14 Eylül 2018 Cuma

Cakarta’da Yapılacak En İyi Şeyler

Endonezya’nın en büyük şehri ve başkenti olan Cakarta, aynı zamanda Güneydoğu Asya’nın en fazla nüfusa sahip olan ülkesi. Cakarta halkı dünyada görüp görebileceğiniz en dost canlısı, misafirperver halklardan birisi.

Cakarta tam anlamıyla birçok kültürün ve dinin buluşma noktası olması nedeniyle eşsiz ve eğlenceli bir şehir. İşte Cakarta’da yapabileceğiniz en iyi şeyler.

Bir çok görülmesi gereken tarihi alanı, büyük alışveriş alanları ve heyecanlı gece hayatı ile bu kalabalık ve yoğun şehirde yapılacak çok şey var. Çoğu yerde karşılaşacağınız ünlü yerlerin yerine size Cakarta’da yapılabilecek çok da bilinmeyen şeyleri anlatacağız.


The Epic Cable Park


The Epic Cable Park şehirdekinden farklı bir hareket ve heyecan arayanlar için mükemmel bir nokta. Anchol'da bulunan bu su parkında, nasıl isterseniz o tarzda su kayağı yapabilirsiniz. Su sporlarında uzman ya da yeni de olsanız, The Epic Cable Park'ta çok eğlenebilirsiniz. Size dersler verebilecek ve sizinle ilgilenerek kendinizi geliştirmenize yardımcı olacak çalışanlar bulunuyor. Parkın yetişkinlerden ayrı olarak çocuklar için de ayrı bir bölümü bulunuyor.

The Epic Cable Park'ın ikinci bölümünde Big Blob Jump ile gerçekten havalanıp uçabilirsiniz. Diğer oyunlarda üstesinden gelmeniz gereken engeller bulunuyor. Herkesin katılabildiği bu etkinlikler eğlencenin sınırlarını zorluyor.

Eğer uygun hava şartlarında gidebilirseniz, aileler ya da birazcık antrenman yapmak isteyenler için çok güzel bir yer olan The Epic Cable Parkı, Cakarta’nın en popüler turist noktalarından birisi. Hem de oldukça uygun fiyatlı. Cakarta’da Yapılacak En İyi Şeyler yazımızı okumaya devam edin.

Adventure Endonezya


Adventure Endonezya şirketi Endonezya’nın sunduğu doğal kaynakların ve manzaraların keyfini çıkarmak isteyen turistler için turlar düzenliyor. Bunlar günlük ya da 3 günlük konaklamalı turlar olabilir.

Ranu Pani’den başlayıp güzel Bromo volkanlarını görmek istiyorsanız bu turlara katılmalısınız. Ijen ise birazcık tırmanarak bu güzel ülkenin panoramik manzarasını görebileceğiniz bir nokta. Dilerseniz bot turları ile çeşitli adaları da gezebilirsiniz.

Grup turlarına da katılabilirsiniz, dilerseniz kendi özel turunuzu da yapabilirsiniz. Keşfedilmek için bekleyen muazzam mercan resiflerinde dalış yapabilir ve hayalet vatoz, deniz kaplumbağası gibi deniz canlılarını görebilirsiniz.

Tarih öncesinden kalma gibi görünen komodo ejderlerini de ana vatanlarında görmeniz gerek. Havanın açık bir olduğu gece de büyüleyici yıldızlı gecenin de keyfini çıkarabilirsiniz.


Bellagio Butik Alışveriş Merkezi


Cakarta’da iken alışveriş yapmak isterseniz, bunun için en iyi yer Bellagio Boutique alışveriş merkezi. Diğer alışveriş merkezleri gibi ışıltılı ve büyük olmamasına rağmen, geleneksel alışveriş için çok fazla mağaza bulunuyor.

Yer olarak Mega Kuningan’da bulunuyor. Bellagio Boutique alışveriş merkezi 4 katlı ve her katı farklı türde restoran ve mağaza ile dolu. Zemin katta turistlerin hediyelik eşya alabileceği mağazalar bulunuyor.

Eczane, süpermarket ve atm bulabileceğiniz alışveriş merkezinde, sıradan fast-food yemekler dışında geleneksel Hint yemekleri de yiyebileceğiniz restoranlar bulunuyor. Buranın en güzel özelliği aslında diğer alışveriş merkezlerine göre daha az kalabalık olması. Böylelikle istediğiniz gibi gezip vakit harcayabiliyorsunuz.

Endonezya Uçurtma Müzesi


Cakarta’daki en eşsiz ve eğlenceli müze bizce Endonezya Uçurtma Müzesi. Binalar, büyük ağaçlara da tasarımda yer veren Hint tarzında ya da geleneksel Javanese tarzında dekor edilmiş.

Endonezya Uçurtma Müzesi içerisinde bir sürü göz alıcı duvar resimlerin bulanması burayı  bir sanat galerisi gibi hissettiriyor ve içeride gezinmeyi çok keyifli hale getiriyor. Çocuklar için de ayrı bir oyun alanı bulunuyor.

En başta ziyaretçilere uçurtmaların tarihini anlatan bir film izletiliyor ve Endonezya’daki ve dünyadaki farklı tarzlardaki uçurtmalar gösteriliyor. Her bölgenin ve eyaletin kendine ait bir uçurtması olduğunu anlatan film oldukça ilginç. Uçurtmalar o bölgenin insanlarını ve kültürlerini yansıtıyor.

Filmden sonra uçurtmaların sergilendiği ve tarihlerinin anlatıldığı odalara geçiyorsunuz. Burada gerçekten nasıl yapıldığına ya da uçtuğuna anlam veremeyeceğiniz uçurtmalar görüyorsunuz. Endonezya Uçurtma Müzesi'nin diğer odalarında ise kendi uçurtmanızı yapabileceğiniz ya da seramik işçiliği öğrenebileceğiniz etkinlikler bulunuyor.

Cakarta’da alışılmışın dışında yapabileceğiniz en iyi şeyler hakkındaki yazımızın sonuna geldik. Umarım Endonezya’nın başkenti için yazılan Cakarta’da Yapılacak En İyi Şeyler yazımızı beğenmişsinizdir.

Diğer yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye'de gezilecek en iyi yerler
Avrupa'da gezilecek en iyi yerler
Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder