23 Temmuz 2018 Pazartesi

Kanada da Yapılacak Aktiviteler

Kanada' da Yapılacak Aktivitele

Kanada, iklimi ve coğrafi oluşumları ile özellikle kış sporlarını sevenler için ideal bir yer. Zengin bir doğal yaşama da sahip olan Kanada’da dağlardan kaymaktan uçaktan atlamaya kadar yapabileceğiniz adrenalin dolu aktiviteleri bu yazımızda sizler için yazdık.

Kanada' da Yapılacak Aktivite 1: Kuzey Kutup Dairesini Yürüyerek Geçin

Kutup dairesinin nasıl göründüğünü hiç merak ettiniz mi? Ettiyseniz bunu görme ve hatta üzerinde yürüme şansını Auyuittuq Ulusal Parkı’nda bulabilirsiniz. Bembeyaz yamaçları ve buzulları ile bu ulusal park, ekstrem yürüyüş sporları ve fotoğrafçılık için ideal bir bölge. Parkın kayak sezonu genelde Mart ile Mayıs arası iken yürüyüş sezonu da Haziran ayında başlamakta. Gece yarısında bile batmamış olan güneşi hissedebilir ve kar kazları ile buzul tilkilerini görebilirsiniz. Bölgede yürüyüş için tavsiye ettiğimiz en iyi yol, neredeyse 100 kilometre uzunluğunda olan Akshayuk Geçidi. Kutup ayılarına dikkat edin deriz. Bunun dışında kar arabası veya köpeklerin çektiği kızaklarla da yolculuk yapabilirsiniz.

Kanada' da Yapılacak Aktivite 2 - Banff’ta Rafting Yapın

Banff bölgesi, ekstrem su sporlarını seviyorsanız tam size göre. Bu bölgede rafting için tavsiye ettiğimiz yer Kananaskis Nehri ve biraz gerilim arayanlar için At Nalı Kanyonu. Büyük dalgalara ve kayalıklardan atlamaya hazır olun. Bu ikisi dışında da üçüncü akarsu olarak At Nehri’ni öneririz. Ayı, kartal ve geyik gibi vahşi hayvanları görmek isterseniz de adresiniz Rocky Dağları olsun.

Kanada' da Yapılacak Aktivite 3 East Coast Trail’de Yürüyüş Yapın

Kanada, doğada yürüyüş yapmak isteyenlere neredeyse sınırsız alternatifler sunuyor. Bu alternatiflerin içinde de bizim tavsiye ettiğimiz en iyi yer, Kuzey Amerika kıtasının en doğuda bulunan kıyı şeridi East Coast Trail. Tam 300 kilometrelik bir uzunluğu kapsayan bu yolda uçurumlar, kayalıklar, fiyortlar gibi birçok doğa oluşumunu görebilir ve hatta ren geyiği ve balina gibi vahşi hayata ait hayvanları izleyebilirsiniz.

Kanada' da Yapılacak Aktivite 4 - Beluga Balinaları ile Kano Yapın

Kanada’nın Churchill noktası kutup ayıları ile birlikte yürüme şansı tanımakta. Bunun yanında birçok insanın atladığı şey, aynı zamanda beluga balinaları ile kanoya binme şansınızın da olması. Bu hayvanlar oldukça sevimli ve meraklı. İki saat kadar süren yolculukta bu muhteşem hayvanları yakından izleyebilir ve fotoğraf çekebilirsiniz. Her yaştan insanın keyfini çıkarabileceği bu tur, adeta sihirli bir deneyim. Beluga balinaları ile kanoya binmeyi mutlaka denemelisiniz.  Kanada' da Yapılacak aktiviteler yazımızı okumaya devam edin...

Kanada' da Yapılacak Aktivite 5 - Buzul Üstünde Yürüyün

En üst düzeyde adrenalin arıyorsanız adresiniz kesinlikle Banff Buzulu olmalı. Keskin yamaçlar arasında asılı kalmış olan Banff Buzulu geçidi, neredeyse 65 metre inip bir buzula gidiyor. Burada Sunwapta Vadisi’nin inanılmaz manzaralarını görebilir ve on binlerce yıl boyunca şekillenmiş peyzajı izleyebilirsiniz. Şeffaf bir platformun üzerinde durarak ve aşağısını görerek bu manzaraya şahit olmak da apayrı bir duygu! Buraya yalnızca yaz aylarında gelebilirsiniz. Buzul, Jasper Ulusal Parkı içinde bulunmakta.

Kanada' da Yapılacak Aktivite 6 - Toronto’daki CN Kulesi’nin Tepesinde Yürüyün

Toronto’da bulunan CN Kulesinde yürüyüş yapmak, herhalde yalnızca Kanada’nın değil dünyanın en ekstrem aktivitelerinden biri olsa gerek. 356 metre yükseklikteki bu kulenin tepesi daire şeklinde ve ellerinizi kullanmadan yürüyorsunuz. Tepede hem güzel bir manzara izleyebilir hem de fotoğraf ve videolarla bu adrenalin dolu anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Hatta evlilik planlarınız varsa bunları da bu kulenin tepesinde gerçekleştirebilirsiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder