tırmanışı


Kalkerli kaya yapısı ve falezleri ile Güneydoğu Asya’daki en iyi tırmanış noktalarından birisi Krabi. Kayalıkların ve yürüyüş rotalarının çoğu Railay ve Tonsai çevresinde olsa da, Ao Nang’ta da bir kaç tane çok güzel olanları bulunuyor.

Eğer profesyonel kaya tırmanışçısı değilseniz ve hatta yeni başlıyorsanız, nasıl tırmanacağınızı öğrenebileceğiniz yarım günlük ve bir haftalık kurslar bulunuyor.

Ao Nang çevresindeki adalarda inanılmaz güzel kaya tırmanışı noktaları bulunuyor. Bunlardan birisi de “Deep Water Soloing”.

Bu tırmanışı yaparken, ip olmadan kayalıklardan suyun üstünde tırmanacaksınız. İstediğiniz kadar tırmanıp oradan denize atlayabilirsiniz. Eğer biraz adrenalin istiyorsanız Ao Nang’ta yapabileceğiniz en iyi şeylerden birisi bu.


Kayık Kiralayın


Krabi'de bulunan yüzlerce sahili, tropik adaları  ve gizli mağaraları keşfetmenin en ucuz, en eğlenceli, en keyifli yolu kayık kiralamak. Ao Nang’da 1 ya da 2 kişilik kayıklar kiralabilirsiniz. Tonsai, Railay veya yorulmayacağınızı düşünüyorsanız Tavuk Adası'na kadar gidebilirsiniz.

Deniz parkındaki adalar gerçekten büyüleyici ve çoğu insan tur ile birlikte geldiği için belli saatler dışında oldukça sessiz oluyor. Kayık kiralayarak oraya gidip, orman ve kayalık ile çevrili size özel sahilde rahatlamak Ao Nang’da yapabileceğiniz en iyi şeylerden birisi.

Ao Nang'da Tüple veya Şnorkelle Dalış


Ao Nang’a kadar gelip de bu tertemiz suların altındaki yaşamı görmeden gitmek olmaz. Ao Nang çok popüler dalış noktalarından birisi. Eğer sertifikanız yoksa size sertifikalı eğitim verebilecek ya da bir kerelik dalış yapmanız için sizi çok güzel dalış noktalarına götürecek firmalar bulunuyor.

Eğer tüp ile dalmayı sevmiyorsanız, şnorkel ve gözlük alarak dilediğiniz yerde büyüleyici su altı dünyasını izleyebilirsiniz.

Ada Turları


Buradaki bir sürü güzel adayı tur ile gezmek isterseniz, katılabileceğiniz çok güzel turlar bulunuyor.

Sabahın erken saatlerinde başlayarak, el değmemiş sahilleri gezebilir, şnorkelle dalış yapabileceğiniz mükemmel noktalar bulabilirsiniz. Hatta biraz şanslıysanız maymunları görebilir ya da başka vahşi yaşam türlerine tanıklık edebiliriz.

Ao Nang Thai Masajı


Eğer daha önce hiç Thai masajı yaptırmadıysanız, tam yerindesiniz. Sakın bu fırsatı kaçırmayın. Alışıldık rahatlama masajlarından farklı olarak Thai masajı, vücudunuzu bükerek ve çekerek tam anlamıyla yeniden doğmuş gibi hissetmenizi sağlıyor. Eğer kas ağrınız varsa, Thai masajı onları gevşetmek için mükemmel bir seçenek.

Ortalama saatlik fiyat 8 dolar civarında ve bu gerçekten çok iyi bir fiyat. Ao Nang’a gelmişken kesinlikle yaşamanız gereken bir deneyim ve keyif.

Ao Nang Gece Hayatı


Tayland'ın güney kısmı gece hayatı ile meşhur. Diğer büyük lokasyonlar Puket ya da Koh Phi Phi gibi zengin gece hayatına sahip olmasa da, Ao Nang da aynı şekilde gece hayatı ile bilinen bir yer ve oldukça güzel bir kaç mekana sahip.

Reggae seviyorsanız Roots Rock Reggae Bar’ı ziyaret etmelisiniz. Ama asıl gece hayatı merkezi Ao Nang şehir merkezi yakınlarında. Burada direk dansları, bolca alkol, çeşitli müzikler ile çılgın bir gece geçirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder