6 Nisan 2018 Cuma

Dalyan Gezilecek Yerler


Dalyan ve Muğla gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Nesli tükenme tehlikesi altında olan Caretta Caretta kaplumbağalarının yaşam alanı olan ve aynı zamanda Kaunos antik şehri gibi birçok tarihi esere ev sahipliği yapan Dalyan, inanışa göre Apollo’nun oğlu Kral Miletus’un iki çocuğundan biri tarafından M.Ö. 10. Yüzyılda kurulmuş ve şehre onun adı verilmiş. Köyceğiz Gölüne bağlanan bir kanal üzerinde bulunan Dalyan, denizden gelen imbat sayesinde yazları serin ve kışları ılıman havasıyla ideal bir iklime sahip. Dalyan’a Muğla Havalimanından 30 dakikada ulaşabilirsiniz. Dalyan gezilecek yerleryazımızı okumaya devam edin.
Yazının başında da belirttiğimiz gibi harika iklimi sayesinde yılın her ayı ziyaretçi alan Dalyan’da görülecek en iyi yerlerin başında, dünyanın geri kalanından adeta saklı bulunan ve yalnızca tekne ile ulaşabildiğiniz Kaunos antik şehri geliyor. Antik dönemlerde önemli bir liman şehri olan Kaunos, antik kalesi, duvarları, 5000 kişi kapasiteli antik tiyatrosu, kilisesi, hamamları, mezarlıkları, tapınakları ve mabetleri ile sizi büyülü bir atmosferin içine alıyor.


Başka bir doğal harika ise, 2008 yılında Avrupa’nın en iyi açık alanı seçilen ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya bulunan Caretta Caretta kaplumbağalarının yaşam alanı olan İztuzu Plajı. 4,5 kilometrelik sahil şeridinde bu muhteşem yaratıkları izleyebilirsiniz.


Dalyan’ın ziyaret edilmeye değer bir başka noktası da iyileştirici ve şifa verici etkisi ile bilinen Sultaniye kaplıcası. Mineral yönünden zengin bu hamamda 39 derecede suda şifa bulabilir ve rahatlayabilirsiniz. Yine ziyaret edebileceğiniz başka bir şifalı kaplıca ise, güzellik çamuru ile bilinen ve oldukça popüler termal tesislerden biri olan Gelgirme kaplıcası. 45 dakika hamamında vakit geçirdikten sonra termal sularında da yarım saat harcayabilir ve baştan aşağı yenilenmiş hissedebilirsiniz.


Yapabileceğiniz başka bir aktivite de, birbirinden güzel koyları tekne turlarına katılıp ziyaret etmek ve adrenalin seviyenizi artırmak istiyorsanız Jeep ile safari turlarına ya da rafting aktivitelerine katılmak. Caretta Caretta ve Nile yumuşak kabuklu kaplumbağalarını daha yakından gözlemlemek isterseniz, sizleri bu hayvanların yaşam alanlarına götüren turlara da katılabilirsiniz. Sualtı da Dalyan’ın keşfedilmeye değer yerlerinden biri. Dalış sporları ile ilgileniyorsanız Dalyan’a bayılacaksınız.
Dalyan’a Temmuz ayında gelirseniz, 6 gün süren ve çok farklı sergilere, şovlara ve plaj aktivitelerine ev sahipliği yapan Caretta Caretta Dalyan Kültür ve Turizm Festivaline uğramadan dönmeyin.
Umarız Dalyan en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder