31 Ağustos 2018 Cuma

Vietnam Tatil Rehberi

Bu yazımızda  Vietnam’a Nasıl Gidilir?Vietnam’a Ne Zaman GitmeliVietnam’da Görülmesi Gereken Yerler hakkında bilgi vereceğiz.

Vietnam gerçekten çok farklı bir ülke, farklı bir deneyim. Egzotik yemekler satan sokak satıcıları, ilginç geleneksel kıyafetleri ile unutulmayacak bir deneyim kesinlikle. Sa Pa’nın kuzeyindeki dağlardan Nha Trang’daki tropik mercan resiflerine kadar Vietnam, adrenalin ve kültür dolu destinasyonları ile dünyanın en iyilerinden.

Vietnam'da her gününüz ayrı bir macera olarak geçiyor. Bir gün Saigon’da pazarda pazarlık ederken, diğer gün nefes kesici bir gün batımı izleyebilirsiniz Mekong Deltası üzerinden. Maymunların adalardan adalara atladığını görebileceğiniz Halong Körfezi'nde gemi ile yolculuk yapabilir ya da Vietnam’ın en yüksek noktası olan 3.100 metrelik Fansipan'a tırmanabilirsiniz.

Tüm bu doğal ve kültürel güzelliklere ek olarak, Vietnam halkının misafirperverlikleri de Vietnam’ın güzelliğine güzellik katıyor. İşte Vietnam için tatil rehberiniz.

vietnam-gorulecek-yerler

Vietnam’a Nasıl Gidilir?


Vietnam Tatil Rehberi yazımızda ilk olarak  Vietnam’a Nasıl Gidilir? sorusuna açıklık getireceğiz.

Vietnam’a havadan, trenle ya da otobüsle ulaşım sağlayabilirsiniz. Hangisini seçeceğiniz nereden geldiğinize ve hangisini sevdiğinize bağlı.

Vietnam'a dünyanın her yerinden farklı hava yolları ile uçuşlar var. Vietnam’ın iki ana havalimanı güneyde Ho Chi Minh’de bulunan Tan Son Nhat (SGN) ve kuzeyde Hanoi’de bulunan Noi Bai (HAN) havalimanları.

Bu havalimanlarına direk uçuşlar henüz kısıtlı olsa da, Hong Kong, Bankok, Kuala Lumpur yada Seoul gibi yerlerden aktarmalı uçuşlar çok fazla. Bu ana havalimanlarından sonra ülkenin her yerinde iç hatlar havaalanı bulunuyor, buralara uçabilirsiniz.

Vietnam’a Çin’den tren ile de ulaşabilirsiniz. Pekin’den yola çıkan tren Ping Xian’a kadar gidiyor, yaklaşık 160 km’lik bir yolculuk.

Hanoi Garı'ndan yaklaşık 6 km uzakta ki Gai Lam Tren Garı’na varıyorsunuz ilk önce. Oradan da Hanoi’ye bilet alabilirsiniz. Bu uluslararası tren seferleri her perşembe ve pazar günleri bulunuyor. Tren yolculuğu çok uzun süreceği için yataklı sefer seçtiğinizden emin olun. Tanınızda kendi yiyecek ve içeceğinizi getirebilir ya da trendeki kafeteryadan alabilirsiniz.

Hanoi yada Ho Chi Minh’e Kamboçya, Laos yada Çin sınırından otobüs ile geçiş yapabilirsiniz. Bir çok seyahat acentasından ya da kaldığınız yerden otobüs biletlerinizi temin edebilirsiniz. Sınırı geçeceğiniz için pasaportunuzun yanınızda olduğundan emin olun.

vietnam-gezilecek-yerler

Vietnam’a Ne Zaman Gitmeli


İşte geldik en can alıcı soruya  Vietnam’a Ne Zaman Gitmeli ? ,  Vietnam yılın her zamanı güzel ve her zamanı farklı etkinlik bulabileceğiniz için, ne zaman gideceğiniz nasıl bir hava, ortam istediğinize ve tabii ki bütçenize bağlı. Vietnam’ın en yoğun olduğu aylar Temmuz ve Ağustos, düşük sezonu Nisan-Haziran ve Eylül-Kasım arası.

Kuzey Vietnam’a gitmenin en iyi zamanları, Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim arasındaki zamanlar. Bu aylarda bolca güneş ve az yağmur oluyor. Kış aylarında hava çok soğuk olacağı için çoğu şey yapılamıyor. Aralık ve haziran ayları arasında ise Vietnam’ın merkezine gidebilirsiniz.

Vietnam’da Görülmesi Gereken Yerler


Vietnam’da Görülmesi Gereken Yerler listenizde mutlaka olması gereken önemli nokta var;

My Son Tapınağı: Vietnam kültürünü anlamak için bir asır geçmişe uzanan tarihi tapınaklarını ziyaret etmelisiniz. Buralarda Vietnam Savaşı’ndan kalma tarihi ve savaşın bıraktığı yaraları görebilirsiniz.

Halong Körfezi: Yaklaşık 3000 tane adanın bulunduğu körfezde, kayık kiralayarak adaları gezmek mükemmel bir etkinlik. Oldukça rahatlayacağınız tekne yolculuğu ile Cat Ba Doğal Parkı'ndaki gizemli şelaleleri görebilirsiniz.

Mekong Deltası: Çin, Laos ve Kamboçyadan geçen nehirler, Vietnam’ın güneyinden geçiyor. Mekong Deltası da unutulmaz bir deneyim sunuyor misafirlerine.

Hoi An: Vietnamdaki en güzel şehirlerden birisi olan Hoi An’da Fransız kolonisinden esinlenilmiş bir sürü fener bulunuyor. Ayrıca burada terzi mağazaları da oldukça popüler.

Vietnam Tatil Rehberi yazımızı okumaya devam edin...

Vietnam Seyahati İçin Öneriler




Güneydoğu Asya’da ziyaret edilebilecek en güzel ülkelerden birisi olan Vietnam’da yerli halkın size gösterdiği saygıyı ve sevecenliği siz de onlara göstermelisiniz. Yabancı bir ülkede iseniz, oranın dini inançlarına ve kültürlerine saygılı olmanız çok önemli. Gereken yerlerde gerektiği gibi giyinmeyi, ses tonunuza da dikkat etmeyi sakın unutmayın.

Vietnam genel anlamda güvenli bir yer olsa da, her yerde olduğu gibi hırsızlık olayları görülebiliyor. Bu yüzden açık alanlarda, restoranlarda çantalarınıza ve eşyalarınıza dikkat edin. Otobüslerde mümkünse eşyalarınızı aşağıya bagaj olarak vermeyin.

Turistler açısından popüler olan her yerde olduğu gibi, burada da sizi kandırmaya ve dolandırmaya çalışan tur şirketleri bulunuyor. Tur şirketinizi seçerken iyi araştırın ve ona göre seçin.

Vietnam’da yapabileceğiniz en yanlış şeylerden birisi de çeşme suyu içmek. Her yerde şişe su bulabilirsiniz, buradaki yerliler bile çeşme suyu içmiyorlar. Hatta çoğu restoran yemekleri yaptıkları sebzelerin özel temiz suda yıkandığını, kahve ve çaylarının da sterilize edilmiş sudan yapıldığını menülerinde yazıyorlar.

Vietnam Tatil Rehberi yazımızdaki  seyahat önerilerine dikkat ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder