31 Ağustos 2018 Cuma

Chiang Mai’de Yapılacak En İyi Şeyler

Tayland tarihi ve doğal güzellikleri ve bunun yanı sıra hem geçmişten gelen hem de şu an sahip olduğu güzellikleri ile turistleri cezbeden bir ülke. Mükemmel sahilleri, büyük ormanları ve dağları, eski tapınakları ile gerçekten de herkes için ilgi çekici bir şeye sahip.

Diğer kalabalık şehirlerine benzemeyen Chiang Mai’de, eski tapınakları ziyaret edebilir, hatta rahiplere bambu dövmesi yaptırabilirsiniz. Kuzey Tayland’ı Chiang Mai’yi merkeze alarak geze geze bitiremezsiniz.

Sahip olduğu ülkenin en iyi restoran, kafe, barları ve gece hayatı ile, Budistlerin de çok bulunduğu bir yer olan Chiang Mai’de yapabilecek bir sürü şey bulunuyor. İşte Chiang Mai’de Yapılacak En İyi Şeyler

Budist Tapınaklarını Ziyaret Edin


Kapıları ziyaretçilere açık olan bir sürü Budist Tapınağı bulunuyor Chiang Mai’de. İçlerinden en güzeli Wat Doi Suthep olan tapınakların diğerleri de bir o kadar güzel.

Kesinlikle görmeniz gerekenleri şöyle sıralayabiliriz: Wat Phra Singh, Wat Pan Tao, Wat Chedi Luang ve Wat Umong. Chiang Mai’de yapabileceğiniz ilginç şeylerden birisi de, buradaki rahiplerle muhabbet etmek. Onlarla Budizm, tapınaklardaki yaşam gibi konularda konuşarak ufkunuzu genişletebilirsiniz. Onlar da İngilizcelerini geliştirmek istediği için sizinle konuşmaktan keyif alacaklardır. Chiang Mai’de Yapılacak En İyi Şeyler yazımızı okumaya devam edin.

Fil Doğal Parkını Ziyaret Edin


Taylandın geçmişte hayvanlara eziyet ederek turizmlerini geliştirmeye çalıştıkları biliniyor. Uyuşturulmuş kaplanlara dokunmak, fillere binmek gibi tapınaklardaki aktivitelerin kesinlikle yapılmaması gerek.

Ancak Chiang Mai’de neyse ki böyle şeyler yok. Sadece eğitim ve rehabilitasyona ayrılmış bir Fil Doğal Parkı bulunuyor Chiang Mai’de. Burada eziyet görmüş ya da sakatlanmış fillere rehabilitasyon desteği sağlanıyor. Burada filleri doğal yaşamlarında ziyaret edebilir, hatta park için gönüllü olarak çalışabilirsiniz.

Fillere binmek yasak; burada filleri koruma ve tedavi etme amaçlanıyor, turizm yapmak değil. Fil Doğal Parkı 'nı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Wat Doi Suthep’de Meditasyon


Chiang Mai’de iç benliğinizle iletişime geçmek için birçok yol var. Bunlardan en ünlüsü Vipassana Medidasyon Merkezinde meditasyon yapmak. Suthep Dağı'nın tepesinde bulunan merkez her gün binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Eğer gerçekten meditasyon yapmayı öğrenmek istiyorsanız, bir aya kadar kalabileceğiniz ve rahiplerden ders alabileceğiniz dersler de bulunuyor.

Tapınakta gezerken konuşmak yasak; bütün enerjinizi nefes almaya ve zihninizi sıkıntılardan ve düşüncelerden arındırmaya odaklanmalısınız.

Chiang Mai Kadın Islah Evinde Masaj Yaptırın


Mahkumlara masaj yaptırmak oldukça ilginç bir fikir olmasına rağmen, Chiang Mai Kadın Islahevi oldukça yararlı ve güzel bir yer.  Chiang Mai Kadın Islahevlerinde  kısa ve ufak cezalı mahkumlar bulunuyor. Böyle bir işte çalışarak topluma geri kazandırılmaları hızlandırılıyor.

Tesiste kafeler de bulunuyor. Masajların fiyatları da oldukça uygun. Bu masaj da Chiang Mai’de yapabileceğiniz en ilginç şeylerden birisi.

Hang Dong Taş Ocağından Dalış


Eğer yüksek yerlerden mavi sulara atlamayı seviyorsanız, Hang Dong Taş Ocağını ziyaret etmelisiniz.

Aslında taş çıkarmak için kullanılan ocak şu an turkuaz yeşili renkteki bir su ile dolu. Suyun derinliği de en yüksek yerlerden atlamanıza izin verecek seviyede.

Pazar Günü Pazarında Gezin


Her pazar gecesi eski şehir merkezi trafiğe kapatılıyor ve yiyecek satıcıları, zanaatkarlar, sokak sanatçıları pazar kuruyor. Hediyelik ya da geleneksel bir şeyler almayı planlıyorsanız kesinlikle uğramanız gereken pazarda, pazarlık yapmayı unutmayın.

Farklı bir şeyler yapmak isterseniz birkaç dolara ayak masajı da yaptırabilirsiniz. Bir sürü farklı yiyeceğin tadına bakmadan buradan ayrılmayın.

Chiang Mai’de Nerede Kalınır?


Hostelden 5 yıldızlı otellere kadar, Chiang Mai’de her bütçeye uygun konaklama seçeneği mevcut.Genel olarak oteller ve hosteller temiz ve rahatlar.

Chiang Mai’de Yapılacak En İyi Şeyler yazımıza yorumlarınızı yazmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder