26 Ağustos 2018 Pazar

Bolivya Gezi Tavsiyeleri

Güney Amerika ve Bolivya gezisi yapacaklar için Bolivya Gezi Tavsiyelerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Bolivya, Güney Amerika denince Brezilya ve Arjantin gibi akla ilk gelen ülkelerden pek olmuyor. Oldukça yüksek rakımda bulunan başkenti Sucre, cıvıl cıvıl ve kalabalık plajları, sahil kıyılarını sevenler için pek ilgi çekici olmayabilir. Yine de ülkenin kendine has, çekici bir dokusu olduğunu kabul etmek lazım. Amazon Yağmur Ormanlarının el değmemiş noktalarından Andes Dağları'nın nefes kesici manzaralarına kadar Bolivya, sırt çantanızı alıp gezmeniz için size birçok neden sunuyor. Bolivya yazı dizimizde ülkenin görülmeye değer başlıca şehirlerini ve seyahat ile ilgili bazı tavsiyeleri bulacaksınız.

Bolivya Gezisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bolivya gezisine başlamadan önce şunu kabul etmeniz lazım: Pek az insan İngilizce biliyor. Dolayısıyla marketlere veya mekanlara girdiğinizde temel bazı İspanyolca kelimeleri ve cümleleri bilmek yararlı olacaktır. Yine de çoğunlukla beden dilini kullanarak Tarzanca anlaşacaksınız ve yolculuğu eğlenceli kılan şeylerden biri de bu!

Tabi ki her seyahatte olduğu gibi Bolivya gezisinde de hastalanabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz musluk sularını ve marketlerde satılan su bazlı içecekleri içmemeniz. Sokakta satılan yiyeceklerin bazıları yenebilir. Saltena, papas rellenas ve tucumanas tavsiye ettiğimiz geleneksel yiyecekler arasında. Tabi bunları gündüz taze iken almanızı öneririz.

Bolivya gezisinde Güvenlik

Bahsetmek istediğimiz bir diğer konu ise güvenlik. Genel olarak Bolivya’nın pek tekin olmadığı düşünülmekte. Bu bizce pek doğru değil. Tabi ki dünyanın her yerinde olduğu gibi Bolivya’da da takılmamanız gereken mekanlar bulunmakta. Tavsiyemiz turistik yerlerden pek ayrılmamanız ve bir yerlere gitmek istediğinizde çevredekilerden tavsiye istemeniz. Yapmamanız gereken şeylerden biri ise gece kafayı bulup otelinize yürüyerek dönmeye çalışmak. Bu şekilde soyguna adeta davetiye çıkarmış olursunuz.

Şehirde özellikle dikkat etmeniz gereken şey yankesicilik. Asla kameralarınızı veya pahalı telefonlarınızı açıkta göstermeyin. Ayrıca La Paz veya Santa Cruz gibi şehirlerde yoldan taksi pek çevirmemenizi tavsiye ederiz. Buralarda bilinen gasp türlerinden birisi, şoförün sizi banka ATM’sine götürüp para çekmeye zorlaması. Kaldığınız yere taksi çağırttırmanız daha güvenli olacaktır. Bolivya gezi tavsiyeleri yazımızı okumaya devam edin...

Bolivya Gezisi Yiyecek İçecek

Yemek konusuna gelecek olursak; pazar yerleri kahvaltılık bir şeyler almak ve aynı zamanda öğle yemekleri yemek için ideal. Üç öğün yemeği 2 dolardan daha az paraya yiyebilirsiniz. İspanyolcanız varsa pazarlarda yerli halkla da sohbet edebilirsiniz. Bolivya, Latin Amerika ülkesi olması sayesinde hayatınızda adını bile duymadığınız meyveleri yeme şansını sunuyor.

Bolivya Gezisi Konaklama

Konaklama ise epey ucuz. Hostellar gecelik en az 7 dolar civarında. Bolivya 'da konaklama da diğer Latin Amerika ülkelerinde kıyasla oldukça komik bir rakam. Ancak tavsiyemiz, internetteki seçenekler ile sınırlı kalmamanız. Diğer gezginlerden tavsiye alabilir ve gündüz kendinizde sokaklarda gezip farklı konaklama seçenekler bulabilirsiniz. Konaklayacağınız yeri kabul etmeden önce mutlaka odayı, banyoyu ve fiyatları görüp öğrenin.

Bolivya Gezisi  Ulaşım

Bolivya’da otobüsler pek rahat değil. Ayrıca diğer ülkelere kıyasla kazalar çok daha sık gerçekleşmekte. Bu yüzden birkaç dolar için hayatınızı riskle atmayıp ulaşım için MEM, El Dorado ve Bolivar gibi tanınmış seyahat firmalarını tercih etmenizi tavsiye ederiz. Otobüslerde tuvalet ya yok ya da kilitli. Çok sıkışırsanız şoförden kenara bir iki dakika çekmesini isteyin. Son olarak, Bolivya epey kaotik bir yer. Bu yüzden otobüslerin zamanında varıp ayrılmasını bekleme gibi bir hataya düşmeyin. Durağa yirmi otuz dakika öncesinden gelip işinizi sağlama alın.

Bolivya hakkındaki diğer yazılarımıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Bolivya gezilecek en iyi yerler

Bolivya gezilecek en iyi yerler - 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder