24 Ağustos 2018 Cuma

Bolivya Gezilecek En İyi Yerler 2

Bolivya’da, denizden binlerce metre yükseklikte yürümekten dağlara tırmanmaya kadar yapabileceğiniz macera dolu birçok aktivite bulunuyor. Bu yazımızda bu aktivitelerin bazılarını sizler için yazdık.

ToroToro Ulusal Parkı


Bolivya gezilecek en iyi yerlerin başında ToroToro gelmekte.

Genel rotanın üzerinde olmadığı için birçok turist tarafından göz ardı edilse de ToroToro Ulusla Parkı, devasa bir dinozor fosil koleksiyonunu ve ilginç doğa oluşumlarını bünyesinde barındırıyor. Bu parkta yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden birisi, kaplıcalarına girmek. Bunun haricinde Umajallanta mağaralarını gezebilir ve yazının başında da belirttiğimiz gibi dinozor fosillerini görebilirsiniz. Ana meydandaki turist danışma bürosundan bu noktalara giden turlar organize edilebilmekte. ToroToro Ulusal Parkı’na Cochabama’dan kalkan otobüslerle yaklaşık 6 saatte ulaşabilirsiniz.


El Salar de Uyuni


El Salar de Uyuni veya diğer adıyla tuz düzlükleri, adeta Bolivya’nın bir simgesi haline gelmiş ve Bolivya ile eşleşmiş. Bunun nedenini, bölgeyi görünce daha iyi anlayacaksınız. Karşılaşacağınız manzara oldukça büyüleyici: Metre karelerce alana yayılmış, el değmemiş tuzla kaplı düzlükler. Oluşan manzara gerçekten nefes kesici. Aklınızdan çıkmayacak başka bir manzara da gün doğumu. Seyahatinizi mutlaka güneşin doğuşuna denk getirmenizi ve sanki güneş iki yerden doğuyormuş gibi görünen manzarayı kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Bolivya gezilecek en iyi yerler yazımızı okumaya devam edin...

Maragua Krateri


Bolivya’nın başkenti Sucre’yi ziyaret edenlerin mutlaka görmeleri gereken yerlerin başında, 2000 yıllık duvar resimlerini içeren, gökkuşağı renginde kayalardan oluşan Maragua Krateri geliyor. Duvar resimlerinin yanı sıra dinozorların ayak izleri ve İnka yolunun bir parçası da görebileceğiniz diğer şeyler. Dağda yürüyüşün bu kadar ilginç olabileceği kimin aklına gelirdi?

Huayna Potosi


La Paz yakınlarında bulunan Huayna Potosi dağı tam 6000 metre yüksekliğinde. Zirvesine çıkmak gerçekten de büyük bir meydan okuma. Tabi bunun ciddi dağcılık tecrübesi gerektirdiğini de unutmamak lazım. Sizi iki günde zirveye götüren turlar olsa da bizim tavsiyemiz, ekstradan bir günü balta kullanma ve iklime alışma gibi konularda eğitim vermeye ayıran turlara katılmanız. Bu konuda paraya kıymamanızı öneririz.

Rurreneabaque Orman Turları


Rurreneabaque’de bulunan Madidi Ulusal Parkı, dünya üzerinde görebileceğiniz en sıra dışı yerlerden biri. Buraya gitmek için onlarca acenteden birini seçebilirsiniz. Tabi ki koruma altında olan Amazonları doğaya karşı sorumlu biçimde ziyaret edin ve bu sorumluluğu yerine getirebilen bir acente seçin. Madidi Travel ve Mashaquipe Eco Tours tavsiye ettiğimiz acenteler arasında.

Bolivya hakkındaki diğer yazılarımıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Bolivya gezilecek en iyi yerler

Bolivya gezi tavsiyeleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder