12 Eylül 2018 Çarşamba

Cape Town’da Yapılacak 9 Etkinlik

Cape Town diyince akla ne gelir ? "Aslan kafası", "Longstreet", "Masa Dağı", köpek balıkları, penguenler ve "Cape Town" hakkında her şey.

Cape Town oldukça ilginç bir şehir. O kadar ki eminim planladığınızdan daha çok kalmak isteyeceksiniz. Güzel sahilleri, şarap mahzenleri, Masa Dağı ile bir çok eğlenceli ve güzel seçeneğe sahip olan şehirde yapacak her zaman bir şeyler bulabilirsiniz.

İşte Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da yapılacak 9 şey:

1) Boulder Sahilindeki Penguenleri Ziyaret Edin


Cape Town'da yapabileceğiniz eğlenceli şeylerin başında, Boulder sahilindeki penguenleri ziyaret etmek geliyor. “Aptal” penguenler olarak bilinen bu tatlı şeyler, hiç de öyle değiller. Sahilde penguenler için insanlar tarafından yapılmış otel benzeri evlerini göreceksiniz. Misafirlerin güvenli bir mesafede vahşi yaşamı izleyebilmeleri için yüksek bir yol yapılmış.

Eğer daha yakından bakmak istiyorsanız, yakınlardaki Foxy Sahiline gidebilirsiniz ve eğer şanslıysanız penguenlerle yüzebilirsiniz.

2) Camps Bay’de Rahatlayın


Güney Afrika'da bir çok büyüleyici sahil bulunuyor. Aslan Kafası Dağı'nın diğer tarafında Camps Bay adında bir sahil kasabası bulunuyor. Burada çok iyi restoranlar, barlar bulabilirsiniz ve sahilde yürüyüş yapabilirsiniz.

İsterseniz denizde sörf yapın ya da sahilde güneşlenin. Güney Afrika’da çok fazla köpek balığı görüldüğü için son teknoloji köpek balığı tespit sistemiyle güvende olacaksınız.

3) Köpek Balıklarıyla Oynayın


Köpek balıkları demişken; Cape Town’da yapabileceğiniz bir macera dolu etkinlik de büyük beyazlarla beraber yüzmek.

Bu çok popüler spor sizi okyanusların kralı ile çok yakınlaştırıyor, ama tabi ki suyun altındaki güvenli demir parmaklıkların arasından. Korkutucu, değil mi?

Bunu yapmadan önce bütün şirketleri iyice araştırın; çoğu sıkı güvenlik kurallarına uysa da her zaman en iyi şirketi seçmek en iyisi.

4) Şarap Mahzenlerinde Tur


Güney Afrika dünyanın en güzel şaraplarının üretildiği yerlerden birisi ve Cape Town'ın hemen dışında bir sürü üzüm tarlası bulunuyor. Özel bir tur rehberi veya araç ile Stellenbosh'un yakınlarına gidin ya da şehrin tur otobüsüne binerek üzüm tarlalarının bulunduğu yere gidebilirsiniz.

5)- Masa Dağı


Masa Dağı'nı Cape Town'dayken kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Buraya arabayla ya da teleferikle ulaşabilirsiniz. Eğer bölge halkı size şu an “masa örtüsü” yok” der ise bu, zirveyi görebileceğiniz anlamına gelir. Bu yüzden olabildiğince hızlı bir şekilde zirveye çıkmalısınız.

Hava durumu hızlı bir şekilde değişebilir ve teleferik ulaşımı kullanılamayabilir. Eğer ilk gününüzde hava açıksa, durmayın ve hemen Masa Dağı'na çıkın. Tepeden mükemmel bir manzarayı göreceksiniz. Masa Dağı'nda çeşitli yürüyüş etkinlikleri bulabilirsiniz ve aynı zamanda restoranlar, barlar ve vahşi yaşamın keyfini çıkarabilirsiniz.

6) Aslan Kafası Dağı’na Tırmanın


Cape Town’dan ve Camps Bay’den oldukça yüksekte bulunan dağ zirvesine “Aslan Kafası” deniyor. Tepeden büyüleyici şehir, okyanus ve komşu Masa Dağı’nın manzarasının keyfini çıkartabilirsiniz. Şehirdeki gün batımının izlendiği en güzel noktalardan birisi de burası.

Yalnız yanınıza bol miktarda su, uygun ayakkabı ve dönüşte lazım olacak olan el fenerini unutmayın. Aslan Kafası'na tırmanmak oldukça zorlu bir tırmanış.

7) Cape Town’da Bira Turu


Cape Town’da da dünyanın diğer kısımlarında olduğu gibi oldukça çok bira tüketiliyor. Şehrin etrafında bir kaç tane çok iyi bira fabrikası bulunuyor. Süper Soğuk Bira Turu onları keşfetmenin bir yolu, tabi dilerseniz kendiniz de gidip keşfedebilirsiniz.

Devils Peak Bira Fabrikasına kesinlikle ürettikleri bira ve yiyecek kombinasyonları için ve Woodstock Bira Fabrikasına da Güney Afrika’nın en lezzetli bira atıştırmalığı olan ev yapımı “biltong” için uğramalısınız. Aynı zamanda Cape Town’da dünyanın en büyük bira firması olan Güney Afrika Bira Üreticisi de bulunuyor. Bu tarihi tesis için turlar bulunmakta.

8) Rugby Maçına Gidin


 Pumba ve Timon gibi Rugby ve Güney Afrika da ayrılmaz ikililer. Bu spor o kadar çok seviliyor ki, ırkçılık bittikten sonra ülkenin birleşmesinde önemli bir rol bile oynamış.

Tarihi Newland Stadyumu'nda bir maç izlemek çok iyi bir gece etkinliği. Yerel insanlarla tanışmak, tezahüratları öğrenmek, onlarla çoşmak için çok iyi bir fırsat.

9) Longstreet’de Gezinin


Listemizin sonunda Cape Town’ın eğlence caddesi Longstreet bulunuyor. İsminden de anlaşılacağı gibi, Longstreet şehir merkezinde uzanan uzun bir cadde ve bir çok bar ve restorana ev sahipliği yapıyor.

Bu caddede gün boyunca güzel kafeler bulabileceğiniz, geceleri ise canlı barlar, gece kulüpler ve restoranlar bulabilirsiniz. Longstreet’de aynı zamanda birçok hostel ve hotel bulunuyor, bu yüzden Cape Town’dayken kalmak için en ideal lokasyonlardan birisi.

Heyecanlı sporlardan, dağ tırmanışına, gece hayatından sahilde rahatlamaya kadar yapmak istediğiniz ne varsa Güney Afrika'nın başkenti Cape Town’da bulabilirsiniz. Longstreet gerçekten görülmesi gereken bir yer.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye'de gezilecek en iyi yerler
Avrupa'da gezilecek en iyi yerler
Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder