29 Ağustos 2018 Çarşamba

Macau’da Yapılacak En İyi Şeyler

Macau denince çoğumuzun aklına kumarhaneler ve gazinolar geliyor, çünkü Macau Las Vegas’tan bile daha büyük ve ünlü bir kumar merkezi. Ancak Macau’da yapılabilecekler sadece kumar oynamak ile sınırlı değil. 1999’a kadar Portekiz sömürgesi olan ve Asya ve Avrupa tarzlarının ilginç kesişiminden oluşan Macau’da yapacak bir sürü şey bulunuyor.

Ancak çoğu gezgin ve turist için haritada Macau’nun yerini bulmak bile zor. Kumarda parasını harcamak istemeyen meraklı gezginler ise yapacak çok eğlenceli etkinlikler bulunuyor. İşte Macau’da yapılacak en iyi şeyler.


Macau Tarihi Merkezi


Şu an Çin yönetimi altında bulunan adanın Portekiz tarihine tanıklık etmek için Macau Tarihi Merkezi görülmesi gereken bir yer. 2005’te UNESCO Dünya Mirası olarak belirlenen alanda iki farklı kültürün özelliklerini görebilirsiniz.

Keşfedilebilecek bir çok farklı alanı ile Macau Tarihi Merkezi'nde tarihi alanlarda dolaşarak çok güzel vakit geçirebilirsiniz.

Macau Balıkçı Limanı


2006’da açılan liman, Cape Town ve Amsterdam’daki limanlar örnek alınarak yapılmış. Hong Kong - Macau feribot seferlerinin yapıldığı liman, birçok kafe, restoran ve mağazaya ev sahipliği yapıyor. Eğer biraz eğlenmek istiyorsanız Macau Balıkçı Limanı eğlence kompleksi kesinlikle ziyaret etmeniz gereken bir yer. Eğer daha da eğlenmek için biraz daha para harcamak isterseniz tema parkına gitmelisiniz.

Macau Kumarhaneleri


Buraya gelip de Macau kumarhanelerine uğramadan gitmek saçma olurdu. Macau özenle dizayn edilmiş lüks kumarhanelerle dolu ve sadece gezmek istiyorsanız ücret vermenize de gerek yok. İçeride para harcamanız yada bir masaya oturmanız şart değil, sadece gezebilir ve binlerce dolar saçan turistleri izleyebilirsiniz.

Kumarhaneler demişken, kesinlikle görülmeyi hak eden milyarlarca dolar değerindeki, içerisinde Venedik’in kanallarından bulunan Venetian’a uğramalısınız. Macau Kumarhanenin tavanı bile gökyüzü gibi boyandığı için günün her saatinde gündüz hissine kapılıyorsunuz.

Macau Kumarhanelerin en iyi yanlarından biri ise, otobüs, havaalanı ve feribot limanları arasında ücretsiz servislerinin olması. Müşterileri olmasanız bile bu ücretsiz ulaşımdan faydalanabilirsiniz.

Dünyanın En Yüksek Bungee Jumping’ini Yapın


Macau’nun tam göbeğinde Hackett Macau Kulesinde dünyanın en adrenalinli aktivitesini yapabilirsiniz. 61 katlı 233 metre yüksekliğindeki Macau Kulesi, adrenalin sevenler için en tepesinden atlama şansı sunuyor.

Eğer adrenalin severseniz, listenizin en tepesinde bulunması gereken bu büyüleyici deneyimi kesinliklikle yaşamalısınız. Birazcık pahalı olmasına rağmen, bu hayatınızda bir kere yaşayabileyeceğiniz fırsatı kaçırmamalısınız.

Macau Tower sadece bungee jumping değil, aynı zamanda gökyüzü ve kule yürüyüşü gibi etkinlikler de sunuyor.

Macau Sahiline Gidin


Coloane Adasında bulunan Hac Sa (Siyah Kum) sahili şehrin binaları arasında dolaştıktan sonra sahilde rahatlamak için süper bir yer. Macau’daki bir gününüzü ayırıp bu güzel sahilde uzanıp rahatlamalısınız.

İsminden anlayacağınız gibi siyah kumdan oluşan sahili devlet erozyonu önlemek amacıyla sarı kumla doldurmuş ancak bu sahili tam bir tabloya dönüştürmüş.


Sokak Yemeklerinin Tadına Bakın


Şehrin her köşesinde yumurta tartından, kurutulmuş ete ve kurutulmuş balığa kadar gün boyu atıştırabileceğiniz yemekler bulabilirsiniz. Portekiz ve Çin kültürlerinin karışımı, Macau’ya sıra dışı mutfak lezzetleri kazandırmış. Dünya standartlarında, birinci sınıf restoranların da bulunduğu adada, ucuz sokak yemekleri de bir o kadar lezzetli. Bu güzel yemeklerin bulunduğu adada kilo almamak biraz zor.

Sun Yat Sen Parkı


Macau’da Sun Yat Sen Parkı adında oldukça geniş bir alana sahip bir park bulunuyor. Yürümesi oldukça keyifli olan parkta, açık hava sineması, Feng Shui Ormanlığı, Macau’ya girişi simgeleyen eski kapı gibi turistik alanlar da bulunuyor.



Diğer yerler hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Türkiye'de gezilecek en iyi yerler
Avrupa'da gezilecek en iyi yerler
Amerika'da gezilecek en iyi yerler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder