29 Ağustos 2018 Çarşamba

Jesenik Dağları'nda Yapılacak En İyi Şeyler

Mükemmel manzarası, dost canlısı halkı, lezzetli yemekleri ve dünyanın en iyi birasına sahip Çek Cumhuriyeti müthiş bir ülke. Prag’daki bir sürü güzellik ve tarih, Ostrava’daki doğa ve müzik festivalinin kesinlikle görülmesi gerekiyor.

Çek Cumhuriyeti’nin macera merkezi olan yer ise Jesenik Dağları. Dağ bisikleti ile gezmek, kayak, snowboard yapmak, dağ yürüyüşü ve tırmanışı yapmak burada gerçekleştirebileceğiniz macera dolu etkinlikten sadece birkaçı.

Bu adrenalin dolu etkinliklerin dışında, güzel yemek ve içecekleri deneyebileceğiniz, doğada rahatlayabileceğiniz yerler ve etkinlikler de bulunuyor. İşte Çek Cumhuriyeti'nin kesinlikle ziyaret edilmesi gereken ve  Jesenik Dağları'nda yapılacak en iyi şeyler.

Jesenik-en-iyi-yerler-

Dağ Bisikleti


Etkileyici dağları, büyük ve geniş cam ağacı ormanları ile Jesenik Dağları'nın müthiş bir doğası var. Çek Cumhuriyeti’nin bu cennet noktasını dağ bisikleti ile gezmek kesinlikle nefes kesici.

Cerna Voda bölgesindeki en ünlü patika Rychleby Patikası. Burada danışma noktası, bisiklet kiralama noktası, kafeler ve kamp alanı bulunuyor. En bilindik diğer patika ise “Superflow” isimli 6 km yukarıda bulunan patika. Kasislerin, yokuşların ve köprülerin bulunduğu bu patikada hızla ilerlerken çok eğleneceksiniz.

Buradaki bisiklet yollarından çoğu tecrübeli dağ bisikletçileri için yapılmış olsa da, tecrübesiz olanlar için de çok zor değil. Hatta tecrübe kazanmak isterseniz, size dağ bisikleti kullanmayı öğretecek bir okul da bulunuyor.

Dağ Yürüyüşü


Jesenik Dağları'nın güzel doğasında dağ yürüyüşü yapmadan buradan ayrılamazsınız. Gerçekten yüzlerce yürüyüş yolu bulunuyor. Hiçbirisi çok yorucu olmayan bu yollarda yürümek, herkes için Jesenik Dağları'nda yapılacak en iyi şeylerden.

Turizm ofisinden alacağınız harita ile, etraftaki dağ yürüyüşü yollarını bulabilirsiniz ve böylelikle kaybolmazsınız.

Dlouhe Strane Hidroelektrik Santrali


Jesenik’de bulunan Dlouhe Strane Hidroelektrik Santrali tam bir mühendislik başyapıtı. Deniz seviyesinden 1350 metre yukarıda, Mravenecnik Tepesi'nde bulunan santralin kesinlikle ziyaret edilmesi gerekiyor.

Gündüzleri su, borular aracılığı ile santrale doğru akıyor ve tribünleri şarj ediyor. Geceleri ise güç tüketimi az olduğunda su tekrar su depolarına pompalanıyor.

Bir rehber eşliğinde Dlouhe Strane Hidroelektrik Santrali'ni gezebilir, binanın nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Velke Losiny Kağıt Fabrikası


Jesenik’de bulunan Velke Losiny kağıt fabrikası dünyaca ünlü bir fabrika. Bu güzel tarihi yerde, kağıt asırlardır geleneksel yöntemler kullanılarak üretiliyor. Hatta Avrupa’da halen işler haldeki en eski kağıt fabrikası.

Tamamıyla müzeye dönüştürülmüş olan fabrika, burada üretilen en güzel kağıtları ve aldığı sayısı ödülü sergiliyor. Halen, kağıtları devlet tarafından önemli dokümanlar için kullanılıyor.

Jesenik-gorulecek-yerler

Bairnsfather Absinth Damıtma Tesisi


Absinth yıllardır sanatçı, yazar ve tasarımcılar tarafından ilham içkisi olarak kullanılıyor ve Çek Cumhuriyeti sadece Avrupa'nın değil, dünyanın en iyi absinth damıtma tesisine ev sahipliği yapıyor.

Bu yüksek kaliteli likörü internet üzerinden ilk satan kişi olan ABD’li Kyle Bairnsfather, damıtma tesisinin %50’sini alarak, Jesenik Dağları'nın doğasında o kadar kaliteli absinth üretmeye başlamış ki dünyaca ün kazanmış.

Absinth üretme tekniklerini ve bu kadar kaliteli olmasını nasıl sağladığını burayı gezerek öğrenebilirsiniz. Tabi ki en iyilerinden tatma fırsatınız da oluyor.

Sky Walk


Jesenik Dağları'nda yapılacak en iyi şeyler listemizin en sonunda ise Sky Walk bulunmata.

Dolni Morava alanında bulunan Sky Walk, dağın tepesindeki Jesenik bölgesinin müthiş manzarası eşliğinde yürüyebileceğiniz dolambaçlı bir yol. Ancak yerlilerin bir kısmı tarafından doğal güzelliği bozduğu gerekçesiyle pek de sevilmiyor bu yol.

Turistler ise bölgenin doğal güzelliklerini görebilmek için Sky Walk 'aakın ediyorlar. Eğer Jesenik bölgesine geldiyseniz, tepeye çıkıp manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder