24 Ağustos 2018 Cuma

Bolivya Gezilecek En İyi Yerler

Bolivya, rakımı epey yüksek bir ülke olduğundan şehirleri de genelde deniz seviyesinden epey yukarıda bulunmakta. Ciğerleriniz için epey sağlam bir antrenman olacak Bolivya seyahatinde gezilecek en iyi beş şehri bu yazı dizimizde bulabilirsiniz.

Sucre


Bolivya gezilecek en iyi yerlerin başında Sucre’den geliyor. Hoş kafeleri, beyaz binaları, müzeleri ve Andean dağları ile Sucre, Bolivya’nın gezilecek yerlerinin başında geliyor. Şehir, deniz seviyesinden 2800 metre yüksekte bulunmakta ve önemli tarihi yerlere sahip. Sucre’de gezebileceğiniz en iyi yerler arasında, Bolivya bağımsızlık anlaşmasının imzalandığı ve şu anda oldukça ilgi çekici bir müze olan Casa de La Libertad ve şehrin kuzeydoğusunda bulunan, dünyadaki en büyük dinozor ayak izleri koleksiyonunun yer aldığı Parque Cretatico geliyor. Sucre, ayrıca birçok kafe ve restorana da ev sahipliği yapmakta. Farklı damak tatlarına hitap eden yerleri kolayca bulabilirsiniz. Kalabileceğiniz yer olarak, kocamana eski bir köşkte kurulan ve içinde güzel bir avlunun, mutfağın ve hamakların bulunduğu, ayrıca bölgenin kadınları için düzenlenen projeleri destekleyen bir yer olan Beehive Hostel’i tavsiye ederiz.


Uyuni ve Tupiza


Uyuni, dünyanın en büyük tuz göllerinden biri olan Salar de Uyuni Gölünü barındırıyor. Şehrin kendisi genel olarak bakımsız ve turistlerin buraya uğramalarının genelde tek nedeni, bu devasa tuz gölünü görmek. Dolayısıyla insanlar, burada geçirecekleri süreyi olabildiğince kısa tutmaya çalışıyorlar. Burada, çok daha hoş ve çekici bir kasaba olan Tupiza’ya düzenlenen turlara katılabilirsiniz. Tupiza’da ilginizi çekecek aktiviteler arasında ata binme ve kasabayı çevreleyen kızıl kayalarda yürüyüş yapmak var. Şehir, aynı zamanda Uyuni’ye göre çok daha sıcak bir atmosfere sahip. Yiyecek namına ise her iki şehirde de fazla seçenek bulunmuyor. Bolivya gezilecek en iyi yerler  yazmızı okumaya devam edin...

La Paz


La Paz, bir nevi İstanbul konumunda: Fiilen başkent olmasa da tıpkı İstanbul gibi başkent olarak görülüyor ve Bolivya’nın en uğrak şehri. Aynı zamanda bakanlar kurulu da burada ve ülke buradan yönetiliyor. Baştan söyleyelim; şehrin rakımı ciğerlerinizi epey zorlayacak. Havaalanı bile denizden 4000 metre yükseklikte. Nefesiniz çabuk kesilecek olduğundan seyahatinizi ağırdan almanızı ve kendinizi çok zorlamamanızı tavsiye ederiz.

Şehir merkezi epey kaotik ve çılgın. Görebileceğiniz en iyi yerler arasında, San Francisco Kilisesi; Plaza Mayor (sokak performansları izleyebilirsiniz) hayatınızda görmediğiniz malları görebileceğiniz Mercado Lanza gelmekte. Doğuya gittiğinizde ise Cadı Pazarını mutlaka görün.

Kalabileceğiniz yer olarak, Avenida IIIampu’da bulunan Muzungu Hostel’i tavsiye ederiz. Şehir merkezine yürüme mesafesinde bulunan bu hostel, otobüs terminaline de yalnızca 20 dakika uzaklıkta. Ayrıca Bolivya’daki hostellar için adeta bir lüks olan kablosuz internet erişimine de sahip.

Geleneksel Bolivya mutfağını tatmak isterseniz, Mercado Lanza’ya gidip tepede, yerel halkın takıldığı lokantaları denemenizi öneririz. Tavsiye ettiğimiz yemekler arasında hoşlanmış patates ve salata ile servis edilen baharatlı bir sosa bulanmış kızarmış tavuk olan picante de pollo bulunmakta.


Copacabana ve Isla del Sol


Brezilya’nın ünlü sahili Copacabana ile karıştırmayın. Bolivya’daki Copacabana, Brezilya’dakinin aksine sakin, huzurlu bir göl kenarı. Burada, Güney Amerika’nın en büyük gölünü görebilir ve Isla Del Sol’a tekne ile gidebilirsiniz. Özellikle gün batımını izlemenizi tavsiye ederiz. İnka halkının inanışına göre güne tanrısı Isla el Sol’da doğmuş. Dolayısıyla birçok antik kalıntıya rastlayacaksınız. İrtifa oldukça yüksek olduğundan (tıpkı La Paz gibi deniz seviyesinden 4000 metre yukarıda) yürüyüş yapmak bünyenizi zorlayabilir. Yemek ve konaklama namına ise pek bir şey bulunmamakta. Umarız Bolivya gezilecek en iyi yerler yazımızı beğenmisişnizdir.

Bolivya hakkındaki yazılarımıza ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Bolivya gezilecek en iyi yerler

Bolivya gezi tavsiyeleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder