8 Nisan 2018 Pazar

Foça Gezilecek Yerler





Foça ve İzmir gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz.Ege Bölgesinin en güzel noktalarından biri olan ve antik İyonya döneminde bölgede bulunan foklar sayesinde Fokaia olarak adlandırılan Foça, muhteşem manzaraları ve masmavi denizi ile size harika bir tatil fırsatı sunuyor. Eski Foça ve Yeni Foça olmak üzere iki bölüme ayrılmış olan Foça’ya, Adnan Menderes Havalimanından kalkan otobüsler veya servisler ile kolayca ulaşabilirsiniz. Foça gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin…





Birçok efsaneye de konu olan Foça, doğal güzelliğini günümüze kadar korumayı başarabilmiş. Bölgenin uzun sahil şeridi, çok sayıda körfezle dolu ve güneşin ve denizin tadını çıkarmak isteyenler için ideal. Sahil şeridi aynı zamanda Akdeniz foklarının da yaşam alanı ve bu alanlar erişime kısıtlı.
Yazının başında da belirttiğimiz gibi antik çağlardan bu yana varlığını sürdüren Foça, Siren Kayalıkları, Taş Ev, Athena Tapınağı, Pers Anıtı, Kibele Açık Hava Tapınağı ve Şeytan Hamamı gibi tarihin birçok farklı dönemine ait olan eserlere ev sahipliği yapmakta. Görebileceğiniz başka yerler arasında ise, şu anda tiyatro olarak kullanılan Beşkapılar Kalesi; Fatih, Kayalar ve Hafız Süleyman Ağa Camileri bulunmakta.





Foça’nın iki bölgesinden biri olan Eski Foça’da, geçmişin ruhu canlı tutulmakta ve tarihi, otantik evler muhafaza edilmekte. Taş evlerle kaplı olan ve bir alışveriş bölgesinin bulunduğu Eski Foça, Foça’da görebileceğiniz en iyi yerlerin başında geliyor. Eski Foça’dan Yeni Foça’ya giden sahil yolunda da denizin ve plajın tadını çıkarabilirsiniz. Foça’ya gelmişken, aynı zamanda Akdeniz mutfağının en leziz yemeklerini ve özellikle deniz mahsullerini denemeden ayrılmayın!
Ege Bölgesinin en korunaklı bölgelerinden biri olan Foça, yalnızca denizi için, çok farklı festivalleri ile de ziyaretçi akınına uğramakta. Katılmanızı tavsiye ettiğimiz festivallerin arasında, her yıl Eylül ayında yapılan ve birçok konserin, performansın ve etkinliğin düzenlendiği Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali (Yavaş Gıda hareketi kampanyasını desteklemek amacıyla yerel yetiştiriciler tarafından satılan taze ve tamamen organik tarım ürünlerinin bulunduğu pazarı ziyaret etmeden ayrılmayın) ve her yıl Ağustos ayında Yeryüzü Pazarında düzenlenen ve harika etkinliklere ev sahipliği yapan Geleneksel Tarhana Festivali gelmekte. Foça en iyi yerler yazımızı beğendiğinizi ümit ediyoruz.





.Foça Görülecek yerler yazımıza yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Originally published at www.eniyiyerler.com.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder