8 Nisan 2018 Pazar

Manyas gezilecek yerler



Manyas ve Balıkesir gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerlerhakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz.Marmara Bölgesinin en değerli alanlarından olan ve Türkiye’nin ilk kuş cenneti olma unvanını elinde bulunduran Manyas Gölü, 16000 metrekarelik bir alana yayılmış durumda ve onlarca değişik kuş türüne ev sahipliği yapmakta. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan Manyas’a İstanbul’dan veya Ankara’dan kalkan otobüslerle rahatça ulaşabilirsiniz. Manyas gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin.
A sınıfı nemli bölge sertifikasına sahip olan Manyas Gölü, her yıl 3 milyon kuşa yuva olmakta. Birbirinden güzel bu kuşları gözlemek için en uygun zamanlar Mart-Temmuz ile Eylül-Ekim arası dönem. Kuş türlerinin gözlemlenmesine ve incelenmesine katkıda bulunmak ve bunu kuşları rahatsız etmeden yapmak amacıyla bir kuş gözlem kulesi ve müzesi bulunmakta. Göl 266 kuş, 118 bitki ve 23 balık ve sürüngen tipine ev sahipliği yapmakta ve doğayı keşfetmek ve gözlemlemek isteyenler için harika bir parka da sahip. Bu hayvan türleri arasında Dalmaçyalı pelikan, karabatak, balıkçıl, sazan, kedibalığı ve turna balığı gibi türler bulunmakta ve bölge Maynas en iyi yerler listesinde bulunmakta.



Manyas Gölünde, bölgenin önemine dikkat çekmek ve bölge ile ilgili farkındalığı artırmak amacıyla Manyas Kuş Cenneti makamları tarafından 1987 yılından beri düzenlenen ve çok farklı eğlenceli etkinliklerin ve toplantıların yapıldığı Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivaline katılmanızı da tavsiye ederiz.
Manyas görülecek yerler yazımıza yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder