5 Eylül 2018 Çarşamba

Kotor’da Yapılacak En İyi Şeyler

"Kotor’da Yapılacak En İyi Şeyler" Our Lady of The Rocks, Kotor Eski ŞehirAdriyatik Denizi, KotorKaradağ, Perast

Sırbistan’dan ayrılan Karadağ’ın Adriyatik Denizi’nin kıyısındaki bir şehri Kotor. Az nüfusu olmasına rağmen Kotor, zengin tarihi ile UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmeyi başarabilmiş.

Adriyatik Denizi kıyılarından, kuzeye doğru Durmitor Dağlarına kadar uzanan bir toprağı olan Karadağ, oldukça küçük bir ülke olmasına rağmen yapacak çok şeyin bulunduğu bir ülke.

Ortaçağ’dan kalma eserler, Venedik duvarı ve kalesi gibi önemli tarihi eserleriyle Kotor ise, ülkenin ve Akdeniz’in en güzel şehirlerinden birisi.

İşte Kotor’da yapılacak en iyi şeyler.


Our Lady of The Rocks


Perast kıyılarının yakınlarında, Sveti Dorde Adası ve Our Lady of the Rocks’a ev sahipliği yapan iki küçük ada bulunuyor. Kıyıdan küçük teknelerle adaya ulaşabilirsiniz.

Sveti Dorde’de küçük bir geziden sonra, Our Lady of the Rocks ( Kayaların Leydisi) isimli Roman Katolik Kilisesine uğrayın. Kotor körfezinde mükemmel bir yere sahip bu kilise ismini bir hikayeden almış. 1452 yılında bir denizci, kayada üzerinde Meryem Ana ve bir çocuğun bulunduğu bir resim bulmuş. Sonrasında her başarılı yolculuğundan sonra tam o noktaya kaya atarmış. Bu attığı kayalardan orada yapay bir ada oluşmuş ve üzerine de bu kilise yapılmış. En azından efsaneye göre böyle.

1632’de en son halini alan kilise, yıllar boyunca bir çok restorasyon geçirmiş ve değişmiş. Şu an bir müze olan kilisede küçük hediyelik eşya dükkanı bulunuyor. Adanın sonunda ise deniz feneri bulunuyor.

Kotor’da yapılacak en iyi şeylerden birisi kesinlikle Our  Lady of the Rocks Kilisesini ziyaret etmek. Zaten adanın oldukça kalabalık olması, bunu kanıtlıyor. Kalabalık olmasına rağmen burayı gezmek oldukça keyifli.

Perast


Kotor’un en popüler turistik yerlerinden birisi de Perast. Körfezin kıyısına kurulmuş küçük bir kasaba olan Perast, Karadağ’daki en güzel yerlerden birisi.

Yaklaşık bir asırdır var olan Perast, yüzyıllar boyunca birçok savaşta kuşatma altına alınmış. Öncelikle Bizans İmparatorluğu, sonrasında Sırplar, Macarlar, Fransızlar ve başka ülkeler tarafından işgal edilmesine rağmen hala bütün güzelliği ile ayakta.

Adriyatik Denizi'nin en güzel manzaralarından birisine sahip olan Perast’a, turistler orta çağ atmosferini yaşayabilmek ve fotoğraflayabilmek için akın ediyorlar. Kasabada biraz gezintiden ve kiliseleri keşfettikten sonra tekneye atlayarak diğer adaları gezebilirsiniz.

Adriyatik Denizi


Kotor’da yapılacak bir sürü şeyden en keyiflisi de, Adriyatik Denizi'nde bir tekne turu. Kotor Körfezi'nin engin maviliği ve dağların saran yeşilliği arasında yapılan tekne turu gerçekten çok keyifli.



Kotor Körfezi'ndeki adalara uğrayarak gezen turun ilk adresi Mavi Mağara. Mağara gerçekten çok güzel olmasına rağmen turistler tarafından oldukça popüler olan mağaraya gelen botlar ve aşırı kalabalık rahatsız edici olabilir.



Mağaranın içindeki su inanılmaz berrak, eğer heyecan arıyorsanız ışığın ulaşmadığı noktalara kadar derine gidebilirsiniz. Yukarıdan baktığınızda suyun berraklığı yüzünden çok yakında gözüken kuma ulaşmak için 5-6 metre dalmanız gerekiyor.

Sonrasında sadece tekne ile ulaşılabilen küçük bir koy olan Dobrec Sahili ikinci durağımız. Şezlonglarda dolu sahilde bulunan barlarda bira içip, denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Tekne Kotor Eski Şehir'e dönmeden önce, Yugoslav ordusunun eskiden deniz altılarını saklamak için dağın içine açtığı beton tünellerden geçiyor. Kotor’da Yapılacak En İyi Şeyler henüz bitmede, okumaya devam edin...


Kotor Eski Şehir 


Tur gemilerinin sık bir durağı olan Kotor Eski Şehir, insanların özellikle sıcak yaz aylarında sıkça uğradığı bir yer.

Şuan UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Kotor Eski Şehir de eski kiliseler bulunuyor. Sokaklarda çiçekler ve insanların astığı çamaşırlar ilginç bir atmosfer oluşturuyor.

Kotor Eski Şehir ’de ayrıca çok güzel restoranlar bulunuyor. Tangja adlı ünlü restoran, ününe rağmen oldukça uygun fiyatlara sahip. Bir aile işletmesi olan restoranda çok lezzetli ve harika ızgara eti yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder