9 Eylül 2018 Pazar

Filipinler Gezisi

Filipinler Gezisi yapmayı planlıyorsanız göreceğiniz yerler; Calaguas Adası, Sigargoa Adası, Gigantes Adası, Gigantes Adası, Hinatuan Enchanted Nehri, Siquijor Adası ve daha fazlası...

Büyüleyici manzarası, eşsiz doğası, turkuaz denizi ve binlerce adası ile Filipinler adeta cennetten bir köşe. Sıcakkanlı ve yardımsever halkı da burayı daha da bir güzel kılıyor.

Filipinler’de popüler tatil rotaları bulunsa da, hala keşfedilmeyi bekleyen cam gibi denizi ile el değmemiş sahiller, etkileyici dağ manzaraları ve mağaraları bulunuyor. Sagada, Palawan, Boracay ve Cebu gibi popüler yerleri ziyaret etmek de olağanüstü, ancak bilinmeyen noktalara giderek Filipinler’de rüya gibi bir tatil geçirebilirsiniz.

İşte Filipinler’de pek de bilinmeyen "Filipinler Gezisi"


Camarines Norte, Calaguas Adası


Daha yeni yeni keşfedilmeye başlanan Calaguas Adası şu anda adeta saklı bir cennet, bu yüzden keşfedilmeden gidilmesi gereken bir yer. Güzelliğini kelimelere dökmek zor olsa da, burada göreceğiniz uzun bembeyaz bir sahil ve turkuaz rengi cam gibi bir deniz. Buraya Filipinler'den 8 saatlik bir otobüs yolculuğu sonrasında 2 saatlik bir tekne yolculuğu ile ulaşabilirsiniz.

Calaguas Adası henüz keşfedilmemiş olan bir ada. Konaklayacak bir yerin bulunmadığı adaya gelirken yanınızda çadırınızı ve yiyeceğinizi getirmeyi unutmayın. Gün boyu adada gezebilir, sahilinde rahatlayabilir, şnorkel ile su altını inceleyebilir ve turkuaz sularda yüzebilirsiniz. Farklı aktiviteler de yapmak isterseniz, yakınlardaki adalarda bulunan mağara ve şelaleleri keşfetmeye gidebilirsiniz.


Iloilo, Gigantes Adası


Yavaş yavaş popülerlik kazanan bu ada grubundan Gigantes Adası,  bakir sahillerde dinlenebileceğiniz, taze deniz ürünleri ile ziyafet çekebileceğiniz son adalardan birisi. Estancia, Iloilo'da bulunan bu el değmemiş "Gigantes Adası", diğer popüler turist yerlerinin yanında saklı bir cennet.

Adanın etrafını gezerek kıyılarını ve sahillerini keşfedebilir, Tangke tuzlu su lagunu, Gamay Adası gibi muhteşem yerleri görebilirsiniz.

Dilerseniz yerlilerle konuşup Gigantes Adası'nda çadır kurabilir ve yıldızların altında uyuyup büyüleyici sahilde uyanabilirsiniz. Yerli balıkçılardan da taze yengeç, kalamar gibi taze deniz ürünleri alarak kamp ateşinde kızartıp yiyebilirsiniz. "Filipinler Gezisi" yazımızı okumaya devam edin.

Sigargoa Adası


Sigargoa Adası keşfedilmiş olsa da, güzelliğine hala el değmemiş. Dünyaca ünlü dalgalı denizi ile sörfçülerin popüler yeri olan Sigargoa Adası, yerel halkı ve yakınlardaki adaları ile oldukça büyüleyici. Sörf yapmanın dışında, adada bulunan gizli mağaraları, boş sahilleri keşfetmek için motor kiralayabilirsiniz.

Ancak sörf yapmayı bilmiyorsanız bile, tam bir sörf cenneti olan Sigargoa Adası'ndasörf yapmayı öğrenmeyi denemelisiniz. Sonra da adada gezerek Naked ve Dau adalarını, Sohoton Mağaralarını da ziyaret edin. Palmiye ağaçları ile süslü, beyaz kumlu sahiller oradan ayrılmanızı zorlaştıracak.

Sigargoa Adası Mart ve Mayıs aylarında Sohoton Mağaralarında iğnesiz deniz analarına da ev sahipliği yapıyor. Bu aylarda Sigargoa Adası'ndaolursanız, onları görme ve onlarla yüzme şansını kaçırmayın.

Hinatuan Enchanted Nehri


Hinatuan Enchanted Nehri isminde ki “Enchanted” yani “Büyülü” anlamına gelen kelimeyi, bu nehri besleyen suyun nereden geldiğini hiç kimse bilmediğinden almış. Ancak suyu o kadar temiz ki turkuaz ve mavinin hiç görmediğiniz tonlarını görebiliyorsunuz nehirde. Nehrin orta kısmı oldukça derin ve altında ruhların yaşadığı söyleniyor.

Hinatuan Enchanted Nehri'ndengelen taze ve soğuk suda yüzerek sıcak bir günde serinleyebilirsiniz. Her gün gece 12’de, yakındaki köyden gelen birisi herkesin sudan çıkmasını istiyor ve bir zil çalıyor. Zil çalar çalmaz bir sürü balık su yüzeyine çıkarak besleniyor.

Bu adadan dilerseniz diğer adalara tekne turu da yapabilirsiniz. Yerlilerin yakaladığı taze deniz ürünlerinin tadına bakmadan da Hinatuan Enchanted Nehri'ndenayrılmayın.


Siquijor Adası


Filipinler Gezisi listemizin en sonunda ise Siquijor bulunuyor.

Geceleri ortaya çıkan gizemli ateş böcekleri ve yılan balığından ötürü bu adaya “Ateş Adası” deniyor. Bu büyüleyici adada gizemli şifacıların ve şamanların olduğu söyleniyor.

Siquijor Adası'nda tarihi Balete ağacını görebilir, Cambugahay ve Lugnason Şelalerini ziyaret edebilir, adada bulunan bir çok saklı mağara ve el değmemiş sahilleri keşfedebilirsiniz. Siquijor Adası Aziz Francis Assisi Kilisesi ve San Isidro Labrador Manastırı gibi tarihi yapılara da ev sahipliği yapıyor. Bu yapılardan bazıları ülkedeki en eski ve büyük kiliseler.

Filipinler’de gidilecek binlerce ada var ve hepsi cennetten bir köşe olan adalar arasından seçim yapmak oldukça zor. Ancak hangisini seçerseniz seçin, Filipinler sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder