30 Mart 2018 Cuma

Sapanca gezilecek yerler


Doğanın huzur verici seslerinin yankılandığı Sapanca, İstanbul’un karmaşasından ve gürültüsünden kaçmak isteyenler için bir ideal bir yer. Marmara Bölgesinin Sakarya ilinde bulunan Sapanca, muhteşem bir göl ve gür ormanlar etrafına kurulu. Tarihi M.Ö. 1200’e kadar giden ve Türkiye’nin en güzel tabiat manzaralarından bazılarına ev sahipliği yapan Sapanca’ya, Sakarya’dan kalkan otobüsler ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca havayolu kullanacak olan turistler, önce İstanbul Otobüs Terminaline gidip oradan saat başı Sapanca’ya kalkan otobüslerle bölgeye ulaşabilirler. Sapanca gezilecek yerleryazımızı okumaya devam edin…


Bölgenin en popüler noktası, tabi ki tahmin edebileceğiniz üzere Sapanca Gölü. Sıcak yaz günlerinin, çiçeklerle dolu bahar aylarının ve kar kaplı kış günlerinin tadını çıkarabileceğiniz Sapanca Gölü etrafında oturabileceğiniz bazı kafeler ve restoranlar bulunmakta. Ayrıca bisiklet ile de turlayabilirsiniz. Sapanca Gölü haricinde, birçok farklı bitki türünün bulunduğu el değmemiş bir doğaya sahip Kırkpınar bölgesini ve lezzetli alabalıkları ile ünlü sevimli bir köy olan Maşukiye’yi görmenizi tavsiye ederiz.
Doğa meraklılarının görmelerini tavsiye ettiğimiz yerler ise Çiğden, Soğucak, İnönü, Dikmen ve Sultanpınar yaylaları. Buralarda yemyeşil dağlık arazileri ve doğal çeşitliliği keşfedebilirsiniz. Ayrıca Sapanca Gölüne bağlanan İstanbuldere ve Aygır dereleri de harika doğal güzelliklere ev sahipliği yapmakta. Sapanca Gölüne gelmişken buraları da ziyaret etmeden dönmeyin deriz.
Sapanca, tarihe ilgi duyanlara da hitap ediyor. Rahim Sultan Cami, Rüstempaşa Cami, Vecihi Kapısı ve Bizans döneminden kalma mezarlar da lahitler, bölgenin önemli tarihi eserleri arasında. Tüm bunların yanında Sapanca, kaplıcaları ve konforlu otelleri ile de huzurlu ve gençleştirici bir tatil geçirmek isteyenler için ideal.
Sapanca, aynı zamanda çeşitli festivallere de ev sahipliği yapmakta. Görmenizi tavsiye ettiğimiz festivallerin başında, Haziran ve Temmuz aylarında düzenlenen ve ünlü birçok sanatçıyı bir araya getiren Sapanca Kırkpınar Yaz Festivali gelmekte. Bu festivalde konserler, danslar ve tiyatro performansları gibi çok farklı etkinlikleri bulabilirsiniz. Ayrıca her yıl Temmuz ayında yapılan Sapanca El Sanatları Festivali de yerel el işleri ve lezzetler sunmakta.

Originally published at www.eniyiyerler.com.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder