2 Nisan 2018 Pazartesi

Gökçeada Gezilecek Yerler

Çanakkale ili sınırları içerisinde bulunan Gökçeada, Türkiye’nin en büyük adası olma unvanını elinde bulundurmakta; en batıdaki ucu İncirburnu ise Türkiye’nin batıdaki en uç noktası. Ege Denizinde bulunan Gökçeada, çok sayıda harika plajı, tarihi eserleri, butik otelleri, muhteşem restoranları, kendine özgü mimarisi, misafirperver yerlileri ve harika iklimi ile yılın her ayında ziyaret edilebilecek bir yer. Gökçeada’ya Çanakkale’den kalkan feribotlar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Gökçeada gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin…
Gökçeada, yazının başında belirttiğimiz gibi onlarca harikulade plaja ve koya ev sahipliği yapmakta. Güneşin ve denizin tadını çıkartmak isteyenler için tavsiye ettiğimiz en iyi yerler; Aydıncık ve Yuvalı gibi plajlar ile Laz Koyu, Gizli Liman, Yıldız Koy ve Marmaros koyları. Plajlar haricinde tekne turuna mutlaka çıkmanızı öneririz. Tekne turunda görebileceğiniz yerlerin başında, birbirine üstüne yığılmış peynir kalıplarını andıran görüntüsünden dolayı Peynir Kayalıkları geliyor. Burası dışında, dev bir kayaya oyulmuş iki mezardan oluşan ve adanın güneyinde bulunan Gökçeada kaya mezarlarını da görmenizi tavsiye ederiz. Bu mezarların hangi çağa ait olduğu bilinmemekte.


Gökçeada görülecek yerlerden bir diğeri de, harika manzarası ile sizi etkileyeceğinden emin olduğumuz, bir tepede kurulu olan Tepeköy Çınaraltı. İlginizi mutlaka çekeceğini düşündüğümüz bir başka yer ise; hem bölgenin tuz ihtiyacının karşılandığı hem de şifalı çamura sahip olan, plajların yakınında bulunan Tuz Gölü. Gökçeada, aynı zamanda Türkiye’nin ilk sualtı parkına da ev sahipliği yapıyor. Yıldızköy’de bulunan ve iki denizin bağlantı noktasında bulunan bu bölge, şnorkelle dalış için de ideal.
Gökçeada’da gezerken, eski Yunan köylerinin şirin evleri ve ağaçları ile donatılmış dar sokaklarına özellikle dikkat edin. Kafeler, kiliseler ve taş yollar, adanın dokusu ile tam bir uyum halinde ve fotoğraf çekmek isteyenler için adeta bir cennet. Aynı zamanda dalış, rüzgar sörfü veya uçurtma sörfü gibi değişik su sporları ile ilgilenebilir ve zeytinyağı, taze balık ile çeşitli otlardan yapılan çok farklı ve leziz yemeklerini tadabilirsiniz.
Sizler için Gökçeada en iyi yerleri anlattık, Gökçeada yorumlarınızı bu yazımızın altına ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder