18 Eylül 2018 Salı

Siem Reap’de Yapılacak En İyi Şeyler

Etkileyici Angkor Vat’ı görmek istiyorsanız, ama oraya nasıl gidilir, nerede kalınır, Siem Reap'te yapılacak en iyi şeyler nelerdir bilmiyorsanız, bunların hepsini bu yazımızda sizlere anlatacağız.

Siem Reap kendi ile aynı ismi taşıyan eyaletin başkentidir. Angkor Vat Tapınağı'na buradan gidildiği için her yıl milyonlarca turistin ziyaretine uğrayan bu şehrin misafirlerine sunduğu daha birçok güzellik var.

Siem Reap’a Nasıl Gidilir?


Siem Reap’ta uluslararası bir havalimanı bulunuyor, ancak uçak biletleri pahalı olduğu için yakınlardaki Bangkok, Seul, Hong Kong gibi noktalardan geçiş sağlamak daha mantıklı olacaktır. Tabi paranız varsa direk uçabilirsiniz. Biz Bangkok’tan nasıl gidileceğini anlatacağız.

Bangkok’a vardıktan sonra tren ile Aranyaprathet’e gitmeniz gerekiyor. Oraya vardıktan sonra tuk tuk taksiler ile sınıra gideceksiniz. Sınırda Tayland’dan çıkış kapısından çıkacaksınız. Üst kattaki ofise girmeden önce çıkış evraklarınızı hazırlayın. Buradan sonra merdivenlerden inip Kamboçya sınırından içeri gireceksiniz.

Kamboçya’ya girdikten sonra otobüslerle ya da özel araçlarla Siem Reap’e yaklaşık 4 saatlik bir yolculuk ile varabilirsiniz. Sizi merkez bir noktada bıraktıkları için oradan rahatça bir hostel ya da otel bulabilirsiniz. Küçük bir uyarı; bu otobüsler yol kenarında pahalı ürünler satan mağaza ve restoranlara uğrayacaktır. Yanınıza atıştırmalık bir şeyler ve su aldığınızdan emin olun ki kazıklanmayın.


Siem Reap’ta Nerede Kalınır?


Siem Reap oldukça ucuz olduğu için, uygun fiyatlara hostel odaları bulabilirsiniz. Standart bir 4 kişilik odanın kendine ait banyosu ve tuvaleti oluyor. Çok kaliteli ve rahat olmasalar da, fiyatlarına göre gayet iyi odalar bulabilirsiniz. Eğer daha konfor istiyorsanız 20 dolar gibi bir miktara, bir otelde kendinize ait bir oda tutabilirsiniz.

Siem Reap’ta Yapılacak En İyi Şeyler


Kamboçya'nın en turistik şehri olan Siem Reap’ın bu kadar turistik bir şehir olmasının sebebi tabi ki Angkor Vat Tapınakları. Eğer Siem Reap’ta iseniz ilk önce gitmeniz gereken yer kesinlikle Angkor Vat Tapınağı ve Arkeolojik Alanları oluyor. Çok büyük bir alana sahip olan Angkor Vat Arkeoloji Alanının hepsini gezmek istiyorsanız 3 günlük giriş almanızı tavsiye ediyoruz, ancak 1 günde de yeterince keyifli bir gezi yapabilirsiniz.

Angkor Vat Tapınağı'na gitmek için hosteliniz yada oteliniz ile konuşabilirsiniz. Sizi oraya götürmek için tuk tuk taksi ayarlayabilirler. Bu yolculuk ortalama 10 dolar tutacaktır. Ancak her tur Angkor Vat Tapınağ'ında bir geziyi içermiyor olabilir. Kişi başı 5 dolar kadar bir tutar daha ödemeniz gerekebilir.

Bu yüzden pazarlık ederken, ayrıntıları konuşmayı da unutmayın.

Angkor Vat bir tapınak olduğu için içeride omuzların ve dizlerin kapalı olması gerekiyor. Bu yüzden yanınızda sadece şort getirdiyseniz, her yerde satılan filli ya da farklı desenlerdeki çok rahat olan yöresel pantolonlardan almayı unutmayın.

Spa Salonları


Her yerde spa salonları bulunuyor. Oldukça uygun fiyatlı olmalarına rağmen bazılarında iyi masözler bulunmuyor. Bu yüzden öncesinde iyi yorumları olan yerleri araştırarak gitmenizi öneriyoruz. Tüm vücut aromaterapi masajını yaptırmadan sakın buradan ayrılmayın.

Barlar Sokağı


Diğer bir ünlü yer ise şehir merkezinde bulunan Barlar Sokağı. Burada çok iyi kampanyaları olan restoranlar ve barlar bulabilirsiniz. Ancak eğlencenin dozunu kaçıran turistlerden faydalanmak isteyen çok fazla dolandırıcı olduğundan dikkatli olmanızda fayda var.


Phare Sirki


Eğer uluslararası bir deneyim yaşamak istiyorsanız Phare Sirki'ne kesinlikle uğramalısınız. Bu sirk yıllardır yüzlerce engelli gence iş olanağı sağlayarak inanılmaz gösteriler sunuyor. Siem Reap’ta kesinlikle yapmanız gerekenlerden birisi Phare Sirki'ni görmek.

Dikkat Etmeniz Gerekenler


1- Kapkaççılar: Kamboçya yayalardan çanta ve telefonlarını çalan motorlu kapkaççıları ile ünlü. Eşyalarınızı yakınınızda tutun ve caddelerden uzak durun.

2- Dilenciler: Turistlerden para almak için çocukları kullanan çok dilenci var. Genellikle para istemediklerini yemek ya da içecek istediklerini söylüyorlar. Eğer gerçekten yardımcı olmak istiyorsanız bunlar yerine yardım kuruluşlarına bağış yapabilirsiniz.

3-  Para Üstü: Çok yaygın olarak alışveriş yaparken satıcılar paranızı bozamayacaklarını söylüyorlar ve sizi daha fazla şey almaya ikna etmeye çalışıyorlar. Ancak paraları var! Sizi ikna etmelerine izin vermeyin ve paranızın üstünü alarak oradan ayrılın.



Umarız Siem Reap’a nasıl gidilir, Siem Reap’ta yapılacak en iyi şeyler, kalınacak yerler, Angkor Vat ile ilgili yazımız sizin Kamboçya’nın bu güzel kentinde macera dolu bir gezi geçirmenize yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder