25 Ağustos 2018 Cumartesi

Prag’da Yapılacak En İyi Şeyler

Çek Cumhuriyeti'nin güzel başkenti Prag, Orta Avrupa’nın en popüler ve en güzel şehirlerinden birisi. Tarzı, uygun fiyatları, güzel restoranları, barları ve doğal güzellikleri ile Prag’ın bu kadar sevilmesine şaşırmamak gerek.

Birasıyla ünlü olan Prag’da, bira tadımının dışında da yapılacak bir sürü şey bulunuyor. En yaygın turist rotaları; Prag Kalesi’ni ziyaret, John Lennon Duvarını görmek, eski şehirde dolaşmak. Ama Prag’da bunların dışında da yapacak daha çok şey var. Bunları da biraz alışıldık turist rotalarının dışına çıkıp, aşık olacağınız bu şehri kendiniz gezerek bulabilirsiniz.

İşte Prag’da yapılacak en iyi şeyler listesi.

Prag-En-iyi-Yerler

Kutna Hora, Kemik Kilisesi


Prag’dan birazcık uzaktaki Kutna Hora’da bulunuyor Kemik Kilisesi. Kutna Hora çok güzel bir şehir olsa da, asıl buraya turist çeken şey ilginç bir hikayesi bulunan Kemik Kilisesi. Prag’da Yapılacak En İyi Şeyler listemizde bulunan bu kiliseyi mutlaka ziyaret ediniz.

Sedlec Ossuary olarak adlandırılan eski Roman Katolik Kilisesi, Dünya Mirası kapsamına alınmış durumda. Kemik Kilisesi'nin özelliği hem şaşırtıcı hem de biraz ürkütücü aslında.

Kemik Kilisesi'nin içerisinde Kara Veba’dan ölen binlerce insanın kemikleri bulunuyor. İlginç avizeler, kafataslarından dekorlar kilisenin her köşesini süslüyor. Bunun hikayesi ise şöyle: 1278 yılında Kudüs'ten dönen dönemin baş rahibi Heinrich, yanında bir avuç Kudüs toprağı getirerek kilisenin mezarlığına atıyor. Sonrasında bu mezarlık kutsal sayılmaya başlanıyor ve herkes buraya gömülmek isteniyor. 14. yüzyılda çıkan veba salgınında ölen binlerce insan buraya gömülüyor. Ancak ilerleyen yıllarda başka sebeplerde ölen insanlar da buraya gömülmek istenince mezarlıkta yer kalmıyor ve eskiden gömülen insanların kemikleri, Kemik Kilisesi'ne gelen insanlara ölümü hatırlatması amacı ile de kilisenin içerisinde sergileniyor.

Doğru mudur bilinmez, ancak Prag’ın sahip olduğu eşsiz yerlerin başında geliyor.

Prag Eski Şehir Meydanında Gezin


Prag’da yapılabilecek en popüler turist etkinliği kesinlikle eski şehir meydanında dolaşmak. Tipik ve popüler şeyleri yapmayı sevmesiniz bile, Charles Köprüsü’nü görmeden, orta çağdan kalma efsane yapıların arasında gezmeden Prag’ı gezmiş olmazsınız.

Gotik tarzındaki Tyn Kilisesi’nden başlayan meydan, 14.yüzyıldan beri şehrin büyük kısmını oluşturuyor. Gotik mimarinin yanı sıra, Barok mimarisi de etrafta bolca görülebiliyor. Gerçekten bölgedeki en güzel meydan diyebiliriz.

John Lennon Duvarı


Şu an bir sanat galerisine dönüşmüş olan bu duvar, önceden sadece eski bir duvarmış. 1980’de John Lennon öldürülünce, onun etkisiyle bu duvarlara graffitiler yapılmaya başlanmış.

Bağımsız Malta Ordusuna ait olan duvarda, yıllarca birçok politik protesto ve eylem yapılmış. Birçok yeni boyama ve graffiti yapılsa da, hepsinin ortak noktası ya da ideali “Aşk ve Barış” olmaya devam ediyor.

John Lennon Duvarı, Charles Köprüsü'nden 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor.

Prag Astronomik Saati


Prag astronomik saati 15. yüzyılda yapılan, hem dikkat çekici ayrıntıları hem de işçiliği ile kendine hayran bırakıyor. Prag’da Yapılacak En İyi Şeylerden bir diğeri dePrag Astronomik saatti görmenizdir.

Eski Şehirdeki Büyük Salonda bulunan saat, güneş ve ay gibi astronomik ögelerin pozisyonlarını gösteriyor. Tam anlamıyla bir sanat eseri ve şaheser gerçekten. Turistlerin Prag astronomik saati akın etmesinin diğer sebebi de, her saat yapılan minyatür geçiş töreni. Her saat “Havarilerin Yürüyüşü” isimli bir kaç dakikalık kukla şovu yapılıyor.

Hazır Eski Şehir Meydanına gelmişken bu sanat eserini de görmeden ayrılmayın.


Riegrovy Sady’de Gün Batımını Seyredin


İstatistiklere göre dünyanın kişi başı en çok bira içilen ülkesi ünvanı Çek Cumhuriyeti'nde. Burada gün batımını seyrederek bira içmekse en sevilen etkinliklerden.

Her günü şöyle soğuk bir bira ile bitirmek isteyenler, şehrin en serin ve manzaralı yerine akın ediyor. Turistlerin çok bilmediği bu nokta, yerlilerin bileceği bir yer aslında. Riegrovy Sady’deki gün batımı, Prag’daki en güzel gün batımı kesinlikle. Riegrovy Sady Zizkov Tv Kulesine yakın olan büyük bir park.

Her akşam burada yaşayanlar arkadaşları ile buluşmak, bira içmek ve güzel vakit geçirerek rahatlamak için buraya geliyorlar. Prag’da geçireceğiniz her günü burada bitirmenizi öneriyoruz.

Prag'da yapılacak en iyi şeyler listemizin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder