9 Nisan 2018 Pazartesi

En İyi Fondü Dondurma

İstanbul’da gezilecek görülecek en iyi yerler dışında neler yenir araştıranlar için sürprizimiz var: Fondü Dondurma
Fondü Dondurma daha önce denemeyenler için oldukça farklı bir lezzet olarak İstanbul’da sizi bekliyor. Muhtemelen daha önce dondurmanın kullanıldığı fondü denememiş olabilirsiniz. Artık bu eksikliği giderebileceğiniz en iyi yer neresi öğrenebileceksiniz. Geleneksel Maraş Dondurması ile Fondü sunumunu bir araya getiren Fondü Dondurmadeneyimini siz de yaşayın.

En İyi Dondurmacı

1925 yılından beri babadan oğula aktarılan bu lezzetin adı Hamdizade. Cumhuriyet tarihi boyunca kendisine ancak kendi içinde rakip bulabilmiş bir lezzettir Kahramanmaraş dondurması. İçeriğinde salep, keçi sütü ve şeker bulunduran bu eşsiz tat Kahramanmaraş ile bütünleşmiş bir lezzettir. Özellikle dondurmaya ayrı lezzet katan salepin anavatanı şehrin sırtını verdiği Ahir Dağı’dır. Bu dondurmanın lezzetine varırken değişik sunumu ile fondü dondurma nedir sorusunun yanıtını da bulmuş olacaksınız.

En İyi Fondü

Yaz aylarında İstanbul’da durmak oldukça zor. Haftalık tatiller de size yetmiyorsa artık müdavimi olacağınız bu lezzetle sizin tanıştırmak istiyoruz. Hamdizade Dondurma’nın farklı bir sunumla hazırladığı Fondü Dondurma size İstanbul’da serinlemek için fırsat sunuyor. Fondü sunumuyla maraş dondurmasını bir araya getiren bu lezzeti denemek isteyenler Büyükçekmece’deki tek ve mütevazı yerini ziyaret edebilirler.

Maraş Dondurması

Maraş dondurmasını bilenler bilir. Ahir Dağı’nın eteklerinde yetişmiş olan kekik, keven,sümbül ve çiğdem gibi çiçeklerle beslenen keçilerin taze sütleriyle yapılır. Tabii ki içerisinde Ahir Dağı’nda yetişen yabani orkide köklerinden üretilen Salep de bulunmaktadır. Dondurma ustaları Kahramanmaraş’a özel bu lezzetleri bir araya getirerek Türkiye’yi ve Dünya’yı bu eşsiz tatla tanıştırmıştır. Maraş Dondurmasının geleneksel tadını yenilikçi sunumlarla Fondü Dondurma şeklinde hazırlayan Hamdizade kapılarını ardına kadar açmış tüm ziyaretçilerini beklemektedir.
Fondü Dondurma demek için Hamdizade’ye gidenler neden bu mekanı gezilecek görülecek en iyi yerler arasında gösterdiğimizi damaklarında hissedeceklerdir.

Originally published at eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder