1 Nisan 2018 Pazar

Uludağ gezilecek yerler


2453 metreye ulaşan yüksekliği ile Marmara Bölgesinin en yüksek dağlarından biri olan, Bursa’da bulunan Uludağ, tüm yıl turizme açık ve Türkiye’nin en büyük kış sporları ve doğa merkezi olma unvanını elinde bulundurmakta. Eski coğrafyada Mysia Olympos’u adı verilen Uludağ, mitolojiye göre tanrıların Truva Savaşını izledikleri yer. Uludağ’a Bursa Havaalanından kalkan shuttle servisleri ile ulaşabilir veya İstanbul’dan gelecekler ise Kabataş ve Yenikapı’dan kalkan feribotlarla Bursa otobüs terminaline varıp oradan kalkan otobüslerle Uludağ’a geçebilirler. Uludağ gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin..
Uzunluğu 40 kilometreye ulaşan Uludağ, zorluğu kendi içinde değişen altı patikaya sahip ve bu patikalar, bölgenin güzel doğasını keşfetmek isteyenlere harika fırsatlar sunmakta. 3. Yüzyılda Hıristiyanlığın Roma İmparatorluğu’nun resmi dini olarak kabul edilmesini takiben manastırların inşası ile önemi artan bölgeye, Bursa’nın Organ Gazi tarafından fethedilmesinden sonra Keşiş Dağ adı verilmiş ve Uludağ ismini 1925 yılında Osman Şevki Bey’in teklifi ile almıştır.


Oldukça zengin bir bitki ve hayvan örtüsüne ev sahipliği yapan Uludağ, 1961’de ulusal park ilan edilmiş ve o tarihten bu yana gittikçe popüler bir turizm merkezine haline gelmiştir. Türkiye’nin en büyük ve en gelişmiş kayak merkezlerine ev sahipliği yapan bölge, aynı zamanda Türkiye’nin ilk teleferiğine de sahip olma unvanını elinde bulundurmakta. Kış sporlarını seviyorsanız, Ekimden Nisan ayına kadar süren kış sezonunun keyfini çıkarabilirsiniz. Kayak, snowboard, bigfoot kayak, buz pateni, motorlu kızaktan Alpin ve Nordik kayağa kadar birçok farklı kış sporunu denemek mümkün.
Uludağ, kış sporunun yanı sıra termal turizmi ile de ön plana çıkmakta. Şifalı kaplıcalarda, termallerde ve spalarda stresinizi, yorgunluğunuzu atabilir ve günlük hayatından sıkıntılarından uzaklaşabilirsiniz. Kaplıcaların dışında yılın her ayı kampçılık, yürüyüş ve günlük turlar gibi doğa aktiviteleri ile de ilgilenebilirsiniz. Ayrıca İznik Gölü, Ulubat Gölü v Kocaçay Deltası gibi bölgeler de önemli kuş habitatları. Burada çeşitli kuşlar ve vahşi hayvanlar bulmak mümkün. Uludağ’a gelmişken Kış Festivalini de kaçırmayın deriz.

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder