9 Nisan 2018 Pazartesi

Fethiye Gezilecek Yerler


Fethiye ve Muğla gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Turkuaz mavisi denizi, harika plajları ve Ege Bölgesinin nadide adaları ile Muğla ilçesi Fethiye, sizlere unutulmaz bir tatil yaşatmaya hazır. Tarihte “Işıklar Diyarının El Değmemiş Bakiresi” olarak adlandırılan Fethiye, ilk olarak M.Ö. 5. Yüzyılda kurulmuş. Önceleri Telmessos olarak bilinen ve Likya devletinin en önemli yerleşim yerlerinden biri olan ve aynı zamanda Roma ve Bizans dönemlerinde kehanet merkezi ve oldukça gelişmiş bir şehir olma unvanını elinde bulunduran Fethiye’ye Dalaman Havalimanından ulaşabilirsiniz.


Fethiye Gezilecek Yerler



Tipik Akdeniz ikliminin yaşandığı Fethiye, birçok yüksek kalite tatil merkezinin yanı sıra zengin kültürel mirasa ve paraşüt ve scuba dalış gibi çok çeşitli spor aktivitelere ev sahipliği yapmakta. Osmanlı hakimiyetine girdikten sonra Meğri olarak adlandırılan ve şimdiki adını 1934 yılında şehit pilot Fethi Bey anısına alan Fethiye, birbirinden farklı tarihi eserleri ve arkeolojik sahaları ile adeta bir açık hava müzesi.
Fethiye aynı zamanda, Türkiye’nin en güzel ve harika sahil şeritlerinden birini de barındırmakta. Görebileceğiniz en iyi yerlerin başında, hareketsiz, sakin denizi ve bembeyaz plajları ile Ölüdeniz gelmekte. Bölgedeki çam ağaçları ile birleştiğinde ortam, sizi adeta cennette hissettirecek. Görebileceğiniz en iyi yerlerden bir başkası da, Babadağ eteklerinde bulunan ve çok zengin bir vahşi yaşama ev sahipliği yapan Kelebekler Vadisi. El değmemiş doğası ile sizi kendisine aşık edecek olan Kelebekler Vadisi, aynı zamanda çalıştaylar için de popüler bir nokta.
Bölgede yapabileceğiniz aktivitelerden bir tanesi de, özellikle adrenalin meraklılarının ilgisini çekecek olan dalış ve yamaç paraşütü aktiviteleri. Paraşüt için denizden 1975 metre yüksekte bulunan Babadağ Dağına gitmenizi tavsiye ederiz. Bu yükseklikten kendinizi bıraktığınızda muhteşem Fethiye manzarasının nefesinizi keseceğinden eminiz. Dalış meraklıları için ise önerdiğimiz yerler Üç Tüneller, Akvaryum Koyu ve Af Kule. Yine her gün düzenlenen tekne turlarına katılarak da antik Lidas şehri, Yassıcalar ve Delikli Ada ile 12 Adalar gibi önemli noktaları görme fırsatı yakalayabilirsiniz.


Fethiye Görülecek Yerler



Fethiye’de göreceğiniz yerler bunlarla bitmiyor. Buraya gelmişken mutlaka görmeniz gereken bir başka yer de Saklıkent. Doğaseverlerin bayılacağı Saklıkent’te yemyeşil, el değmemiş doğanın tadını çıkarabilir ve yakıcı güneşten uzaklaşıp Saklıkent koyunun sularında serinleyebilirsiniz. Saklıkent haricinde; yatları ve mavi tur tekneleri ile dolu marinası, restoranları ve alışveriş merkezleri ile Göcek de ziyaret etmeniz gereken yerler arasında.
Yeryüzündeki en sevimli canlılardan biri olan Caretta Caretta kaplumbağalarının yaşam alanı olan ve 4 km uzunluğunda plaja sahip olan Çalış; 6 yüzyıl boyunca Yunan hakimiyetinde kalan ve tarihin izlerini bulabileceğiniz, Yunan tarzı ile inşa edilmiş birçok ev, ibadethane ve yapının bulunduğu Kayaköy; Telmessos Tiyatrosu, Amynthas Kaya Mezarlıkları, Kadyanda, Pinara, Tilos ve Letoon gibi tarihi alanlar, Gemi Adası ve Girmeler Mağarası da Fethiye’de görmenizi mutlaka tavsiye ettiğimiz diğer noktalar.
Fethiye, ayrıca yıl boyunca birçok farklı festivale ve organizasyona ev sahipliği yapmakta. Katılabileceğiniz en iyi etkinliklerin başında, her yıl Ekim ayında düzenlenen ve birçok renkli aktiviteye sahne olan, yüzlerce profesyonel katılımcının iştiraki ile gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali; Ölüdeniz’de başlayıp 509 kilometrelik bir alanı kaplayan ve yüzlerce atletin yarıştığı, Eylül ayında düzenlenen Likya Yolu Ultra Maratonu ve Fethiye Kültür ve Sanat Festivali gelmekte.
Umarız Fethiye en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Originally published at eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder