16 Eylül 2018 Pazar

Hong Kong’da Kamp Yapmak

Eğer doğada olmayı, dağ yürüyüşü ve kamp yapmayı seviyorsanız, size Hong Kong’da bunları nasıl yapabileceğinizi anlatacağız. Hem de bunları ücretsiz yapabileceksiniz.

Herkesin aklına Hong Kong denince tabi ki doğa, kamp ve dağ yürüyüşü gelmiyor. Daha çok büyük bir metropol hayal ediliyor. Ancak Hong Kong’un %75’i el değmemiş ormanlık alandan oluşuyor; ücretsiz kamp yapabileceğiniz, doğanın güzellikleri içinde yürüyüş yapabileceğiniz ormanlardan.

Hong Kong da New York gibi aslında gökdelenleri ile ünlü. Beton ve demirden oluşan uzun binaların üzerinde neon ışıklı reklamlar evet, ilgi çekici. Ama Hong Kong’un asıl büyüleyici olan tarafı doğal güzellikleri: turkuaz rengi okyanusu, beyaz kumdan sahilleri.

Sahile uzanan dağlar yoğun orman örtüsü ile kaplı. Dağ zirvesi de el değmemiş adaların mükemmel manzarasını gözler önüne seriyor. Ne kadar çok güzel doğası olan yer görürseniz görün, Hong Kong’un doğası nefesinizi kesmeye yeter. Ülkede geçirdiğiniz zaman içerisinde şehirden uzaklaşıp müthiş güzellikteki sahillerde kamp ve dağ yürüyüşü yapmak sizi Hong Kong’a aşık edecek.


Hong Kong’da Kamp Yapmak


Şehirden yaklaşık 45 dakika uzakta Sai Kung adında büyük bir sahil kasabası bulunuyor. Hong Kong Küresel Jeopark'ın giriş kapısı olan kasaba, şehir merkezindeki kalabalıktan uzakta güzel vakit geçirmeniz için ideal bir nokta ve Hong Kong’da Kamp Yapmak için en ideal noktalardan biridir.

Pak Tam Chung’dan başlayıp Sai Kung ve Tuen Mun’a doğru devam eden 100 km’lik MacLehose yürüyüş yolu, belki de Hong Kong’daki en güzel manzaraya sahip. 10 bölümden oluşan bu yolun hepsini gezmek oldukça zor ve yorucu olabilir. Bu yüzden ilk ikisine gitmeniz bile yeterli olacaktır.

Ham Tin Sahili


MacLehose’nin 2. kısmının başlangıcı olan Pak Tam Au’dan otobüsle ve sonrasından birazcık yürüyüşle Ham Tin Sahili'ne ulaşabilirsiniz. Sahil inanılmaz temiz ve suyu oldukça davetkar. Su kenarından birkaç metre geriye çadırınızı kurarak bu güzel doğada kamp yapabilirsiniz. Bu bölge de Hong Kong’da Kamp Yapmak için gayet ideal.

Genellikle çok kalabalık olmadığı için sadece kamp yapan başka birkaç grupla birlikte huzurlu bir şekilde kampın keyfini çıkarabilirsiniz.

Şehirden uzak ve doğanın içinde kaybolmuş hissettirmesine rağmen, yiyecek ve içecek alabileceğiniz kafeler ve barlar bulunuyor. Sahilin tam kenarındaki Hoi Fung restoranında soğuk bira, su ve lezzetli yiyecekler bulabilirsiniz. Hatta çadır, uyku tulumları ve kampta ihtiyacınız olan diğer eşyaları da unutmanız ya da olmaması ihtimalinde burada bulabilirsiniz.

Sahilden 300m kadar uzakta bulunan köyde farklı yiyecek ve içecek seçenekleri de bulunuyor. Önemli bir uyarı: Eğer çok iyi bir yüzücü değilseniz, kıyıya yakın yüzmenizi tavsiye ediyoruz, çünkü bu sahillerde çok güçlü akıntılar olabiliyor. Hang Kong'a giderseniz Ham Tin Sahili'ne mutlaka uğrayın.

Long Ke Sahili


Sai Wan’a gitmek Ham Tin Sahili'nden yaklaşık olarak bir saat sürüyor. Gelişmiş bir bölge olduğu için kafeleri, restoranları ve sörf yapabileceğiniz tesisleri bulunuyor. Yani ister spor ister huzur, ne ararsanız bulabilirsiniz. Eğer fırtınalı bir zamanda Long Ke Sahili'nde iseniz sörf yapmak çok iyi bir fikir olabilir.

Sahi Wan’dan sonra yol biraz daha patikaya dönüşüyor. Yola çıkmadan önce Sai Wan’dan yanınıza yeterince su aldığınızdan emin olun. Oldukça sıcak olması ve gölge olmaması yürüyüşü zorlaştırsa da, tepeden göreceğiniz manzara etkileyici.

Long Ke Sahili de turkuaz rengi ile enfes bir güzellikte. Dilerseniz burada da kamp yapabilirsiniz, ancak su ve yiyecek alabileceğiniz bir yer bulunmadığı için öncesinde almanız gerekiyor.

Geri dönüş yolunda buruna tırmanıyorsunuz. Geriye bakıp arkanızda bıraktığınız sahilin manzarasının bir kere daha keyfini çıkarabilirsiniz. Buradan 1. bölüme ulaşmak bir saatten az sürüyor. Yolda bu parkı özel kılan jeolojik özellikleri de göreceksiniz.

Sai Kung’a dönüş için taksiye binebilir ya da 10 km kadar yürüyebilirsiniz. Bu iki sahil sadece bu 100 km’lik dağ yürüyüş yolunun 2 kısmında bulunan büyüleyici sahiller. Eğer sıkı bir doğa insanı ve dağcı iseniz, geri kalan kısımlarına da kesinlikle gitmelisiniz. Hong Kong’da Kamp Yapmak için diğer mükemmel nokta da Lantau Adası. Turistler arasında popüler olan bu adada da kamp yapabilirsiniz.

Hong Kong daha sayısız sahili ve büyük ormanları ile tam bir doğa sever kenti aslında. Tabi ki gökdelenlerle ve parıltılı reklam panolarıyla süslü şehri de göz alıcı güzellikte. Eğer imkanınız varsa tatil sürenizi uzatarak, bu güzel doğanın içinde kamp ve yürüyüş de yapmalısınız.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye'de gezilecek en iyi yerler
Avrupa'da gezilecek en iyi yerler
Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder