7 Nisan 2018 Cumartesi

Demre Gezilecek Yerler


Demre ve Antalya gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz.Güneyin incisi Antalya’nın antik çağlardan bu yana ayakta kalmış ilçesi Demre, tarihi eserlerinin ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Noel Baba’nın da yaşadığına inanılan yer. Yıl boyunca sıcak iklimi ile sizleri karşılamaya hazır olan Demre’ye Antalya Havalimanından ulaşmak mümkün. Demre gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin.
Eski adı ile “Tanrıça Ana” anlamına gelen Myra adıyla bilinen Demre, M.Ö. 5. Yüzyıla kadar giden tarihi ile antik Likya medeniyetinin en önemli şehirlerinden biri ve yazının başında da belirttiğimiz gibi Noel Baba Aziz Nikola’nın yaşayıp hayata gözlerini yumduğu yer. Dolayısıyla bölgede görebileceğiniz en iyi yerlerin başında Aziz Nikola Kilisesi ve Müzesi gelmekte. Müzede Aziz Nikola’ya ait olduğuna inanılan bir lahit bulunmakta. Buraların dışında görmenizi tavsiye ettiğimiz diğer tarihi noktalar ise antik tiyatro, bazilika ve nekropol.


Myra’nın sahil kasabası olan Andriace de, limanın ağzında bulunmakta ve burada görebileceğiniz agora, silo ve su kanalları gibi tarihi eserlere ev sahipliği yapmakta. Buranın sahili aynı zamanda Caretta Caretta kaplumbağalarının da üreme yerleri ve koruma altında. Tüm bunların yanı sıra, görebileceğiniz en ilginç yerlerden birisi de, sular altındaki Kekova şehri. Antik Aperlai, Toprakada ve Karaada’dan oluşan Kekova, hem mavi turların popüler destinasyonlarından hem de tarih ve sualtı ile ilgilenenler için kaçırılmaması gereken bir alan.


Demre’de görebileceğiniz yerler bunlarla da sınırlı değil. Üçağız Koyu olarak da bilinen Theimussa, doğal bir limana sahip başka bir antik şehir. Buradaki kalıntıların çoğu Helenistik ve Roma dönemlerine ait. Yine başka bir antik şehir olan Sura, Apollo’nun kehanet yerlerinden biri olarak bilinmekte ve burada Apollo Tapınağı ile akropolü görebilirsiniz. Kyanei antik şehrinde Roma dönemlerine kadar uzanan bir antik tiyatro, akropol ve nekropol bulunmakta. Demre Kalesi, Asar Kalesi, Vicarage, İçme Suyu ve Korsan Mağarası da mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz tarihi yerler arasında.
Demre’ye ziyaretinizi Aralık başına denk getirebilirseniz; birbirinden farklı kültürlerin bir araya geldiği ve eğlenceli birçok etkinliğin düzenlendiği Noel Baba Dünya Barışına Çağrı Festivalini de görmenizi öneririz.
Demre görülecek yerler yazımıza yorumlarınızı yazmayı unutmayın.

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder