31 Mart 2018 Cumartesi

Prens Adaları gezilecek yerler


Antik çağlara kadar geriye giden tarihi ile Prens Adaları doğanın, denizin ve tarihin harika bir birleşimi. Dokuz adadan oluşan bu takımadalar, şehrin gürültüsünden kaçmak ve begonvillerin harika kokusu eşliğinde kafa dinlemek isteyenler için ideal sığınak. 9 adadan beşinin halka açık olduğu Prens Adalarına Kabataş, Bostancı ve sezon boyunca Eminönü, Kartal ve Maltepe’den kalkan feribotlarla ulaşabilirsiniz. Prens Adaları gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin…


Prens Adaları, İstanbul’un eski yaşam tarzının izlerini taşıyan sihirli bir gezinti sunuyor. Organize edilen ada turlarına katılabileceğiniz gibi bir fayton ya da bisiklet de kiralayabilirsiniz. Bu adaların en büyüğü ve bize göre en ilgi çekici olanı Büyükada. Büyükada özellikle yaz aylarında İstanbul’dan gelen yerli turistlerle dolup taşmakta. Burada hem harika denizinde yüzebilir hem de muhteşem koylarında ve doğasında zaman geçirip tarihi evlerini görebilirsiniz. Büyükada’da mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz yerler ise Aya Yorgi Manastırı, Sabuncakış Konağı, Dilburnu, Yörükali ve bunların yanında dünyanın en büyük ahşap yapısı olan Büyükada Rum Yetimhanesi. Gelmişken yerel deniz mahsullerini, dondurma çeşitlerini ve adaçayını denemeden dönmeyin deriz.
Büyükada’yı, Prens Adalarının en büyük ikinci adası olan Heybeliada takip etmekte. Eşeksırtını hatırlatan birçok tepe ve vadi ile çevrili Heybeliada, özellikle doğayı ve pikniği sevenlere hitap etmekte. Çok sayıda eski manastırın bulunduğu Heybeliada; Aya Yorgi Kilisesi, Heybeliada Sanatoryumu, Aya Nikola Kilisesi ve Ortodoks Ruhban Okulu gibi birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapmakta. Heybeliada’da yerel mutfağı denemenizi ve fayton ya da bisiklet turu ile adayı keşfetmenizi tavsiye ederiz.
Üçüncü ada ise Burgazada. Prens Adalarının ortasında bulunan bu ada, hoş vakit geçirmek için diğerleri gibi ideal bir yer. Burgazada’yı ise üç tepenin eşiğinde bulunan Kınalıada takip etmekte. Burada Aydınlatan Aziz Gregory Kilisesi, Başkalaşım Manastırı, Hristos Kilisesi ve Manastırı, Panayia Yunan Ortodoks Kilisesi, Kınalıada Cami gibi birçok tarihi yapı bulunmakta. Kalan adalardansa Sedefadası halka kısmen kapalı ve yalnızca iskeledeki restoranlar ve iskelenin sağ tarafındaki plaj halka açık. Kalan adalar Sivriada, Yassıada, Tavşanadası ve Vordonos Adası ise takımadaların en küçükleri olup halka tamamen kapalı.
Kınalıada’da her Ağustos ayında yapılan Uluslararası Prens Adaları Yüzme Şampiyonası ve Heybeliada Bahar ve Hıdrellez Festivali ile Heybeliada Uçurtma Festivali, çok eğleneceğiniz değişik aktivitelerin olduğu ve görmenizi tavsiye ettiğimiz festivaller.

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder