2 Eylül 2018 Pazar

Da Nang’da Yapılacak En İyi Şeyler

Da Nang’da Yapılacak En İyi Şeyler listesinde neler var ? Son Tra Yarımadası, Da Nang Mermer Dağları, Hai Van Geçidi

Vietnam’ın merkezinde bulunan Da Nang tam bir gezgin noktası. Vietnam’ın popüler rotaları Ho Chi Minh ve Ha Long Bay olduğu için Da Nang genelde gözden kaçmış, ama yapacak bir sürü etkinliğin, görecek bir sürü mükemmel şeyin olduğu bir yer. Çoğu insanın bunları fark etmemesi gerçekten yazık.

Da Nang Vietnam’ın en büyük 3. şehri ve trajik ama ilginç bir tarihi var. 16. yüzyılda gitgide büyüyen küçük bir ticaret limanı olan Da Gang, 19. yüzyılda büyük bir gemi üretim alanı haline gelmiş. Şu anda da bölgedeki en büyük ticaret limanı unvanına sahip. Fransız kolonileri işgale buradan başlamışlar. 1965 yılında Amerika Birleşik Devletleri ordusu bölgeye hava ve kara birlikleri kurmuşlar. ABD ordusunun burada bulunan havalanında sakladığı “Agen Orange” isimli kimyasal madde, zamanla toprağa ve suya karışarak, Ao Nang ve çevresini çok kötü bir şekilde etkilemiş. Amerikan ordusu Da Nang’ı ülkenin diğer yerlerinde savaşan askerlerin toparlanmaları ve dinlenmeleri için bir üs olarak kullanmış.

Bu üzücü günler artık geçmişte kalmış neyse ki. Şu an Da Nang lezzetli restoranları ve mutfağı ile, Hai Van Geçidi ve Mermer Dağları gibi doğal güzellikleri ile çok güzel bir seyahat noktası. Ayrıca UNESCO Dünya Mirası unvanına sahip Hoi An da burada bulunuyor.

İşte Da Nang’da yapabileceğiniz en iyi şeyler.


Son Tra Yarımadası


Da Nang şehrinden denize doğru uzanan güzel yağmur ormanlarının bulunduğu alana Son Tra Yarımadası deniyor. Burası 4000 hektarlık alanı ile gerçekten devasa büyüklüğe sahip.

Doğal kaynakları görmek ve bu çevredeki en fazla dini öneme sahip Quan Am’ı görmek için motor veya scooter kiralayabilirsiniz. Adada yaşayan kırmızı ayaklı Duoc Langar maymunlarının da büyüleyici güzelliğini görme şansı yakalayabilirsiniz.

Ayrıca Son Tra Yarımadası nda daha el değmemiş bir çok güzel sahil bulunuyor. Da Nang’ın bu bakir güzelliklerine bayılacaksınız. Da Nang’da Yapılacak En İyi Şeyler yazımızı okumaya devam edin.

Da Nang Mermer Dağları


Da Nang Mermer Dağları, mermer ve kalkerli tepelerden oluşan dağlar kümesine deniyor. Şehirden 7 km uzakta olan dağları kesinlikle görmeniz gerekiyor. Da Nang Mermer Dağlar, mağaralar, tüneller ve Budist tapınakları ile dolu.

Eski bir halk masalı denizden çıkan bir ejderhanın sahile yumurta bıraktığını söylüyor. 1000 gün sonra ise zarif bir kadın çıkmış bu yumurtalardan. Bu yumurtaların kalanları bugünkü Da Nang Mermer Dağlarını oluşturmuş masala göre.

Da Nang Mermer Dağları askerler için sığınak ve budistler için ibadet yeri olarak kullanılmış. Bugün ise şehrin en popüler turizm merkezi haline gelmiş. Bundan öncesinde ise dağlar değerli taşlar için kesilirmiş. Da Nang Mermer Dağları'nın çevresinde bu taş işçiliğinin izlerini görebilirsiniz.

Yemeklerin Tadına Bakın


Çok bilinmemesine rağmen Da Nang’ın çok lezzetli bir yemek kültürü var. Özellikle ülkenin en ünlü yemek bloguna sahip Da Nang Cuisine’in işlettiği restoran gerçekten inanılmaz.

Şehir okyanusa çok yakın olduğu için, taze deniz ürünleri neredeyse her restoranda bulunabilir. Sadece restoranlar değil, sokak lezzetleri de bir o kadar güzel Da Nang’da.

Hai Van Geçidi


Da Nang ve Hue arasındaki 21 kilometrelik Hai Van Geçidi, Vietnam’ın en inanılmaz okyanus manzaralarından birisine sahip. Daha önce ünlü Top Gear programının bir bölümünün çekildiği Hai Van Geçidi, bununla birlikte çok popüler olmuş.

Yoldaki trafiği azaltabilmek adına yeni bir tünel geçidi yapılıyor, ancak trafik az olsa da sürüş, kötü havalarda yine de zorlu olabilir. Sabah erkenden kalkıp bisikletle Hai Van Geçidinden geçmek de oldukça iyi bir fikir.

Eğer motor sürmeyi bilmiyorsanız, sizi oradan geçirecek turlar da bulunuyor.


Non Nuoc Sahili


Vietnam sörf için ilk akla gelen yerlerden olmasa da, sörf yapacak güzel bir sahili bulunuyor. Çin Sahili olarak da bilinen, My Khe sahilinde ki sık ve eğlenceli dalgalarda sörf yapan büyük bir çoğunluk bulunuyor ve git gide artıyorlar.

Sörf yapmıyorsanız, tertemiz sahilde ve berrak suda yüzerek de keyfini çıkarabilirsiniz. Da Nang’a gelip de sahillerinde rahatlamadan gitmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder