24 Ağustos 2018 Cuma

Portekiz’de Yapılacak En İyi Şeyler

Sarp kayalıkları, efsane sörf dalgaları ve dağları ile Portekiz tam bir maceracı noktası. Yoğun turistlerin bulunduğu Haziran-Eylül arası yerine, Ekim-Mart ayları Portekiz’e gidip adrenalinin doruklarına çıkmak için ideal zamanlar.

Avrupa’nın en iyi kış havasına sahip olan Portekiz, İberya’nın köşesinde bulunan bir ülke. Kışları ılık güneşli günleri ile dışarı çıkıp gezmek için ideal bir havaya sahip.

İşte Portekiz’de yapılacak en iyi şeyler.


Douro Nehrinde Kano Turu


Douro Ulusal Parkı kartallara, vahşi yaban domuzlarına ve Portekiz’in son vahşi kurt sürülerine ev sahipliği yapıyor. Ancak bu canlılar daha iç taraflarda yaşadıkları için, kano ile gezerken onlarla karşılamanız neyse ki biraz zor.

Tras-os-Montes bölgesi botla keşfedilmesi gereken bir bölge. İster kano kiralayın ve tek başınıza gezinin yada bir sürü bulunan rehberli turlara katılın.

Dünyanın En İyi Dalgalarında Sörf Yapın


Şüphesiz Portekiz Avrupa’nın en iyi sörf dalgalarına sahip.  Daha önce sörf yapılan en büyük dalga rekoru ile Guinness rekorunun kırıldığı Nazare’deki Kuzey Kanyonundan, Peniche’deki Supertubos’a kadar inanılmaz sörf noktaları bulunuyor.

Portekizdeki en iyi dalga ise Ericeira, Coxos’da bulunuyor. Ericeira dünyanın en iyi sörf noktalarından biri olarak Dünya Sörf Alanı listesinde bulunuyor. Bölgede 9 tane dünya standardında dalga alanı bulunuyor ve 30 tane de süper sörf noktası bulunuyor.


İspanya’dan Portekiz’e Zip-Lining


Zamanda yolculuk hep ilginizi çektiyse, dünyanın bir numaralı halatla kayma noktası LimiteZero tam size göre. Guadiana Nehrinin üzerinden Portekiz’in Algarve ve İspanya’nın Andalucia şehirleri arasında 720 metrelik bir halatla kayma yapıyorsunuz.



80 km hıza kadar ulaşabiliyorsunuz ve iki ülke arasında ki zaman farkından dolayı, zamanda bir saat geriye gitmiş oluyorsunuz. Aslında merkezi İspanya’da bulunduğu için Portekiz’de sayılmaz ama sınıra çok yakın olan LimiteZero’ya kısa bir yolculuk ile ulaşabilir, geriye uçarak dönebilirsiniz.

Skydive Yapın


Algarve’daki skydive merkezinde bir haftadan az bir sürede Hızlandırılmış Serbest Düşüş Kursu ile skydiving lisansınızı alarak tek başınıza skydiving yapabilirsiniz.

Kurs boyunca 14 bin feet yükseklikten birebir bilgilendirme ile nasıl atlanacağını öğreniyorsunuz, kendi başınıza atlamadan önce.

Eğer bütün bir kurs için vaktiniz yoksa, tandem dalışı yapabilir ve ülkenin güney sahillerindeki büyüleyici manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Sahil kasabası olan yakınlardaki Alvor, gece hayatı ile ünlü bir kasaba. Nasıl dalış yapılır öğrendikten sonra burada güzelce içebilirsiniz.

Skydiving yapmak Portekiz’de yapılabilecek en iyi şeylerden birisi.

Bungee Jumping


Dünyada suya dokunan çok az bungee jumping alanı var ve bunlardan birisi de Portekiz’in güneyindeki Albufeira Marinada bulunuyor. Katılımcılar vinç ile 40 metre yüksekliğe çıkarılıyor ve sonrasında atlayarak kafalarını Atlantik’in soğuk suyuna sokuyorlar ve tekrar yukarı fırlıyorlar. Gerçekten adrenalin yaşamak ve kavurucu sıcakta serinlemek için ideal bir etkinlik.

Algarve’ye spor, Portekiz doğumlu en uzun bungee jumping rekorunu elinde tutan Carlos Mosco Dionisio tarafından getirilmiş.

Bu güzel deneyim yaz ayları boyunca açık sadece pazar günleri kapalı.

Lousa Dağlarında Bisiklet Turu


Coimbra yakınlarındaki Lousa Dağları, bisiklet sürmeyi sevenlerin bayılacağı bir nokta. Eğer bisiklet turunda acıkırsanız, tepelerde bulunan 27 köyden birisine gidebilirsiniz. Misafirperver yerliler size geleneksel yemeklerini sunabilir ve size el yapımı hediyelik eşya satabilirler.

Lousa Dağlarındaki tertemiz nehirlerde serinleye bilir, sahillerinde rahatlaya bilirsiniz. Eğer daha fazla adrenalin arıyorsanız dağ tırmanışı da yapabilirsiniz.


Serra de Estrela’da Kayak Yapın


Konu heyecanlı kayak yapmaksa, Portekiz dik yamaçları ile hiç bir yer yarışamaz. Serra de Estrela kayak merkezi, 4 tane teleferiğe, 7 tane piste ve 130 metrelik dik yamaçlara sahip. Belki daha iyi özelliklere sahip merkezler bulunabilir ama Avrupa’nın en ılıman iklimlerinden birine sahip ülkesinde kayak yapmak gerçekten eşsiz bir deneyim.

Başlangıç seviyesindeki kayakçılar için uygun olan tesiste, orta ve uzmanlar için de bir kaç tane rota bulunuyor.

Umarız Portekiz'in güzel şehri Porto hakkındaki yazımızı beğenmişinizdir. Tatil planı yapmadan önce diğer yazılarımızı okuyabilirsiniz:

Eniyiyerler.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder