5 Nisan 2018 Perşembe

İznik Gezilecek Yerler


İznik ve Türkiye gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Anadolu topraklarının en eski yerleşim alanlarından biri olan, tarihi anıtları, doğası ve elişi sanatları ile ziyaret eden herkesi büyüleyen Bursa ilçesi İznik, M.Ö. 2000 yılına kadar geri giden oldukça köklü bir geçmişse sahip. Altın Şehir olarak bilinen ve Osmanlı döneminde önemli bir ticaret, kültür ve sanat merkezi olan İznik, aynı zamanda önde gelen düşünürlere de ev sahipliği yapmış. Organik ürünleri ve özellikle çinileri ile dikkat çeken İznik’e, Bursa Yenişehir Havalimanından toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz. Bunun dışında karayolu ile de Bursa’dan kolayca ulaşmak mümkün. İznik gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin.

İznik Gezilecek Yerler

İznik gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir repertuara sahiptir. Yazının başında da belirttiğimiz gibi İznik, çağlar boyunca farklı medeniyetlerin önemli şehirlerinden olmuş ve özellikle Osmanlı dönemindeki eserleri ve elişi sanatları ile ön plana çıkmakta. İlçe, adeta bir açık hava müzesi ve görülmeye değer onlarca tarihi esere ev sahipliği yapmakta. Görebileceğiniz en iyi tarihi yerler arasında Berber Kaya, Beştaş, Yeraltı Mezarları ve Dörttepeler bulunmakta. Bunların yanı sıra bir Bizans sarayı olan Senatus, Tiyatro ve Vaftizhane; Koimesis, Aya Sofya, Hagios Trifon, Ayatrifon Kiliseleri ile Hacı Özbek, Yeşil Mahmut Çelebi ve Orhan Bey Camileri de görmeye değer yerler arasında.

İznik Görülecek Yerler

İznik görülecek yerler konusunda size birçok alternatif sunabilir. Yine Rüstem Paşa Hanının kalıntılarını ve İsmail Bey ile Hacı Hamza Hamamlarının orijinal mimarisini görebilir, tarihin izlerini sürebilirsiniz. Görmenizi tavsiye ettiğimiz en iyi yerlerden başka bir tanesi de; arkeolojik kazılardan elde edilen bulguların, Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait antik çinilerin ve anıtların sergilendiği İznik Müzesi.
İznik, tabi ki dünyaca ünlü çini ve porselenlerin merkezi. Çinicilik sanatının halen hayatta olduğu İznik, Sultan Ahmet Camii gibi görkemli yapılara da çini ve porselen sağlamış. İznik’e gelmişken, sevdiklerinize hatıra olarak çini ve porselen almanızı tavsiye ederiz. Bölge, elişlerinin yanı sıra yerel mutfağı ile de ön plana çıkmakta. Sazan balığı çorbası, kerevit salatası, ıstakoz yahni ve kedi balığı, mutlaka denemenizi tavsiye ettiğimiz lezzetler arasında.


İznik, yıl boyunca farklı aktivitelere de ev sahipliği yapmakta. Katılabileceğiniz festivaller arasında, her yıl Ağustos ayında düzenlenen ve tüm hafta boyunca farklı etkinliklerin düzenlendiği, dünya çapından sanatçıların da katıldığı Uluslararası İznik Festivali ve yerel kültürle kaynaşmanızı sağlayan Kançiçeği Festivali ve İznik Fuarı bulunmakta.


Umarız İznik en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder