19 Eylül 2018 Çarşamba

Maumere, Endonezya’da Dalış Keyfi

Maumere hakkında her şey;  Maumere’e Nasıl Gidilir?, Maumere  Dalış Tavsiyeleri

Dünyanın çok da bilinmeyen uzak köşelerindeki en iyi dalış yapma noktalarından biri olan Maumere, Endonezya’da bilmeniz gereken her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Dalgıçların popüler noktalarının dışında bol deniz yaşamı ve bozulmamış resiflerin bulunduğu, kesinlikle dalış için çok iyi olan noktalardan birisi de Endonezya’da bulunan Maumere. Böyle yerler öyle az biliniyor ki dalış turizmi henüz gelişmemiş ve yerel halk halen geleneksel balıkçılık yöntemleri ile deniz yaşamına zarar veriyor ve nesli tükenmekte olan türleri tehlike altına sokuyor.

Buradaki yerliler diğer Asya ülkelerine satmak amaçlı dev vatozları, balinaları, köpek balıklarını öldürerek nesillerdir yaşamlarını sürdürüyorlar. Görkemli balina köpek balıklarını sadece onların yüzgeçleri için katlediyorlar.

Bunun önüne geçmenin yolu ise, yerlileri hayvanları öldürüp satarak para kazanmak yerine, gelen turistlere bu güzel hayvanları görmelerini sağlayarak para kazanmaya alıştırmak. Ağlarını, zıpkınlarını bırakıp dalış tüpü ve maske ile doldukları botlarıyla, turistleri dalış noktalarına götürüp bu güzel yaşama tanıklık ettiriyorlar. Bu çözüm birçok ülke ve adada oldukça başarılı oldu. Değişim yavaş olmasına rağmen, tam olarak da okyanusların ihtiyacı olan bir değişim.

Bu yüzden böyle yerler keşfettiğimizde bunu mümkün olduğunca yaymalıyız ki, yerli halk geçimini turizmden sağlayabilsin ve balıkçılığı bıraksın.

Maumere henüz bilinmese ve küçük bir şehir olsa da, ilerde çok popüler dalış noktalarından birisi olacağı kesin.




Maumere’e Nasıl Gidilir?


İlginç bir şekilde Maumere’e gitmek oldukça kolay. Bali’ye ulaştıktan sonra uçakla sadece bir saat uzaklıkta. Böyle küçük ve bilinmeyen bir yere direkt uçuşun olmasının sebebi de, aslında burasının popüler bir doğa yürüyüşü noktası olması. Bölgede bulunan yanardağlara tırmanmak ve göz alıcı 3 renkli göllerini görmek için dünyanın birçok yerinden maceracı buraya uğruyor.

Hazır bahsi geçmişken, Maumere’e gelmişken volkanik bir dağın üstünde bulunan 3 ayrı renge sahip 3 gölü de görmeden buradan ayrılmayın.

Maumere Dalış Tavsiyeleri


Endonezya 17 binin üzerinde adası ve ev sahipliğini yaptığı mercan resifleri ile oldukça merak uyandırıcı. Halen keşfedilmemiş yüzlerce inanılmaz güzellikte dalış noktası bulunuyor ve bu noktalarda keşfedilecek yeni canlı türleri yaşamakta. Maumere de işte bu noktalardan birisi. Babi Adası etrafındaki dalış noktaları, batıklara yapılan mercan dalışları ile bu küçük adada bile bir sürü dalış noktası bulunuyor.

Babi Adası 1992’deki tsunamide en çok zararı gören adalardan birisiymiş. Birçok insanın yaşamını yitirdiği adada bu felaket sonrasında yerleşim yasaklanmış. Adada sadece günübirlik sahile gelen insanlar ve balıkçılar bulunuyor. Bu yüzden oldukça tenha olan ada, rahatlamak için de oldukça iyi bir yer. Güneşten kaçabileceğiniz çok nokta olmasa da, beyaz kumlu sahillerinde uzanmak, şehir ve insan gürültüsünden uzakta, ufuktaki volkanların manzarasının keyfini çıkarmak oldukça keyifli.

Sea World Beach Club’ta gece dalışı yapmayı da unutmayın. Tam tesisin önünden sığ bir yere dalış yapıyorsunuz, ancak küçük ahtapotlar, deniz tavşanlar, solucanlar ve çeşitli yengeç ve yılan balığı türlerini görme şansı yakalıyorsunuz. Bolca fotoğraf çekme fırsatınızın olacağı bu yere dalış yapmadan önce kameranızın şarjının bitmeyeceğinden emin olun.

Umarız bu yazımızdan sonra Maumere’e bir gün dalış yapmaya uğrarsınız. Şehirden, insanlardan uzak, büyüleyici deniz yaşamına tanıklık etmek istiyorsanız Maumere, deniz canlısı ile dolu dalış noktalarıyla sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacak bir yer. Eğer Endonezya’ya yolunuz düşerse, tatilinizi bir kaç gün daha uzatın ve bu güzel adaya uğrayın ve yukarıda bahsettiğimiz gibi elinizden geldiğince çok insana gördüklerinizi ve yaşadıklarınızı anlatın ki okyanusları korumak için üstümüze düşen küçük görevi yerine getirmiş olalım. Sonrasında deneyimlerinizi bizimle de paylaşmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder