15 Eylül 2018 Cumartesi

Mumbai’de Yapılacak En İyi Şeyler

Hindistan'dan yaklaşık 20 milyon nüfuslu, birçok etnik kökenden insanın yaşadığı Mumbai’yi, eski adıyla Bombay'i ziyaret etmeden ayrılmamalısınız. Birçok açıdan Hindistan’ın en yaşanılacak şehri olan Mumbai, yapılacak şeyler ve güvenlik gibi önemli özellikleri ile Hindistan’ın diğer metropollerini geride bırakıyor.

Mumbai’nin gerçekten çok renkli ve kozmopolit bir kültürü var. Yerliler ise oldukça cana yakın ve şehrin kaosu bile bir şekilde keyif verici. Mumbai’yi ziyaret etmek için en uygun aylar Ekim ve Şubat ayları.

İşte Mumbai’de yapılacak en iyi şeylerden bazıları:


Marine Drive


Hindistan’ın Kapısından 15 dakikalık mesafede, “kolye” olarak adlandırılan Marine Drive bulunuyor. İnsanların geniş kaldırımlarında uyuduğu, şehrin en serin ve en temiz yerlerinden birisi olan Marine Drive’dan şehrin en güzel gün batımını da izleyebilirsiniz. Mumbai’de Yapılacak En İyi Şeyler yazımızı okumaya devam edin...

Fil Adası


Hindistan'ın Giriş Kapısı'ndan bir saatlik sallantılı bir tekne yolculuğuyla Fil Adası'na varabilirsiniz. Ada, içerisindeki Hindu ve Budist mağaraları keşfedildiğinde popüler bir yer haline gelmiş. Şu an 5 mağarasının ziyaretçiye açık olduğu adada, kayalara oyulmuş heykeller ziyaretçilerin ağızlarını açık bırakıyor. Aynı zamanda Fil Adası'nın tepesinden de denizin etkileyici manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Vada Pav


Mumbai’nin en ünlü sokak yiyeceği Vada Pav’ı kesinlikle denemelisiniz. Her köşe başında satılan bu yiyecek oldukça da uygun fiyatlı.

Ekmek arası baharatlı patates ve lezzetli hint soslarından oluşan bu yiyecek, açlığınızı bastırmak için ideal bir atıştırmalık. Diğer yerel restoranlarda poha, misaal pav ve pav bhaji gibi yöresel yemekleri de bulabilirsiniz, ancak Vada Pav'ı mutlaka deneyin.

Chapel Yolu


Bandra bölgesinin ıssız sokaklarında olağanüstü duvar resimleri bulabilirsiniz. Bollywood yıldızı Amitabh Bachhan, Dilip Kumar, Madhubala gibi oyuncuların gerçekçi resimleri duvarları süslüyor. Burada yürüyerek gezmek gerçekten çok keyif verici.

Siddhivinayak Tapınağı


Bu tapınak Mumbai’nin en çok ziyaret edilen tapınağı. Tapınağın tam ortasında Tanrı Ganesha bulunuyor. Tapınak şehrin ve halkın tüm zenginliğini yansıtıyor.

Hindistan’ın Giriş Kapısı


Televizyonda ve filmlerde ne zaman Mumbai geçse ilk gösterilen resim kesinlikle Hindistan’ın Giriş Kapısı olur. Bu ikon haline gelmiş anıt Arap Denizi'nin kıyısına inşa edilmiş. Kaldırım taşından yapılmış avlusu gün boyu turist dolu olan kapının deniz kıyısı genelde tekne ve yatlarla dolu.

1924 yılında İngiliz Kralı George ve Kraliçe Mary’nin ziyareti anısına inşa edilmiş bu kapıdan 1948 yılında İngiliz sömürgeleri ülkeyi terk etmiş. İlginç bir hikayesi olan Hindistan’ın Giriş Kapısı'nıngüzelliği ile de görülmeyi hak ediyor.


Chor Pazarı


“Chor” kelimesi Hintçede hırsız anlamına geliyor. Yani bu bir hırsız pazarı anlayacağınız üzere. Çalıntı ürünler bu bit pazarında garantisi olmadan satılır. Geçmiş yüzyıldan kalma eşyalardan, modern teknolojik veya kozmetik eşyalara kadar bu pazarda her şeyi bulabilirsiniz.

Polislerin ise burdaki her şeyi çalıntı olduğunu bildiği halde neden bir şey yapmadığı ise tamamıyla farklı bir hikaye.

Sanjay Gandhi Ulusal Parkı


Şehrin tam ortasında bulunan bir ulusal park ve onun içinde kükreyerek dolaşan kaplanlar hayal edebiliyor musunuz? İşte Sanjay Gandhi Ulusal Parkı tam da böyle bir yer. Şehrin tam ortasında bulunan park leoparlara, pitonlara ve daha bir sürü hayvana ev sahipliği yapıyor. Çeşitli hayvanların ve doğal yaşamın yanı sıra, parkın içinde “Kanheri Mağaraları” denen Budist mağaraları da bulunuyor.

Mumbai Gezi Tavsiyeleri


  • “Ganpati Bappa”ya saygılı olun: “Ganpati Bappa” ya da Tanrı Ganesha, Mumbai şehrinin koruyucu tanrısı. Tanrıça Durga ve Tanrı Shiva’nın oğullarından birisi. Hindu mitolojisine göre kendi babası tarafından kafası kesilmiş. Sonrasında babası oğlunun kafasına fil kafası yerleştirerek onu hayata geri döndürmüş.
  • Mumbai’nin kahramanı Chhatrapati Shivaji: Chhatrapati Shivaji, Maratha İmparatorluğu'nun kurucusudur. Yönetiminde birçok yenilik getirmiş olup halen liderliği ve cesareti ile anılır. Bu yüzden çok sevilen bir kahramandır.
  • Yerel trenlerde seyahat edin: Mumbai yerel trenleri ile bütün Hindistan’ı gezebilirsiniz. Trenler çok dakik ve büyük şehirlerin ortalarından geçiyor. Mumbai çok büyük ve sıkışık bir trafiğe sahip. Tren hem zaman hem de para açısından oldukça ekonomik olacaktır.
  • Mumbai kadınlar için güvenli bir şehir: Birçok Hint şehri güvenlik sıkıntıları ile biliniyor, ancak Mumbai farklı. Diğerlerinden farklı olarak kadınların güvende olacakları bir yer. Zararsız gözlerin haricinde taciz, takip etme ya da sözlü sataşmalar olmuyor.
  • Ne isterseniz giyinebilirsiniz: Mumbai'de bikini harici ne isterseniz giyinebilirsiniz. Gayet modern bakışlı olan halk, insanları kıyafetlerine göre yargılamıyor.

Umarız Mumbai’de Yapılacak En İyi Şeyler yazımız geziniz için faydalı olur.

Başka yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye'de gezilecek en iyi yerler
Avrupa'da gezilecek en iyi yerler
Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder