13 Eylül 2018 Perşembe

Gili Air’de Yapılacak En İyi Şeyler

Endonezya’nın binlerce adasının arasında görür görmez aşık olacağınız bir ada Gili Air. Eğer beyaz kumlu sahiller ve güneşli mavi gökyüzü sizin için de cennet ise, cennetiniz tam olarak Gili Air.

Bu büyüleyici doğa güzelliğini bozmamak için, Gili Air’de motorlu araçlar kullanılmıyor. İnsanların ve eşyaların ulaşımı at arabaları ile sağlanıyor. Yani gürültülü araç motoru sesi yerine at arabası sesi duyuyorsunuz.

Taptaze kokteyller içerek sahilde güneşlenmek size göre değilse ya da farklı şeyler arıyorsanız, işte Gili Air’de yapılacak en iyi şeyler;


Gili Air Adasını Keşfedin


Adanın bir ucundan bir ucuna yürüyerek gezmek yaklaşık olarak iki saat sürüyor. Okyanus kenarında yürüyün, kumlu yollarda gezin ya da sahil kenarındaki restoranlarda oturup bir şeyler içerek gezin.

Eğer Gili Air halkının nasıl yaşadığını merak ediyorsanız, adanın iç kısımlarında sizi palmiye ağaçları, serbest dolaşan inekler, tavuklar karşılayacaktır.

Gili Air halkı Müslüman olduğu için sahil kısmından uzaklaşırken, yerlilere ve dinlerine saygı için üstünüze bir şeyler giymeyi unutmayın.

Gili Air Adasında Dalış


Adada yapılabilecek en iyi aktivite dalış yapmak. Yıl boyunca çok da soğuk su sıcaklığına sahip olmaması ve suyun berraklığı, burayı her açıdan dalış merkezi haline getiriyor.

Adada birçok tecrübeli dalış operatörü bulunuyor. Tam limandakiler genelde en iyileri, onlardan birisini seçmenizi öneririz. Eğer dalmayı bilmiyorsanız bir günlük eğitmenle dalış yapabilir ya da 3 günlük kursla dalış belgesi alabilirsiniz.

Eğer dalış yapmak size göre değilse, şnorkel ile de deniz altını keşfedebilirsiniz. Şnorkel ile dalış için de 3 adaya turlar düzenleniyor, buralarda ki en iyi noktalarda dalış yapabilirsiniz.

Bu arada Gili Air’in bir önemli özelliği de kaplumbağalar tarafından çok sevilen bir ada olması. Dalış yaparken bir çok deniz kaplumbağası göreceksiniz ve onlarla yüzeceksiniz.

Serbest dalış da son zamanlarda tüple dalış kadar popüler olmaya başladı. Adada bir çok serbest dalış merkezi de bulunmakta. Eğer profesyonel değilseniz ve nefesinizi tutmayı bilmiyorsanız, size en baştan her şeyi öğretecekler eğitmenler ve kurslar da bulunuyor.

Tabi ki dalışlarımızı gerçekleştirirken, su altı yaşama zarar vermemek adına mercanlara çıkmaya, kaplumbağaları kovalamaya ya da beslemeye çalışmayalım.

Gili Air Subwing


Subwing yeni çıkan bir spor, ama öğrenmesi oldukça basit ve yapması da bir o kadar keyifli bir spor. Yapmanız gereken tek şey ellerinizle Subwing tahtasını tutmak, sonrasında bir bot sizi yavaşça çekerek hareket ettiriyor. Subwing ile dilediğiniz gibi dalıp çıkabilir, aksiyonlu şeyler deneyebilirsiniz; suyun altındayken gerçekten uçuyormuş gibi hissedeceksiniz.

Sahilde Gün Batımını Seyredin


Gili Air’in sahilinde elinizde kokteyliniz ya da soğuk biranız ile pembeye, turuncuya ve kırmızıya dönen gökyüzünü seyretmek olağanüstü. Batı sahilinde bulunan bar ya da restoranlardan herhangi birinde bunu rahatlıkla yapabilirsiniz.


Gili Air Adasında Yoga


Daha önce yoga yapmış ya da yeni başlamak isterseniz Gili Air’de yoga dersleri veren birkaç tane kurs var. Sabahınıza mavi denizin karşısına geçip yoga yaparak başlamak çok iyi bir fikir. Eğer tecrübeli bir yogacı iseniz, SUP yoga yapmayı deneyebilirsiniz.

Adanın tam ortasında yoga ve meditasyon merkezi bulunuyor. Burada günde iki defa olmak üzere yoga dersleri ve çalıştayları oluyor. Adadan ayrılmadan kesinlikle uğrayın.

Gili Air’e Nasıl Gidilir?


Endonezya’da bulunan Gili Air’a Lombok ve Bali üzerinden gidebilirsiniz. Buraya en yakın havaalanı Lombok’ta bulunuyor, buradan taksi ile limana gidip oradan tekne ile Gili Air’e geçebilirsiniz. Bali’den ise direk olarak gidebileceğiniz hızlı tekneler bulunuyor. Onlardan birisiyle kısa sürede Gili Air’e varabilirsiniz.

Gili Air Adası Tavsiyeleri


Özel olarak bir kıyafet kuralı olmasa da, ada halkının çoğu Müslüman olduğu için sadece kültürlerine ve dinlerine saygılı olmak amacıyla şehir merkezinde bikini ile gezmeyin. Ayrıca kadınların sahilde üstsüz güneşlenmesi yasak.

Endonezya sayısız adalarının en güzellerinden birisi olan Gili Air’e girerseniz fikirlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Gili Air’de yapılacak en iyi şeyler yazımızı umarız beğenmişsinizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder