21 Temmuz 2018 Cumartesi

Iguazu Şelaleleri gezilecek yerler

Arjantin ve Iguazu Şelaleleri gezisi için gezilecek görülecek yerleri bu yazımızda okuyabilirsiniz.

Arjantin gezilecek yerler arasında doğa harikalarının başında Iguazu Şelaleleri gelmekte. Büyük kısmı Arjantin’de bir kısmı da Brezilya topraklarında bulunan bu şelale grubu, geçenlerde dünyanın doğa harikalarından biri kabul edildi. 16. Yüzyıl ortasında İspanyollar tarafından bulunan ve yerel halkın çok daha önceden bulunduğu bölge, o dönemden bu yana Güney Amerika’yı gezmek isteyenlerin uğrak noktalarından biri. Şelaleler o kadar büyük ve muazzam ki, Niagara ve Viktorya Şelalelerinden daha büyük ve görkemli.

Iguazu Şelalelerine ulaşım oldukça kolay. Konaklamak içinse bizce en uygun yer; bir çok hosteli, oteli ve marketi olan Puerto Iguazu kasabası. Şelaleleri ziyaret edecek vakti olmayanlar, Arjantin tarafında takılıp yürüyüş yollarında dolaşabilir ve küçük olmasına rağmen yine de etkileyici başka şelaleler görebilirler.

Iguazu Şelaleleri ulusal parkta bulunuyor. Buraya ulaştığınızda ilk olarak bilet gişeleri ve ardından market, kafe ve hediyelik eşya dükkanlarının bulunduğu ufak bir kasabaya geleceksiniz. İçeride, park içindeki farklı gözlem noktalarına giden altı değişik patika var. Bizim tavsiye ettiğimiz en iyi patikalar Lower Circuit, San Martin Yolu, Upper Circuit ve Garganta Patikası. Bu 4 patika da şelalelerin hem altında hem de üstünde bulunmakta. Bunlardan Lower ve Upper Circuit, ormanın içinden ve onlarca ayrı nehir ile şelaleden geçip ana şelalelerin üstünde, harika manzaralar eşliğinde birleşmekte. Bizim tavsiyemiz, Lower Circuit’in sonunda bulunan iskelelerden San Martin Adasına kalkan teknelere binmeniz. Bu adada, Salto San Martin’in neredeyse dibinde bulunan bir gözlem alanı bulunmakta. Göreceğiniz manzaranın karşısında nefesinizin kesileceğine iddiaya girebiliriz.

Bu parkın bize göre en iyi patikası Garganta Patikası. Trenle parkın sonuna gidip Şeytan boğazı anlamına gelen Garganta Del Diablo’ya giden nehir üzerinde inşa edilmiş yürüyüş yolunda yürüyün. Burada, nehrin ne kadar muazzam olduğunu anlayacaksınız. Bu yol 1 km kadar sürmekte. Yol boyunca neredeyse 1 metre uzunluğunda kedi balıklarını görebilirsiniz.

Iguazu Şelaleleri gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin...

İşte yolculuğun en nefes kesici şimdi geliyor. Yolun sonundaki gözetleme kulesine çıkıp manzarayı gördüğünüzde eminiz ki manzaranın güzelliği karşısında bir süre kendinize gelemeyeceksiniz. 80 metreden dökülen suların çıkardığı ses, uçak gürültüsünü bile bastıracak seviyede. Biraz ıslanmayı dert etmiyorsanız, şelalelerin dibine kadar giden sürat teknelerine binebilirsiniz. Ancak bu yolu seçerseniz baştan uyaralım; ıslanmadık yeriniz kalmayacak. Dolayısıyla yanınızda fazladan kıyafet getirseniz iyi olur.

Yolculuğunuzda esnasında kelebeklerden türlü türlü kuşlara, maymunlara, sürüngenlere ve hatta pumalara kadar vahşi hayatın birçok örneğini görebilirsiniz. Tavsiyemiz, günün sonunda vaktiniz kalırsa ormanın bir köşesinde bir şeyleri yakalamaya çalışın.

Umarız Iguazu Şelaleleri gezilecek yerler yazımızı beğenmişinizdir, Iguazu Şelalerini ziyaret ettikten sonra yazımıza yorumlarınızı eklemeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder