25 Ağustos 2018 Cumartesi

Ostrava’da Yapılacak En İyi Şeyler

Çek Cumhuriyeti’nin en büyük şehirlerinden olan Ostrava, genelde Prag’ın gölgesinde kalan bir şehir. Ancak kömür madenlerini gezmekten, Ostravice nehirinde rafting yapmaya, Avrupa’nın en iyi müzik festivallerinden birinde eğlenmeye kadar, bu canlı şehir de yapacak bir sürü şey var. İşte size Ostrava’da Yapılacak En İyi Şeyler ...

Geçmişte bir sanayi şehri olan Ostrava, kömür madeni, kola ve çelik fabrikaları bulunduğu için “kirli” şehir olarak bilinirmiş. Son yıllarda Ostrava bu geçmişi unutturmak için çok çalışmış ve her yaştan ziyaretçinin keyifle yapacağı aktivitelerin bulunduğu çekici bir merkeze dönüşmüş.

Ostrava’ya dünyaca ünlü Colours of Ostrava müzik festivali için geliyorsanız yada Çek Cumhuriyeti’nin bilinmeyen güzelliklerini görmek için geliyorsanız, işte Ostrava’da yapılacak en iyi şeyler.


Yeni Şehir Gözetleme Kulesi


Bölgede ihtiyacınızın olabileceği bütün bilgileri bulabileceğiniz yeni şehir gözetleme kulesinde çalışanlardan alacağınız aktivite listesindekilerin hepsini yapmaya asla zamanınız yetmez. Gözetleme kulesine çıkıp, şehrin eşsiz manzarasını da görmelisiniz.

Bütün Çek Cumhuriyetindeki en uzun gözetleme kulesi burası. Hediyelik eşya da satılan kulede, internete bağlanmak isterseniz ücretsiz wifi de bulunuyor.

Eğer açık bir havada kuleye çıkarsanız, çoğu kömür madenini hatta neredeyse Polonya’yı bile görebilirsiniz buradan.

Dolni Vitkovice


Ostrava’da Yapılacak En İyi Şeyler listeminiz ikinci sırasında Dolni Vitkovice bulunuyor.Kömür madenleri, demir ve çelik fabrikaları ile bilinen Ostrava’nın en ünlü fabrikası kuşkusuz Dolni Vitkovice. Ulusal bir anıt olan Dolni Vitkovice şehir merkezinde bulunuyor. Şuan tamamıyla müzeye dönüştürülmüş fabrika, endüstriyel tasarımı ve içerisinde ki sanat eserleri ile görülmesi gereken bir yer.

Dolni Vitkovice'nin yapımı 1828 de tamamlanmış, ülkenin en büyük demir fabrikası haline gelmiş. 1998’de faaliyeti durdurulan fabrika, şuan Ostrava’nın en popüler turist noktalarından birisi.

Dolni Vitkovice’nin içerisindeki en ünlü yapı ise Bolt Kulesi. İçerisinde bulunan büyük demir fırınını görmek hem endüstriyel çalışmanın nasıl olduğunu görmenizi, hemde tepesinden bütün fabrikayı görebilmenizi sağlıyor.

Dolki Vitkovice ünlü Colours of Ostrava müzik festivalinin de her yıl düzenlendiği yer. Festivale gelmemişseniz bile Dolni Vitkovice’yi ziyaret etmelisiniz.

Michal Kömür Madeni


Avusturya hükümetinin 1843 yılında Michalkovice’de iki kömür madeni kurmaya başlaması, bölge de birçok olayı tetiklemiş. O zamandan beri birçok değişikliğe uğrayan kömür madeni , bir zamanlar çok değerli olsa da sonunda neredeyse tamamiyle terkedilmiş.

Michal Kömür madeni, 1995 yılında Dünya Kültür Anıtı kabul edilmiş ve UNESCO Dünya Mirası’na da aday olarak gösterilmiş.

Bir süre sonra kapılarını ziyaretçilere açan Michal Kömür madeni, ziyaretçiler kontrol, yıkama bölümleri ve madenin diğer operasyonel kısımları bir rehber eşliğinde gezebiliyor. İçerisindeki her şey işlev halinde nasılsa öyle gözükmesi için restore edilmiş. Ostrava’da kesinlikle görmeniz gereken yerlerden birisi de Michal Kömür madeni 'dir. 

Ostrava Şehir Müzesi


Ostrava’nın çeşitli ve sürükleyici tarihine tanıklık edebileceğiniz, içerisinde çok güzel sergilerin bulunduğu Ostrava Şehir Müzesi 16. yüzyıldan kalma bir villanın içerisinde bulunuyor.

Silahlar, fotoğraflar, eski kıyafetler gibi daha önceden bölgeden toplanan eşyalar sergileniyor müzede. Geçici olarak farklı konularda sergilerinde bulunduğu müzeden, astronomik saati görmeden ayrılmayın.

Bilim ve Teknoloji Müzesi


Svet Techniky Bilim ve Teknoloji Müzesi, her yaştan ziyaretçiye hitap eden bir müze. 3 katlı olan bu müze, herkese bilimin farklı kurallarını öğretebilmek için bir sürü farklı interaktif aktivite ile dolu.

Fizik, Astronomi, Biyoloji hakkında bir sürü şey öğrenirken, zamanın nasıl geçtiğini farketmeyeceksiniz.


Colours of Ostrava


Ostrava’nın en büyük etkinliği tabii ki dünyaca ünlü festivali Colours of Ostrava (Ostrava’nın Renkleri). Dolni Vitkovice’nin içerisinde gerçekleşen festival, The Guardian gibi prestijli gazete ve yayınlar tarafından Avrupa’nın en iyi festivalleri arasında gösterilmiş, Ostrava’da Yapılacak En İyi Şeyler listemize bu yüzden ekledik.

Yıllardır dünyaca ünlü birçok dj ve sanatçıyı ağırlayan festivalin asıl çekici özelliği, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Polonya’dan yerel artislerin çıkması.

N.E.R.D, Jessi J, Tame Impala ve Paul Kalkbrenner gibi ünlü isimlerin bu sene katıldığı Colours of Ostrava festivalinde unutulmayacak deneyimler yaşayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder