9 Nisan 2018 Pazartesi

İstiklal Caddesi Gezilecek Yerler

İstiklal Caddesi ve İstanbul gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerlerhakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. İstiklal Caddesi, Türkiye’nin en kalabalık caddesi ve İstanbul’un adeta kalbi. Cadde o kadar geniş ve büyük ki, tadını tam anlamıyla çıkarmak için bir gününüzü harcamanız gerekli. Cadde gece gündüz işlek ve binaların çoğu, Osmanlı dönemine ait hikayeler anlatmakta. O dönemde entelektüellerin, kodamanların ve nüfuz sahibi kişilerin takıldığı İstiklal, bugün ise her kesimden insanı bulabileceğiniz bir yer. Bu yazımızda, İstiklal Caddesinde yapmanızı tavsiye ettiğimiz 9 farklı etkinliği bulacaksınız.

İstiklal Caddesi Gezilecek Yerler

İstiklal Caddesi gezilecek yerler konusunda oldukça ciddi bir geçmişe sahiptir. Caddede dikkatinizi çekecek ilk şeylerden biri, her türlü mağazanın bulunması. Kıyafetten müziğe, ev eşyalarından teknoloji ürünlerine ve parfümlere kadar her türlü ürünün satıldığı İstiklal’de cüzdanınızı boşaltmaktan kolay bir şey yok! Tabi büyük mağaza zincirlerinde pazarlık olmadığından yerel esnafa uğrayıp, çayınızı söyleyip sıkı bir pazarlığa girişebilirsiniz.
Dini mekanlar ilginizi çekiyorsa, İstiklal yine size hitap edecek bir yer. Bölgede birkaç kilise bulunmakta ve bunların en büyüğü, St. Antuan Katolik Kilisesi. Binanın Venedik tarzı Neo Gotik mimarisi oldukça ilgi çekici. Kilise ibadete açık. Eğer dini unsurlara ait daha çok şey görmek isterseniz, İstiklal Caddesindeki ve çevre semtlerdeki başlıca kiliselere, camilere ve sinagoglara geziler düzenleyen İstanbul Tour Studio’nun Pazar Yürüyüşlerine katılabilirsiniz.
İstanbul’un günlük yaşantısına daha derinlemesine bakmak isteyenlerin yapabilecekleri bir diğer aktivite de sokak fotoğrafçılığı. İstiklal Caddesinden başlayıp Galata Kulesine kadar uzanan bu uzun yolda, şehrin günlük yaşantısına ve tarihine dair birçok farklı unsur bulacaksınız.

İstiklal Caddesi Görülecek Yerler

İstiklal Caddesi görülecek yerler hakkında size birçok alternatif sunabilir. İstiklal’de ayrıca Mevlevi Müzesi de bulunmakta. İstanbul semazenlerinin önceden locası olan ve kıyafetlerinin, enstrümanlarının ve okudukları kitapların sergilendiği bu müze, halka açık ve aynı zamanda antik Sema ritüelinin de sergilendiği bir salon barındırmakta. Bu müzede, tasavvufa dair birçok bilgi edinmek mümkün.
İstiklal’de göreceğiniz en tanınan ve bölgenin sembolü olan noktalardan birisi de Taksim Cumhuriyet Anıtı. En çok kullanılan buluşma noktası da olan bu anıt, 1928 yılında dikilmiş ve Kurtuluş Savaşı anısına yapılmış. Hafta sonlarında neredeyse 3 milyon insanın bu anıtın yanından geçtiği tahmin edilmekte!
Bölgede ayrıca birçok sanat galerisi de bulunmakta ve bu da, İstiklal’i sanatseverler için ideal bir yer haline getirmekte. Görebileceğiniz en iyi müzeler içinde Pera Müzesi ve Galata’da bulunan Mısır Apartmanı gelmekte. Burada hem milli hem de uluslararası sanatçıların eserlerini görmek mümkün. Pera Müzesinde ise, Türkiye’nin en pahalı tablolarından biri olan ve Osman Bey Hamdi tarafından yapılan Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunu görebilirsiniz.
Bölgede görmenizi tavsiye ettiğimiz ilginç yerlerden biri de, eskiden Hristaki Pasajı olarak da bilinen ve ünlü Naum Tiyatrosunun yanmasından sonra onun yerine inşa edilen Çiçek Pasajı. Dönemin en ünlü operacılarının, şarkıcılarının ve sanatçılarının sahne aldığı Naum Tiyatrosu 1870 yılındaki yangında yıkılınca, dönemin bankerlerinden Hristaki Zagrafos, tiyatronun olduğu arsayı satın alıp orijinal adı Cite de Pera olan çarşıyı yaptırmış. Burada bulunan çiçek mezatları ile de sonrasında Çiçek Pasajı adını almış. Şimdilerde, dönemin tarihini yansıtan resimlerin bulunduğu birçok meyhane yer almakta. Binanın mimarisinin de ilginizi çekeceğinden eminiz.
İstiklal’de yapabileceğiniz dokuzuncu aktivite ise, caddeden sapan bir yan sokakta bulunan Fransız Sokağı. Adını, tasarımına katkıda bulunan Parisli mimarlardan alan bu sokak, Fransızca isme sahip birkaç restoran dışında, aslında Fransız kültürüne ait herhangi bir unsur barındırmamakta. Yine de bu dar ve yokuş sokakta hoş anlar geçirebilirsiniz.
Umarız İstiklal Caddesi en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Originally published at eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder