28 Ağustos 2018 Salı

Prag Gezisi

Bu yazımızda Masallar şehri Prag gezisi için bilgi vereceğiz. Çek Cumhuriyeti'nin başkenti olan, Orta Avrupa'nın incisi Prag, hem etkileyici mimarisi hem de tarihi ve çok çeşitli kültürü ile gerçekten gezmekle bitmeyecek bir şehir. Önceki Prag’da yapılacak en iyi şeyler listemize buradan ulaşabilirsiniz.

Bohem Zihin Turu’nu Keşfedin


Tabi ki bulunduğunuz şehrin sokaklarında dolaşarak şehri tanımak ve öğrenmek çok keyifli. Kesinlikle Prag’ı da böyle gezmelisiniz. Yalnız Prag’da alışılmışın dışında turlar ve yürüyüş seçenekleri bulunuyor. Bunlardan birisi de “Bohemian State of Mind Tour” ( Bohem Zihin Turu)

Prag’da tipik turist turu yerine Bohem Zihin Turu sizi tarih boyunca canlı bir yolculuğa çıkarıyor ve yerel kültürün nasıl oluştuğunu gösteriyor.  Bohem Dükü önünden başlayarak, tecrübeli bir rehber sizi modern tarih boyunca gezdiriyor.

Prag-en-iyiyerlerBohemya’nın mimarisini, sanatını ve politikasını ne kadar çeşitli şeylerin etkilediğini göreceksiniz. Kadife Devrimi’nin detaylarını öğrenecek, Bohem mahalleleri keşfederek devam edeceksiniz.

Çok ilginç ve büyüleyici olan Bohem Zihin Turu, gerçekten diğer yürüyüş turlarından oldukça farklı. Prag gezisi yapmayı planlıyorsanız Bohem Zihin Turu kesinlikle görmeniz gereken bir yer.

Prag Eski Yahudi Mezarlığı


Eski Şehir Meydanından biraz uzakta bulunan mezarlık, tüm Avrupa’nın en büyük Yahudi mezarlığı.

Mezarlığı gezmek kulağa biraz tuhaf gelebilir, ancak bu mezarlık sadece tarihi ile değil, görünümü ve atmosferi ile de oldukça çekici. Fotoğraf makinenizi yanınıza aldığınızdan emin olun; burada çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Prag Eski Yahudi mezarlığı 15. Yüzyılda inşa edilmiş ve 18. Yüzyıla kadar kullanılmış. Prag’daki tek veya ilk Yahudi mezarlığı olmamasına rağmen, en büyük ve önemli mezarlık. Bazı ünlü Çek Yahudiler bu mezarlıkta yatıyor.

Prag Dağ Bisikleti Turu


"Prag gezisi" yazımızda önereceğimiz bir diğer aktivite de Prag Dağ Bisikleti Turu.

Jeseniky Dağlarındaki bisiklet turları gibi Prag’da da bisiklet turu yapılabilecek bir çok dağ yolu bulunuyor. Şehirde bulunan dağ bisikleti yolları gerçekten inanılmaz ve şehrin dışında da yapılabilecek en iyi şeylerden.

40 kilometre kadar ormanın, el değmemiş parkların bulunduğu müthiş doğanın içinde bisiklet sürebilirsiniz. Taşlı, engebeli yollar, küçük aksiyonlarla dolu bir bisiklet sürüşü sizi bekliyor. Prag’da yapacak eğlenceli ve benzersiz bir şeyler arıyorsanız bu tur tam size göre.

Prag Kalesi


Prag Kalesi dünyanın en büyük tarihi kalesi ve buraya kadar gelmişken burayı ziyaret etme fırsatını kaçırmamalısınız.

Milattan sonra 870 civarı bir tarihte kurulan Prag Kalesi, bugün 70 bin metrekare alana sahip ve her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor.

Küçük bir kilise ile başlayan Prag Kalesi, koruma amaçlı dış duvarların ve birçok binanın yapımı ile ortaya çıkmış. Prag Kalesi'nin en etkileyici yapısı ise kesinlikle Aziz Vitus Katedrali. 1344 yılında inşa edilen katedralin gotik kuleleri şehrin her yerinden görülebilir.

Prag Kalesine giriş ücretsiz; içeri girip saatlerce dolaşabilirsiniz. Katedrale girmek ya da gözcü kulelerine, müzelere giriş yapmak isterseniz ücret ödemeniz gerekiyor. Birazcık pahalı olmasına rağmen, dünyanın en büyük antik kalesini görmeye değer.


Vltava Nehrinde Bira Keyfi


Prag gezisi yapılır da bira içilmez mi ?

Çek Cumhuriyeti'nde etrafta tüm gün bira içenlerin olması gerçekten süper bir şey. Prag’da yapacak bir şey düşünüyorsanız hemen Vltava Nehri'ne inip, orada bira içen yüzlerce insanla birlikte biranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Vltava Nehri'nin kıyısında, lezzetli yemek ve içeçekleri olan uygun fiyatlı birçok bar bulunuyor. Eğer farklı bir şey isterseniz, Vltava Nehrinde bulunan yüzen barlara atlayabilirsiniz. Hafta sonları yerli ve turistler tarafından sık sık ziyaret edilen nehir, Prag’ın da en iyi gece hayatı noktalarından birisi.

Franz Kafka Heykeli


“Dönüşüm” isimli romanı ile tanınan, 20. yüzyılın en önemli yazarlarından Franz Kafka Prag doğumlu. Bohemya’nın gurur duyduğu bu usta yazar hayattayken çok az romanı basılmıştı. 1924’de tüberkülozdan ölmek üzere iken bir arkadaşından bütün yazdıklarını yok etmesini istemiş, ama neyse ki bu isteğini yerine getirmeyen arkadaşı hepsini bastırarak dünya edebiyatına efsane kitaplar kazandırmış.

Sıradışı Çek sanatçı David Cerny tarafından tasarlanan, 42 katlı ve hareket eden Franz Kafka kafası, 2014’ten beri Quadrio alışveriş merkezinin önünde bulunuyor. Franz Kafka  da Prag gezisi listenizde mutlaka olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder