27 Ağustos 2018 Pazartesi

Porto’da Yapılacak En İyi Şeyler

Seyahat ettiğiniz bazı yerler, içinizdeki seyahat aşkını tekrar canlandırır ve sizi keşfe davet eder. Bazı şehirlerden yada ülkelerden çok büyük beklentiniz yoktur, ancak oradan ayrılırken ona aşık olduğunuzu fark edersiniz. Porto’da diğer yerlerin size sunmadığı özellikleri ile sizi şaşırtacak ve sizi büyüleyecek bir şehir. işte size Porto’da Yapılacak En İyi Şeyler.

İber yarımadasında bulunan Portekiz’in en büyük 2. kenti olan Porto, ülkenin başkenti Lizbon’a kıyasla daha az biliniyor. Ancak şehrin size sunduklarına çok şaşıracaksınız.

UNESCO Dünya Mirası Alan olan bu güzel şehre başlayan direk ve uygun uçuşlarla, yeni bir hareketlilik ve canlılık gelmiş. Restorasyon çalışmalı ile kullanılmayan binalar tarz barlara, eski evler yeni ve uygun hostellere dönüştürülmüş. Tabii bu çalışmalar Porto’nun eski dokusunu koruyarak yapılmış.

Her kesimden ve zevkten insana uygun bir şeyleri bulunan Porto’da; yemekten şaraba, mimariden Harry Potter’a kadar her türden insanın ilgisini çekecek etkinlikler bulunabilir.

İşte Porto'da yapılacak en iyi şeyler.


Harry Potter’ın Dünyasını Keşfedin


J.K. Rowling çok sevilen Harry Potter serisini, eski kocası Portekizli olduğu için Porto’da yazmış. Bu yüzden Harry Potter sevenlerin kesinlikle görmesi gereken bir yer.

Livraria Lello’nun yazarın kitabını yazarken esinlendiği yer olduğu söyleniyor. Kitabevine girer girmez Büyücülük ve Cadılık okulu Hogwarts Express’e geldiğinizi hissediyorsunuz. Kitabevinde bulunan dönen merdivenlerin Hogwarts’daki hareketli merdivenlere ilham verdiğine inanılıyor. Oradan çıkarken gerçekten sanki Hogwarts’da gibi hissediyorsunuz.

Porto Üniversitesinden Hogwarts’dakine benzeyen kıyafetler giymiş bir çok öğrenci ile karşılaşacaksınız.


UNESCO Dünya Mirası Alanı Olan Sokaklarda Gezin


Dar, rüzgarlı sokaklarında gezmek Porto’yu keşfetmenin en iyi yolu. Her köşesinde ki sürprizleri ile sizi şaşırtan Porto’da, saatlerce bu renkli sokaklarda gezeceksiniz. Sokaklardaki kediler ve köpekler size eşlik edecek, ışıklı mağazalar ve sokak sanatları göz zevkinize hitap edecek, yukarıdaki teraslarında Portekizce konuşan yerliler merakınızı uyandıracak.

Terk edilmiş binaların, yeni yapılmış evlere komşu olduğu Rua das Flores’de (Çiçekler Sokağı) gezerek, şehrin çelişkili yapısını görün.

Şehir ve şehrin tarihi hakkında daha fazla şey öğrenmek isteyenler için, her gün ücretsiz yürüyüş turları bulunuyor. Ücretsiz yürüyüş turları şehrin en güzel noktalarını görmenizi sağlıyor. Sokaklara yayılmış bir sürü güzel yapı ve anıt görebilir, Portekiz hakkındaki ilginç bilgileri ve zengin tarihini öğrenebilirsiniz.

Yürüyüş turları neredeyse diğer her Avrupa şehrinde olduğu gibi, kesinlikle yapılması gereken bir etkinlik. Hem yürüyüş turlarındaki tecrübeli rehberlerden, şehirde en iyi nerede yenir, kalınır ve eğlenilir öğreniyorsunuz.

Portekiz Mutfağı 'nın Tadına Bakın


Portekiz Mutfağı et konusunda oldukça zengin yani Porto et sevenlerin asla hayal kırıklığına uğramayacağı bir şehir. Eğer mutfak sanatları ile ilgileniyorsanız, Porto mutfağı deneyebileceğiniz bir çok lezzetli yemek bulunuyor.

Porto mutfağının en ünlü yemeği Francesinha, ilk denemeniz gerekenlerden. Ekmek arası etli sandviç gibi aslında ancak yeşilliğin yerine sosis ve jambon olduğunu düşünün. Sonra üstüne erimiş peynir ve domates sosu ile patates kızartması ekleyin. Kolesterol oranı hayli yüksek olan bu yemek, kolesterol hastaları yada vejeteryanlara göre değil. Hatta bu yemeği yemeden önce uzun süre aç olmanız önerilir.

Porto mutfağının diğer ünlü yemeği ise Tripe. Eğer gerçekten bir yerli gibi yemek yemek istiyorsanız, şehrin her yerinde farklı versiyonlarını bulabileceğiniz Tripe olmazsa olmazlardan. Kuru fasulyeye benzeyen bu yemeği, çoğu yerli restoranda bulabilirsiniz.

Porto Liman Turu Yapın


İsminden de anlaşıldığı gibi, Porto liman şarabı ile ünlü. 17.yüzyıldan beri şehrin simgesi olan tatlı kırmızı şarap, şehir merkezindeki Douro Nehrinin kıyılarındaki tarihi liman evlerinde üretiliyor.


Parklarda Piknik Yapın


Yeşil doğası, ağaçları, gizemli küçük parkların bulunduğu Porto, rahatlamak için mükemmel bir yer. Temiz havada bu güzel şehirde kendinizi parklara atın ve piknik yapın.

Jardins do Palacio de Cristal, Porto’nun incilerinden. Eskiden saray olarak kullanılan yapının bahçesi şuan yerlilerin şehirden kaçmak için gittikleri popüler bir yer. Aynı zamanda popülerde bir etkinlik mekanı. Douro Nehrinin büyüleyici manzarası, gerçekten huzur verici. Heykeller, süs havuzları ve güzel çiçeklerle dolu bu parkta müze bile bulunmakta.

Portekiz hakkındaki yazımıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Portekiz'de yapılacak en iyi şeyler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder