26 Ağustos 2018 Pazar

Berlin’de Yapılacak En İyi Şeyler

Berlin’de yapılacak en iyi şeyler nelerdir ? Alexander Platz,Tempelhof Havaalanı,Berlin’de yapılacak en iyi şeyler, Berlin Gece Hayatı

Berlin Gece hayatı, birası, sanatı vb. birçok şeyiyle ünlü Berlin’de ne yapacağınızı asla düşünmek zorunda kalmayacaksınız.

Derin tarihi, müthiş müzeleri, barları, sokak sanatları ile burayı ilk görüşte çok seveceksiniz. Avrupa’nın en hareketli ve en güzel şehirlerinden birisi olan Berlin, her sene 30 milyonun üzerinde turist ağırlıyor.

Tüm dünyanın tanıklık ettiği trajik tarihinden kalma anıt, hatıra ve kalıntılara her köşe başında rastlıyorsunuz Berlin’de. Almanların bu zorlu tarihten, geçmişte olanları tarih sayfalarında bırakıp, günümüz dünyasının en güçlü ülkesi haline gelmesi gerçekten inanılmaz.

Zamanında birçok acıya tanıklık etmiş Berlin sokakları şu an çok farklı bir atmosfere sahip. Modern ve bohem bir metropol haline gelen Berlin, kalabalık sokak pazarları, birinci sınıf "Berlin gece hayatı", büyüleyici sanat ve müzik etkinlikleri ile biliniyor.

Her ne kadar seçmesi zor olsa da, işte Berlin’de yapılacak en iyi şeyler.


Alexander Platz’da Uçun


Alexander Platz’da bulunan 125 metre yükseklikte Base Flying kesinlikle yapmanız gereken adrenalin dolu bir etkinlik Berlin’de. Şehrin tam ortasında bulunan bu aktivite tabii ki tamamen güvenli. Kullanılan bütün ekipman zorlu testlerden geçmiş ve düzenli bakımı yapılan ekipmanlar.

Bu deneyimi yaşamak istiyorsanız Alexander Platz’a giderek hemen yapabilirsiniz. Özellikle adrenalin sevenlerin kaçırmaması gerek.

Sokak Sanatları Turu


Büyüleyici ve hareketli bir politika ve ekonomiye sahip olması, Berlin’in sanatçıların kendilerini ifade etmek için geldikleri bir yer haline gelmesini sağlamış.

Berlin Duvarı’ndaki Doğu Yakası Galerisi, Berlin’deki en ikonik ve en ünlü sokak sanatı. Ama eğer sokaklarında biraz gezerseniz, sokak sanatlarının çok güzel örneklerini görebilirsiniz. Victor Ash tarafından yapılan Astronot eseri herkes tarafından bilinse de, daha bilinmeyen bir sürü eseri bu turlarda görebilirsiniz.

Sokak sanatçılarının çalışma sistemi nedir? Sanatın seviyeleri var mıdır? Baştan aşağı bir binayı grafiti ile süslemeye ne denir? Bütün bu soruların cevabını da bu turlarda öğrenebilirsiniz.

Sokak sanatı turları çok detaylı ve ilgi çekici turlar, ayrıca rehberlerinizde sanatın içinde bulunan gerçek sokak sanatçıları. Tur sonunda eğitmenler eşliğinde kendi sanat eserinizi yapabileceğiniz bir atölyeye gidiyorsunuz. Berlin’de yapılabilecek en güzel ve eşsiz etkinlik. Berlin’de yapılacak en iyi şeyler yazımızı okumaya devam edin.

Tempelhof Havaalanı


Dünyanın neresinde havaalanın içerisinde futbol oynayıp, bira içebilirsiniz? Şehir merkezinden birazcık uzakta bulunan Tempelhof Havaalanı, Berlin’in en ilginç noktalarından birisi kesinlikle.

1923’de tamamlanan Tempelhof Havaalanı, 2008 itibari ile işlevselliğini yitirmiş. Bu tarihten beri de kamuya özel bir eğlence parkına dönüşmüş. Yazları yüzlerce Berlin insanını, burada bisiklet sürerken, bira içerken, müzik dinlerken ve yeşilliğin keyfini çıkarırken bulabilirsiniz.

Berlin’de çoğunlukla yerliler tarafından bilinen bu yeri bir an önce görmelisiniz. Maalesef her an kapanıp restore edilebileceğine dair söylentiler bulunuyor.

Doğu Yakası Galerisi


Berlin’in en ünlü yerlerinden birisi olan Doğu Yakası Galerisi'ne gitmeden, Berlin’den ayrılmak olmaz.

1961 yılında bir gecede Berlin’i Batı ve Doğu Berlin olmak üzere ikiye ayıran duvar, uzun yıllar aileleri de ayırmış. 1989’da duvarın yıkılması ile birlik berlinliler sevdiklerine kavuşmuş ve bu kötü günler geride kalmış.

O zamandan beri duvarın kalıntılarına sanat eserleri çizilmeye başlanmış ve Friedrichshain bölgesindeki kısmı tam bir canlı sanat eserine dönüşmüş. Çok büyük ve büyüleyici sanat eseri çizilmiş duvarın üstüne.

Berlin’de yapılması gereken şeylerin başında hem şehrin geçmişine tanıklık etmek hem de güzel sanat eserleri görmek açısından Doğu Yakası Galerisi'ni gezmek geliyor.


Berlin Gece Hayatı


Almanların güzel bira yaptığını herkes bilir. Herkesin bira içtiği Almanya’nın inanılmaz bir gece hayatı ve içki kültürü bulunuyor.

Dünyanın hiçbir yerinde Berlin gece hayatı kadar ünlü ve eşsiz bir kültüre sahip değil. Berlin’in her yerinde; parklar, sokaklar, yüzlerce bulunan bira bahçelerinden şehrin her yerindeki barlara kadar içen birilerini bulabilirsiniz:

Tekno müziğin anavatanı olan Berlin gece hayatı gerçekten inanılmaz. Dünyanın en ünlü kulüplerinin bulunduğu şehirde terk edilmiş depolar, endüstriyel alanlar büyük gece kulüplerine dönüştürülmüş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder