9 Nisan 2018 Pazartesi

Abant Gezilecek Yerler

Abant ve Bolu gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Mutfağı ve dünyaca tanınan aşçıları ile ün yapmış olan Batı Karadeniz ili Bolu’da bulunan Abant, sakin sularla ve yemyeşil ormanlarla çevrili, sizlere harika manzaralar sunan bir doğal park. Şehrin adını alan gölüne ev sahipliği yapan Abant, doğal güzellikleri ile şehrin keşmekeşinden uzaklaşıp tabiatta vakit geçirmek isteyen herkesin görmesi gereken bir yer. Abant’a şehirlerarası otobüsler ile rahatça ulaşabilirsiniz.,

Abant Gezilecek Yerler

Abant Dağında 1300 metreyi aşkın yükseklikte bulunan Abant Gölü, kışın yapraklar veya kar ile kaplı muhteşem manzaraları veya doğanın bütün renklerini sergilediği bahar ayı olsun, yılın her mevsimi ziyaret edebileceğiniz bir yer. Yemyeşil ormanlarla kaplı Abant, Avrupa karaçamı, sarıçam, meşe, kayın ve söğüt gibi onlarca ağaç çeşidine ev sahipliği yapmakta. Bölgenin bitki örtüsü, ayrıca çok farklı meyve ağaçlarını ve parkı çok sayıda renk ve koku ile kaplayan değişik çiçek türlerini barındırmakta. Bölge, aynı zamanda yalnızca av mevsiminde yakalanabilen Abant Alabalığı gibi çok farklı balık türlerine de sahip.

Abant Görülecek Yerler

Gölün yakınında bulunan Örmeci ve Sinekli yaylaları ile “doğal anıt” olarak ilan edilen Güzeldere ve Samandere Şelaleleri de görülmeye değer yerler. Bölgede yürüyüş, bisiklet, piknik ve balıkçılık gibi birçok açık hava aktivitesini de yapabilirsiniz. Abant’a gelmişken, buralardaki restoranlarda ve tesislerde yerel tatları da denemeden dönmeyin deriz.
Umarız Abant en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Originally published at eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder