8 Nisan 2018 Pazar

Selçuk gezilecek yerler



Selçuk ve İzmir gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Antik çağlardan yana birçok medeniyetin merkezi olma özelliğine sahip olan İzmir’in ilçesi Selçuk, adeta bir açık hava müzesi gibi. Selçuk M.Ö. 6000 yılına kadar giden tarihi ve birbirinden kıymetli tarihi eserleri ile antik şehir Efes’e de ev sahipliği yapmakta. Hıristiyanlığın da önemli merkezlerinden biri olmuş bu güzel ilçeye Adnan Menderes Havalimanı’nda gidip toplu taşıma veya dolmuşlar ile varabilirsiniz. Aynı zamanda başka şehirlerden de şehirlerarası otobüsler ile de ulaşım mümkün. Selçuk gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin…
Selçuk en iyi yerlerin başında, yazının başında da bahsettiğimiz antik kent Efes gelmekte. Binlerce yıl boyunca iyi bir şekilde korunan bu antik şehir, onlarca tarihi esere ev sahipliği yapmakta. Burada Hadrian Tapınağını, Celsus Kütüphanesini, Antik Tiyatroyu, Odeon’u, Teras Evlerini, Mermer Yolu ve Agustus Geçidini görmeden ayrılmayın. Efes’te bulunan Artemis Tapınağı, dünyanın Yedi Harikasından biri sayılmakta ve mermerden inşa edilen ilk tapınak olma unvanını elinde bulundurmakta. Tanrıça Artemis’e adanan bu tapınak, seneler boyu önemli bir dini merkez olmuş.



Selçuk’ta görmenizi mutlaka tavsiye ettiğimiz bir başka yer de, Meryem Ana’nın hayatının son yıllarını geçirdiğine inanılan Meryem Ana Evi. Hıristiyan hacıların da güzergahı olan bu ev, Bülbül Dağlarının tepelerinde bulunmakta ve Meryem Ana’nın, burada Aziz Jean ile birlikte yaşayıp buraya gömüldüğüne inanılmakta.
Görmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerden bir başkası ise, Arapçada Ashabı- Keyf olarak bilinen ve Efes’teki yedi Hıristiyan gencin saklanma yeri olduğuna inanılan Yedi Uyuyanlar Mağarası. Görmeye değer diğer yerler ise Aziz Jean Kilisesi ve İsabey Cami.
Selçuk, adrenalin arayanlara da hitap ediyor. Özellikle skydiving okulları ile ön plana çıkan Selçuk’ta birçok doğa sporu ve ekstrem spor aktivitesi bulabilirsiniz. Son olarak, her yıl Eylül ayında düzenlenen ve uluslararası katılımcıların yer aldığı, birçok konser, aktivite ve serginin düzenlendiği Efes Festivaline de katılmanızı tavsiye ederiz.
Selçuk görülecek yerler yazımıza yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder