7 Nisan 2018 Cumartesi

Kalkan Gezilecek yerler



Akdeniz bölgesinin en harika yerlerinden birinde kurulu olan Antalya ilçesi Kalkan, sizleri harika doğası, manzarası ve kültürel mirası ile kesinlikle etkileyecek. Antik Lidya şehirlerinin kesiştiği noktada bulunan Kalkan bölgesi, aslında yalnızca 200 sene önce kurulmuş. Bir zamanlar önemli bir liman görevi gören Kalkan, şu anda en ilgi çekici tatil merkezlerinden biri konumunda. Bölgeye, Antalya merkezden veya Antalya Havalimanından kalkan shuttle’lar veya otobüsler ile rahatça ulaşabilirsiniz. Kalkan gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin…
1920’ye kadar Kalamaki adıyla anılan, başlangıçta bir Yunan balıkçı köyü olan Kalkan, bu tarihten sonra büyümeye ve gelişmeye başlamış. İlçenin sokaklarında gezerken antik dönemin hatıralarını halen daha görmek mümkün. Bembeyaz evlerle ve harika restoranlar ile çevrili olan Kalkan’da, Akdeniz mutfağının en leziz balık, sebze ve et yemeklerini deneyebilirsiniz.



Kalkan’ı gezmeye, dar sokaklar ile çevrili olan ve tarihi limanın bulunduğu merkezden başlayabilirsiniz. Ayrıca birçok tekne turundan birine katılabilir ve yalnızca masmavi denizi değil, denizin altını da keşfedebilirsiniz. Görmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerden birisi, yoğun güvercin nüfusu ile ünlü Güvercin Deniz Mağarası. Burası dışında, kumsalın da tadını çıkarmak istiyorsanız gideceğiniz yer Kaputaş Plajı. Burada enfes gün batımını da izleyebilirsiniz. Kaputaş Plajı Kalkan en iyi yerler listesindedir.
Kalkan’da yetişen zeytinler de oldukça leziz. Buraya gelmişken ilçenin yerlilerinden ev yapımı zeytinyağı ve elişleri alabilirsiniz. İlçede yıl boyunca farklı etkinlikler de düzenlenmekte. Katılmanızı tavsiye ettiğimiz festivallerden biri, her yıl 1 Temmuzda düzenlenen ve çok farklı seremoniler ve aktivitelerin merkezi olan Kalkan Deniz Festivali.
Kalkan görülecek yerler yazımıza yorumlarınızı ekleyebilirsiniz.

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder