11 Nisan 2018 Çarşamba

İstanbul’da Keşfedilmesi Gereken Yerler



İstanbul devasa bir şehir olduğundan ve içinde kaybolmak çok kolay olduğundan, şehri ilk kez ziyaret ediyorsanız bilinen rotanın dışına çıkmanızı pek tavsiye etmiyoruz. Aksi takdirde, Bizans ve Osmanlı döneminin meşhur yerlerini ve tarihi eserleri kaçırma riskiniz yüksek. Tabi ilk gelişiniz değilse ve vaktiniz varsa, tüm turistlerin gittikleri yerlerdense daha az bilinen cazibe noktalarına uğrayabilir ve hak ettiği değeri görmeyen bu yerleri görebilirsiniz. Turistler için Sultanahmet veya Beyoğlu dışındaki her yer aslında rota dışı kalsa da bu durum, ne kadar uzağa gitmek istediğinize bağlı.

Dolmabahçe Sarayı




İstanbul’a gelip de Dolmabahçe Sarayını ziyaret eden insan sayısı aslında epey az. Osmanlı ailesinin son evi ve aynı zamanda ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği yer olan, 1. Abdülmecid’in emri ile inşasına başlanan ve kendisinin de burada ikamet eden ilk padişah olduğu Dolmabahçe, bize göre kesinlikle ziyaret etmeye değer.

Fransız Sokağı (Cezayir Sokağı)

Türkçe’de Cezayir Sokağı olarak adlandırılan, yabancıların ise Fransız Sokağı dedikleri bu sokak, İstiklal Caddesinde Galatasaray Lisesinin arkasında. Genelde Türkler tarafından ziyaret edilen bu sokakta canlı müzik eşliğinde hoş yemekler yiyebilirsiniz.

Prens Adaları




Kısaca adalar olarak bilinen Prens Adaları, adını, Roma İmparatorluğu döneminde prenslerin, imparatorların ve imparatoriçelerin buraya sürgün edilip manastırlara hapsedilmesinden almış. Çoğunlukla Türkler tarafından ziyaret edilen Prens Adaları, nedense yabancılar tarafından pek rağbet görmüyor. Bu takımadaların en büyüğü ve en ünlüsü Büyükada. Adada araç trafiği yasak olduğundan tek ulaşım yolu at arabası. Adalarda, Osmanlı köşklerinin karışık mimarisine hayran kalacaksınız.

Anadolu Yakası

Avrupa yakasına göre daha az nüfus barındıran Anadolu yakası, yine de görülmeye değer birçok yere sahip. Görmeniz gereken en iyi yerlerin başında, Osmanlı sultanlarının yazlığı görevi gören Beylerbeyi Sarayı ve muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde çay içebileceğiniz Çamlıca Tepesi gelmekte. Yine, Kadıköy’de de denize karşı balık ekmek yiyebilirsiniz.

İstanbul Musevi Müzesi

Osmanlı döneminde İstanbul’da yaşamış olan Museviler, oldukça ilginç bir geçmişe sahip. Musevilerin hayatları, kültürleri ve yaşayışları ile ilgili çok sayıda eserin, kitabın ve bilgilendirici serginin bulunduğu, Beyoğlu’ndaki 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi, bize göre İstanbul’un fazla ziyaret edilmeyen ve görülmeye değer yerlerinden başka biri.
İstanbul’da Keşfedilmesi Gereken Yerler yazımıza yorumlarınızı yazmayı unutmayın…

Originally published at eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder